{ food } Pražma na grilu

2. července 2013

Grilování! To je jedna z nejlepších věcí, které k létu patří. Ten relax a pohoda ♥. No dobře, teď venku počasí zrovna na grilování ideální není ( jak kde ), ale i tak tady máme recept na Pražmu na grilu. I když je  to úplně stupidní a jednoduchý recept,  rozhodla jsem se ho sem dát, protože možná nejsem jediná, kdo pražmu jedl a připravoval poprvé v životě :-)


                                         ***************************************************

Co budeme potřebovat ?

rybu ( v našem případě pražmu - koupenou chlazenou v Kauflandu )

máslo

bylinky ( kopr, petržel )

zeleninu dle vlastního výběru ( u nás cibule, ředkvičky, rajčata a paprika )

brambory

citron

sůl + pepř 

***************************************************
Rybu už jsme koupili vykuchanou, takže jsem odkrojila jen ploutve. Samozřejmě rybku omyjeme a jdeme na to. Na každé straně uděláme pár řežu (podle velikosti ryby). Osolíme a pomažeme citronovou štávou ( i vevnitř ). Dáme zpět do ledničky.


Do hrnečku vedle si připravíme směs na potírání ryby. Já jsem dala máslo a čerstvé nasekané bylinky ( kopr a petržel ). Dávám to do hrnečku, který pak můžu položit na gril, aby se máslo hezky rozpustilo a smíchalo.


Vedle si připravím zeleninu, kterou chci grilovat a brambory na opékání, které budou jako příloha. ( jedna miska je odvážená pro mě a druhá pro přítele :-)


A pak už jdeme na to! :-) Rybu potírám hned od začátku naší směsí másla a bylinek. U pražmy je prý důležité jak dlouho se dělá. Co jsem se dočetla při dlouhém grilování může dojít k vysušení. Na grilu jsem jí měla chvíli z každé strany a maso bylo výborné. 

Rybu jsem si ještě na talíři trošku dosolila a pokapávala průběžně citronem. 


A jedna bonusová fotka na závěr aneb nejsem jediná, kdo tuhle rybu vidí poprvé :-)


***************************************************


3 komentáře

  1. Takovou rybu jsem nikdy nejedla, ale teď ji hodně prodávají. A jak chutná? Mimochodem ty si grilovala i ředkvičky? Já griůuji zeleninu normálně, ale ředkvičky mě nikdy nenapadly...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chutná skvěle, nejde vůbec cítit rybinou, což já nesnáším. Fakt hodně libové maso. Já griluju všechno, i ředkvičky :-D

      Vymazat
  2. Mňam, dala bych si :-))

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.