No dobře, někdo možná nemá hamburgery rád. Myslím, že se ale nedá srovnávat hamburger, který si uděláte doma a ten který si koupíte u Mekáče.
Má to několik výhod, ale ta nejhlavnější je, že víte co tam dáte. Pokud nejste milovník masa, hamburgerů a podobných fast foodových jídel, tak tento článek přejděte s úsměvem na rtech ;-)
***************************************************
Co budeme potřebovat?
maso ( nejlépe hovězí, které si doma namelete sami )
strouhanku
olivový olej
housky
koření ( máta, rozmarýn, kmín , sůl a směs provensálských bylinek ) Koření můžete dát dle vlastní chuti, nejlépe samozřejmě čerstvé ;-)
česnek
cibule
vejce
hořčice
* všechny níže uvedené věci dávám od oka, proto nikde neuvádím množství
***************************************************
Připravíme si maso. Tohle je mix hovězí + vepřové. Je lepší si to namlít doma, jelikož moc nevěřím mletým kupovaným masům ( kdoví co se tam mele? )
Na pánvi si na olivovém oleji osmažíme cibuli a česnek ( neoloupaný ). Cibule musí změknout, ale nesmí zhnědnout ;-)
V hmoždíři si rozdrtíme bylinky a stroužky česneku ( po vyndání z pánve oloupeme ). Vytvoříme pastu. Tady je super mít čerstvé bylinky, dodá to masu krásnou vůni.
Bylinky přidáme k masu společně s hořčicí, vejcem a strouhankou.
Zamícháme a vytvoříme placičky, které dáme na pečící papír, který posypeme strouhankou ( aby se maso nepřilepilo) a dáme na cca 2 hodiny do ledničky.
Upečeme a podáváme se zeleninou, salátem a nebo hranolkami. Do housky si každý může přidat co má rád. Přítel miluje dresink a tatarku, takže je to jasná volba. ;-) Housky dělám buď na pánvi nebo v troubě. Nejlepší variantou je samozřejmě gril.
***************************************************
Pár tipů na závěr
- rozmarýn se v ČR používá hlavně v souvislosti s jehněčím. Klidně si ale kupte celou čerstvou rostlinku ( pokud jí seženete, mě se to zrovna nepodařilo ), protože jí určitě využijete i na drůbež nebo ryby. Bývá většinou součástí i provensálských bylinek.
- maso si můžete namlít na dvě různé velikosti.
- strouhanku přídávejte postupně, tak aby se maso nelepilo a daly se z něj placičky vytvarovat
- nebojte se, že česnek nepustí vůní, když jej neoloupete - je to právě naopak
**************************************************
Pár tipů na závěr
- rozmarýn se v ČR používá hlavně v souvislosti s jehněčím. Klidně si ale kupte celou čerstvou rostlinku ( pokud jí seženete, mě se to zrovna nepodařilo ), protože jí určitě využijete i na drůbež nebo ryby. Bývá většinou součástí i provensálských bylinek.
- maso si můžete namlít na dvě různé velikosti.
- strouhanku přídávejte postupně, tak aby se maso nelepilo a daly se z něj placičky vytvarovat
- nebojte se, že česnek nepustí vůní, když jej neoloupete - je to právě naopak
**************************************************
Dobrou chuť !
to vypadá mňamózně :)
OdpovědětVymazat