Jak jsem potkala Bistro 8

9. listopadu 2015

V tomto postu bych Vám rada představila jedno Bistro, které mě učarovalo nejen svou atmosférou, ale i skvělou kuchyní.

Do bistra jsem začala chodit cca před dvěmi měsíci, kdy jsem začala pracovat na Letné. Zazačátku se mi tam nijak zvlášť nechtělo ( jsem velký masožravec- v Bistru 8 si můžete dát i maso ), ale mé kolegyně ( vegetariánky a vyznavačky BIO stravy) mě nakonec přemluvily.

No. Udělala jsem dobře ! Moc dobře !



https://www.facebook.com/Bistro8



Něco málo o Bistru 8 ( text : FB stránka )

Naše kuchyně je domácí, opravdová. Své producenty jsme si pečlivě vybrali a teď už se s nimi známe osobně. Není to totiž přesně odměřené množství ingrediencí a dokonale provedený postup při přípravě, ale objevený příběh, který talíř polévky či buchtu promění v zážitek hodný zapamatování. Na jaře pomáháme sázet bylinky u Slaného, v Polabí jsme učili chodit slípky po žebříku spát a kousek za Prahou posloucháme vyprávění o farmářích pěstujících magické ovoce jménem káva, zatímco nás obtáčí horká a hmatatelná vůně právě pražených kávových zrn. A ze společných zážitků, nadšení i vášně vyplynul příběh, který vyprávíme zase my. Přijďte si poslechnout.

Náš pohled a naše zkušenosti

Bistro 8 bylo otevřeno letos v květnu, a je mi teď opravdu líto, že jsem se té slávy osobně nezúčastnila. Když tam poprvé vstoupíte dýchne na Vás atmosféra domova. Když si sednu na stoličku, připadám si jako bych seděla ve svém milovaném domově. Vše je tak snové a milé. Lidé jsou si tam jakoby blíž.

A to jídlo...A to pití...!

Poprvé jsem tam zkusila hráškový tatarák a kopřivovou limonádu. Já se můžu nejvíce utlouct po jejich polévkách ( zvlášť po té z pečených lilků a rajčat) a taky po sladkém a taky po pomazánkách. A když na to tak myslím tak vlastně po všem :-)

Zastavte se tam! Vsadím své nejdražší boty, že toho nebudete litovat ;-)

Tip:  Bistro 8 se zapojilo do sousedské slavnosti Zažít město jinak, o které jsme Vám již psali zde.

Mňam!




Foto:  https://www.facebook.com/Bistro8?ref=ts


Bistro 8
Veverkova 8
Praha 7

Tel:  603 786 282
Email : info@bistro8.cz 
Web:  www.bistro8.cz



3 komentáře

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.