Mirakulum

3. září 2015

Mirakulum je v poslední době naše oblíbené místo na trávení volného času. 
 (Svoje poznatky popisuju z pohledu matky dvouletého dítěte *a všichni co chodí s námi mají stejně staré děti).


zdroje: www.mirakulum.cz

Chodíme tam většinou přes týden a i tak je to naprostý masakr co se lidí týče. Otvírá se v deset hodin a to už je u pokladny slušná fronta. Kdo příjde později, musí si počkat ( a to docela dlouho ).

My máme naštěstí permanentku, takže nám čekání ve frontě odpadá.

  My trávíme 90% našeho času v Zemi prasátka Pigiho. Je to část pro nejmenší děti, kde najdete vše co malí prcci mají rádi. U nás vedou samozřejmě houpačky a trampolína.

Kousek za touto atrakcí je naše další oblíbené útočiště a to Obří pískoviště ( 20 x 15 metrů ), které je ideální v tomhle vedru ( asi Vás napadá nová atrakce Vodní svět, ale o té se zmíním později ). Pískoviště je zastřešené takže na kluky nesvítí a jsou relativně v "chládku". 

Za pískoviště je pak další atrakce, kterou jsem nenašla v popisku parku. Jedná se o takový " Malý vodní svět " kde najdete vodu a kádě do kterých voda teče. Velkou výhodou je, že je tam většinu času prázdno. Kluci tak přechází z pískoviště do vody a zpět. My můžeme sedět stále na stejném místě, protože právě z pískoviště tam jde krásně vidět.  

Když není takové vedro chodíme ještě do MiniZoo, kde jsou nejoblíbenější kozy. Co se mi na tom líbí je to, že kozy si dětí opravdu vůbec nevšímají a nechávají je být. Narozdíl od zoo, kde kozy čekají co dostanou a jsou doslova otravné. Tady je to úplně v klidu :-)

No a ještě k slavnému a hodně diskutovanému Vodnímu světu. Vodní svět je skvělý a naši kluci ho milujou. Bohužel teď ( parno a prázdniny ) je vlastně nereálné se tam dostat. Takové masy lidí jaké tam jsou, jsou pro nás prostě šílené.  

Celkově Mirakulum hodnotím jen pozitivně. Zatím jsem nepoznala dítě, kterému by se tam nelíbilo. V parku mají také často i speciální program pro děti ( je již v ceně vstupenky).

Za nás tedy palec nahoru a návštěvu doporučujeme!


zdroj: www.mirakulum.cz

*************


Více informací o Parku Miraklum tady. 




2 komentáře

  1. Moc hezky napsano, Dlouho se tam chystame :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mirakulum mě láká už dlouho, aktuálně by tam už takové fronty nemusely být, co myslíš? Jinak já mám 3-letou holčičku tak uvidíme kde jí to bude bavit nejvíce :)

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.