Knihy z mojí čtečky - Sirotčinec slečny Peregrinové, Mise Afghánistán a další Kepler

30. ledna 2017

Je to už rok, co jsem na Vánoce dostala čtečku. Hlavně díky ní jsem za poslední rok přečetla přes 40 knížek. No, pro velké knihomoly to asi není až tak moc, pro mě je to ale velký úspěch. 


Trilogie Sirotčinec slečny Peregrinové (koupit)

(Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti)

Za mě "jedna" z mých nejoblíbenějších. Na poslední díl jsem se hrozně těšila, a když konečně vyšel měla jsem ho přečtený během pár dní. Minulý rok se knížka dočkala i filmového zpracování v podání Tima Burtona. A jak to tak většinou bývá, bylo to zklamání. Co mě zaskočilo a zamrzelo nejvíce bylo přehození vlastností dvou hlavních postav. Dodnes vlastně nechápu proč.

 
Mise Afghánistán (koupit)

(Pět měsíců s Lékaři bez hranic: „Desetiletý Rahmudin přišel s proraženou lebkou. Nevěřil jsem, že se kdy probudí z kómatu. A po operaci ten malej syčák chodí!“) 

 Autentické vyprávní doktora Tomáše Šebka z mise v Afghánistánu. Pohled na to, jak to vypadá na misi, jak se operuje v místních podmínkách a jaké je to být několik měsíců mimo domov. Dalších z knížek, které nás vedou k zamyšlení nad tím, jaký krásný život tady máme. Knížka je doplněna i fotkami a koupí podpoříte organizaci Lékaři bez hranic. Rozhodně doporučuju!


 Dívka ve vlaku (koupit) 

(Vypráví příběh Rachel, která dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den vlak na chvíli zastaví u návěstidla a umožňuje jí letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času začíná mít pasažérka pocit, jako by ty dva znala - dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednou však zahlédne něco, co ji šokuje, a krátce nato se dozví, že „její Jess“ se pohřešuje.)

 Nejsem náhodou poslední kdo tuhle knížku četl? :) Ale jo, líbila se mi. Ale vzhledem k mediální bublině jsem tak nějak čekala víc. Film se mi nelíbil, prvně jsem totiž četla knížku. 


Hypnotizér (koupit)

(Psychiatr Erik Maria Bark je uznávaný odborník na léčbu traumat pomocí hypnózy. Jedné prosincové noci ho probudí zvonění telefonu. Volá mu detektivní inspektor Joona Linna z nemocnice ve Stockholmu a prosí ho, aby okamžitě přijel k případu malého chlapce, který je v bezvědomí, ve velmi kritickém stavu. Erik je jedinou nadějí, jak může policie chlapce vyslechnout a zjistit, kdo brutálně zavraždil jeho rodiče a mladší sestru.)

 Moje první knížka od Keplera byl Stalker (tady) a tehdy jsem se od ní nemohla odtrhnout. Doporučila jsem jí všem kolem a u všech sklidila stejný úspěch. Z toho důvodu jsem si chtěla přečíst něco dalšího. Hypnotizér byla moje první audiokniha a poslouchala jsem ho při běhání. A podle mě, Kepler prostě umí!




Hezký začátek týdne ♥

Okomentovat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.