Grilování! To je jedna z nejlepších věcí, které k létu patří. Ten relax a pohoda ♥. No dobře, teď venku počasí zrovna na grilování ideální není ( jak kde ), ale i tak tady máme recept na Pražmu na grilu. I když je to úplně stupidní a jednoduchý recept, rozhodla jsem se ho sem dát, protože možná nejsem jediná, kdo pražmu jedl a připravoval poprvé v životě :-)
***************************************************
Co budeme potřebovat ?
rybu ( v našem případě pražmu - koupenou chlazenou v Kauflandu )
máslo
bylinky ( kopr, petržel )
zeleninu dle vlastního výběru ( u nás cibule, ředkvičky, rajčata a paprika )
brambory
citron
sůl + pepř
***************************************************
Rybu už jsme koupili vykuchanou, takže jsem odkrojila jen ploutve. Samozřejmě rybku omyjeme a jdeme na to. Na každé straně uděláme pár řežu (podle velikosti ryby). Osolíme a pomažeme citronovou štávou ( i vevnitř ). Dáme zpět do ledničky.
Do hrnečku vedle si připravíme směs na potírání ryby. Já jsem dala máslo a čerstvé nasekané bylinky ( kopr a petržel ). Dávám to do hrnečku, který pak můžu položit na gril, aby se máslo hezky rozpustilo a smíchalo.
Vedle si připravím zeleninu, kterou chci grilovat a brambory na opékání, které budou jako příloha. ( jedna miska je odvážená pro mě a druhá pro přítele :-)
A pak už jdeme na to! :-) Rybu potírám hned od začátku naší směsí másla a bylinek. U pražmy je prý důležité jak dlouho se dělá. Co jsem se dočetla při dlouhém grilování může dojít k vysušení. Na grilu jsem jí měla chvíli z každé strany a maso bylo výborné.
Rybu jsem si ještě na talíři trošku dosolila a pokapávala průběžně citronem.
A jedna bonusová fotka na závěr aneb nejsem jediná, kdo tuhle rybu vidí poprvé :-)
Takovou rybu jsem nikdy nejedla, ale teď ji hodně prodávají. A jak chutná? Mimochodem ty si grilovala i ředkvičky? Já griůuji zeleninu normálně, ale ředkvičky mě nikdy nenapadly...
OdpovědětVymazatChutná skvěle, nejde vůbec cítit rybinou, což já nesnáším. Fakt hodně libové maso. Já griluju všechno, i ředkvičky :-D
VymazatMňam, dala bych si :-))
OdpovědětVymazat