{ food } homemade domácí kaše

2. ledna 2015

 V poslední době s Rikim snídáme hlavně jogurty, musli z Mixit a různé ovesné kaše. Na tenhle "recept" jsem natrefila na internetu, a i když jsem si teda byla jistá, že jsem si ho uložila tak ho teď nemůžu najít.

Na originál stránce byla ukázka hodně možností, třeba to ještě najdu a dodatečně sem odkaz přidám. Kaše je fakt výborná, je krásně štavnatá, můžete si tam přidat přesně to co máte rádi, prostě paráda :-)

***********************************

Co budete potřebovat?
( množství a ingredience dle vlastní potřeby )


4 lžíce ovesných vloček

4 lžíce mléka

6 lžic jogurtu

med

semínka ( já jsem dávala lněné, ale je možné chia atd.)

javorový sirup ( ale určitě je možno zase použít i jiný )

ovoce ( jablka, borůvky, nektarinky vše možné ;)
a třeba kokos, dýňové semínka, rýžový sirup, skořice, kakao, sušené ovoce, arašídové máslo ( fantazii se meze nekladou )
 
 ***********************************

Postup

Ovesné vločky nasypemte do zavařovací sklenice ( lepší větší ). Přidejte mléko, jogurt, semínka, med a javorový sirup. Ve sklenici si nechte ještě trochu místa na ovoce. Sklenici zašroubujeme a protřepeme.

Protřepanou sklenici zas odšroubujeme a přidáme oblíbené ovoce. Sklenici necháme v lednici přes noc, kde do sebe vločky nasáknou mléko a změknou.

Kaši jsem měla v ledničce asi dva dny, ale myslím že by vydržela i dýl ;). 

Dobrou chuť!
 
 **********************************









3 komentáře

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.