Bez čeho se v zimě neobejdeme - oblečení, kosmetika a další

6. února 2017


Stojíme na tramvajové zastávce, zima, oba zakuklení jak sněhuláci. Naše klasické ráno. Ráno, kdy jdeme do školky a kdy si už hrozně přeju jaro, léto a nebo ten podzim. Ale bez deště. 

  
 Než jsme sem došli, okomentoval Richard všechny kolemjdoucí psy, auta i lidi. Z klasických pěti minut, kdy jdu sama se tak rázem stane dvacet. Ale, já ty rána miluju. I když mu to všechno dlouho trvá, i když musí všechno komentovat, opakovat, i když někdy nestihneme ani snídani a obouvání bot mu trvá deset minut. Jsou prostě naše a já si je patřičně užívám blaženým úsměvem na rtech ♥

I v tomle hektickém ránu jsem vděčná za všechny vymoženosti, které si v dnešní době může člověk koupit. Když ráno vyjdete a je tam -10 je fajn být na to připraveny.



Pořádné zimní oblečení je základ. U Richarda se mi osvědčilo kupovat bundy s náplety na ruce, protože není velký milovník rukavic. Na bobování/lyžování je nosí, když jdeme ale ráno na tramvaj zahájí bojkot. Bundu už máme podruhé z Reserved. Jsou perfektní, funkční a opravdu teplé. Mají krásné barevné kombinace, v hodně velikostech. Uvnitř je lyžařský pás i stahovací šnůrky. Za mě ideální kombinace.


Termo prádlo jsem koupila letos v Tchibu a Lidlu. Ve školce, kam Richard chodí upřednostňují punčochy před zateplenýma "legínama". Boty máme na zimu už klasicky z Geoxu. Za mě je to pořád jedna z nejkvalitnějších značek a Richardovi jejich boty vyloženě sedí.


Další must-have každé mámy je podle mě kukla. Neznám praktičtější věc. Šála podle mě nikdy nemůže být tak praktická a funkční jako kukla. Mám v šuplíku 4 a je to jedna z nejvíce využívaných věcí v zimě. Kupuju mu hlavně bavlněné a dávám mu na ně ještě čepici. Jednu máme i pletenou, a ikdyž je super roztomilá moc jí nenosí. Přes větší oka totiž profukuje, což v zimě není uplně fajn. 




Richard miluje všemožné krémování a je to takový náš večerní rituál. V zimě ho pak mažu i do školky (obličej, ale i uši). Minulý rok jsme používali krém od Alverde, letos jsem ho vyměnila za "mojí" Weledu. Krém má skvělou konzistenci (ani moc hutný/ani moc lehký) a jemnou vůní. Podle mě další musthave produkt pro děti.


V zimě je potřeba dbát nejen o pleť ale i o vlasy. Krom nošení čepic mám od prosince i nové šampony od  Alterny, která je bez silikonů, parabenů a ftalátů. A zatím to vypadá, že má můj oblíbený Kérastase velkou konkurenci (ale o tom zase někdy jindy).



Bez čeho se v zimě neobjedete Vy?



1 komentář

  1. Richard je nejsladší ♥ My kupujeme bundy taky v Reserved a pro oba kluky vždycky stejné. Jsem moc spokojená.

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.