{ travel } jak si užít Londýn

9. března 2015

A zase po půl roce

Tak jsem zase po půl roce zavítala do Londýna. Tentokrát to byla neplánovaná návštěva. Plánovali jsme dámskou jízdu, a ony byly zrovna levné letenky do Londýna, přišel návrh, a pak už jsme je jen koupili. Nastalo plánování, domlouvání dovolených, hlídání dětí atd. A samozřejmě v první řadě těšení!




skleněná podlaha na Tower Bridge - doporučuju!

Prakticky

Letenky jsme tentokrát měli přes Ryanair. Letěli jsme z Brna na Stansted. Letenky vyšly na cca tisíc korun, tam i zpět.  

Stansted je od centra dál, my jsme si vybrali, že z letiště pojedeme vlakem. Je to nejrychlejší varianta ( cca 45 minut na Liverpool Street ). Jízdenky koupíte na Stansted Express a stály 48 liber ( měli jsme skupinovou ). Princip je stejný jako u nás, jízdenka platí na určité datum - místo si rezervovat nemusíte. Jízdenky si zajistěte raději dříve, abyste měli možnost rozhodování. Autobusy jsou možná i levnější ( myslím, že né o moc ), ale trvá to o hodně dýl. 

Další na radě byl hotel. V létě jsem byla v Londýně sama, takže jsem spala u kamarádky, tentokrát jsme byli tři, takže jsme se rozhodli pro hotel. Hledali jsme něco cenově přijatelné, se snídaní a s fajn polohou. Nakonec jsme rezervovali Ravna Gora Hotel. Hotel byl na metru Holland Park, což je podle mě naprosto super. Centální linka metra, kousek od Notting Hill, paráda ♥.  Na snídani jste si mohli vybrat buď "English" nebo "Continental". Snídaně bylo dost, a řekla bych, že byla chutově dobrá. Pokud nehledáte nějaký luxusní hotel, tak Vám ho můžu určitě doporučit.   





Nákupy

Dříve, když jsem tam bydlela to byl ráj. Dneska už mi to případá, že to není to co bývalo. Neulovila jsem skoro nic, pár kousků pro prcka a sobě šaty. Dneska se už dá koupit všechno všude, a to co nekoupíte v kamenných prodejnách, koupíte v e-shopech nebo si necháte přivézt. Výhodněji to také moc nevyjde ( vyjma Lushe, který pořád vychází o trošku líp), ale to je zase podle kurzu libry, což neovlivníme.

Oxford street, Camden Market, Portobello Market, Selfriges, Harrods nebo Westfield, China Town stojí určitě za návštěvu. 





 

O anglickém čaji a pivě na letišti

Anglický čaj je proslulý, problém ale nastává, když si ho chcete přivézt domů. Dovezla jsem si dva ( jeden byl levný, druhý byl poměrně drahý). Oba jsou na nic. Máte nějaký tip na opravdu dobrý černý čaj? Earl Grey? Doma čaje milujeme a tak pořád zkoušíme, hledáme..Nejlepší se nám v poslední době jeví Earl Grey ( sypaný ) z Oxalisu a od značky Twinings ( žlutá plechová krabička). 

Další problém nastal, co dovézt domů jako pozornost/dárek. A tak jsme si řekli, že pivo. Koupíme ho na letišti, na to je čas. Čas byl to ano, ale pivo na letišti ne. Prostě není, neprodává se. Neví někdo proč?


Sláva nazdar výletu! 

Celý výlet se vydařil, vše tak jak mělo být. Pokud vyrazíte do Londýna i Vy, připravte si dostatek peněz na dopravu. Oyster Card se dá koupit na každém metru v automatu ( záloha je tuším 5 liber) a až pojedete domů zase jí můžete vrátit. 

A kam pojedeme příště? Možná do Holandska! :-)


**********************************







2 komentáře

  1. Paráda, hned bych letěla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, hezky napsaný článek, byl mi inspirací. Z manželem jsme si koupili poznávací zájezd do Londýna. Abychom měli pohodlí, do Londýna bylo to letecky. Proto museli si zařídit parkování našeho. To bylo přes internet na těchto webových stránkách. Zájezd se nám velmi líbil. Z pozdravem.

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.