Kokosové mléko

25. ledna 2016


Kokosové mléko je ideální nejen do smoothie ale i na vaření. Můžete ho použít do polévek, do omáček, pro děti do kaší a mnoho dalšího. Jeho výroba je hrozně jednoduchá a v lednici Vám vydrží i týden. Já ho používám nejčastěji do již zmiňovaného smoothie, nejlépe v kombinaci s banány a jahodami.  


Recept

1 hrnek strouhaného nebo čerstvého kokosu
2 hrnky teplé vody


Postup

Do mixéru dáme kokos ( můžete použít strouhaný nebo čerstvý ). Zalijeme teplou vodou a mixujeme asi 3 až 4 minuty. Hotovou kokosovou kaši nechám chvíli vychladnout a přes jemné plátno ( používám bavlněnou plenu ) přecedím do konvice. Do mléka někdo přidává i malou špetku soli, která má zvýraznit chuť. Skladujte v ledničce a před použitím protřepejte. Zbylé mléko pak můžete zmrazit ve formičkách na led. A samozřejmě i tady platí, čím lepší kokos, tím lepší kokosové mléko.


Smoohie recept

chia semínka, konopná semínka
mistička jahod
1 banán
sklenice kokosového mléka
káva ( když nestihnu ráno přidám si někdy do smoothie, nejlépe když si dělám čistě banánové )




1 komentář

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.