Moje péče o pleť - kartáček na čištění, bio kosmetika Weleda a Sportique ♥

14. listopadu 2016

Už hrozně dlouho dobou jsem nedělala článek o péči o pleť. Vlastně i z mého pohledu mám raději články, kde se toho dozvím více nejednou, než samotné recenze na jeden jediný produkt. Tak to i tady dneska vezmu trošku z širšího pohledu. Mám doma hodně novinek, které už nějaký ten pátek používám (a mám je opravdu hodně ráda) tak by bylo škoda se s Vámi o ně nepodělit.
 
Kdy?

Pleť si čistím ráno i večer. Před časem jsem zaznamenala poměrně výrazné zhoršení, takže jsem nasadila "silnější" zbraně a pravidelnější péči.

Jak postupuju?

Pleť si nejprve očistím gelem od Mixy. Ten si obden dávám na kartáček z Lidlu (ne denně). Poté odlíčím oči také přípravkem od Mixy, dále použiju pleťové vody od Weledy (opláchnu teplou vodou - střídám je) a pak dočistím ještě tonikem od značky Sportique. Pokud používáte micelárku, měli by jste jí z pleti vždy smýt. A pak hydratuju.

Je dobré mi na pleť speciální ručník, do kterého budete utírat jen obličej.


ČISTÍM

Pleť si čistím ráno i večer. Mám ráda odličovací gely, kterými vždy začínám. Aktuálně používám čistící gel od Mixy. Gel je bez obsahu mýdla, má velmi lehkou a příjemnou parfemaci. Nevysušuje pleť a je vhodný i na citlivou pokožku. Pro mě je to zatím jeden z nejlepších, jaký jsem měla.

Gel pak obden nanáším na čistící kartáček, který jsem koupila v Lidlu. O těch kartáčcích jsem toho načetla už tolik, a vím, že ne každý má na ně pozitivní názor. Já jsem ho chtěla zkusit už dlouho a když jsem ho uviděla v Lídlu, neváhala jsem. Po cca dvou měsících používání je můj názor jedině pozitivní.Chystám na něj, ale samostatnou recenzi, kde Vám ho ukážu trošku více

Dalším krokem jsou pak moje oblíbenci od Weledy, které střídám. Regenerační olej Granátové jablko, je velmi lehký a vhodný pro zachování elasticity pleti. Střídám ho s čistícím tonikem 2v1, které je vhodné i k odstranění líčení. Je určeno spíše pro smíšenou a normální pleť. Pleť pak nakonec dočištuju ještě okurkovým pleťovým tonikem od značky Sportique. Od té aktuálně zkouším více věcí a jsem hrozně nadšená. Jedná se o čistě přírodní kosmetiku, která má navíc nádherné obaly. Určitě o ní ještě na blogu uslyšíte.








MAŽU

Mám na pleti pigmentové skvry a i nějaké ty jizvy, tak se je snažím zlepšit Bi-Oilem. Je to už moje druhá lahvička, ale přiznám se, že pravidelnost není moje silná stránka. Měla jsem období, kdy jsem ho používala opravdu dvakrát denně, ale teď to teda není. Další je pak arganový olej od Sportique, který je opravdu 100% přírodní. Používám ho jednou týdně na pleť, tělo a vlasy. Je potřeba ho (hlavně z vlasů) pořádně vymýt, ale stojí to za to. 

A tři TOP! od Weledy. Zpevňující sérum z granátového jablka. Věřte mi, že jste nikdy neměli hladší pleť po jeho nanesení. A denní a noční kosatcový krém. Další perfektní záležitost, bez které už si to nedokážu představit. Nebudu se o nich rozepisovat, protože ještě tento týden bude samostatný článek.

Oční krém taky trošku zanedbávám, ale snažím se. Aktuálně mám tenhle kozí od Ziajy a jsem spokojená.


Někdy mi připadá, že mám toho moc a že je to moje čištění/mazání zdlouhavé. Snad se mi za to jednou pleť odmění! :-)

Co Vy? Co používáte? A kolik?


1 komentář

  1. Tonic od sportique mám taky, je to super značka, jsem velmi spokojená s jejich produkty :) Jinak na mém blogu probíhá giveaway kdyby jsi měla zájem :)
    http://www.terripeterk.com/2016/11/lets-celebrate-two-years-with-giveaway.html

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.