Brikkon – stavění z lega trochu jinak

24. října 2017

Do Vánoc zbývá 60 dní. Možná letos udělám adventní kalednář dříve, protože Richardova oblíbená věta posledních dnů zní - "Já už chci Vánoce", popřípadě "Kdy už budou Vánoce?". Napište mi prosím, že taky nemáte ani jeden dárek, ať nepropadám panice.

No, ale aspoň mám pro Vás dneska náš první tip. Mámy a tátové legomaniaků pozor! V Kidtownu totiž mají naprosto boží novinku. Stavebnici Brikkon. Brikkon jsou vlastně takové dřevěné základy k legu. Já jsem pro Richarda vybrala zámek, ale on by si idálně představoval, že bude doma mít všechny - zámek, ptáka, raketu a strom.  


Rozvíjíme jemnou motoriku

Jemná motorika dítěte se nejvíc vyvíjí během prvních šesti let života. Toto období má proto velmi zásadní význam. Stavebnice jsou ideální právě k procvičování prstů, kreativity a celkové koordinaci. Richard už odmalička miloval puzzle a všemožné stavebnice. Proto asi není překvapením, že ho nadchl právě i Brikkon. Stavebnice je vyrobená z březové překližky a slouží jako nádstavba pro lego. Samozřejmě jí můžete používat i samostatně, s legem je to ale daleko větší zábava. 


STAVEBNICE MÁ I KRÁSNÝ OBAL
Jestli Vás překvapuje kombinace lega a dřeva, nemusí. On totiž sám zakladatel lega, Ole Kirk Christiansen – byl tesař. A právě dřevěné hračky ho přivedly k myšlence dnes již legendární stavebnice.


A takhle vypadají dřevěné destičky v rozloženém stavu. Jsou hladké, takže se nemusíte bát, že by se prckové mohli poškrábat. Samozřejmostí je i návod, takže to postavíte raz dva. 


A takhle nějak my si to doma "zdobíme". Z lega přidáváme okna, postavičky nebo jen kostky. Jen dávejte pozor, Brikkon nepasuje na Duplo.


Zámek má ještě jednu vychytávku. Katapult! Jednoduše na něj dáte kostičku (lepší jsou ty nejvíce mini) a můžete střílet. Richarda to baví moc, no jo no, lumpárny. S Patrikem to dotáhli k dokonalosti strefováním do volných míst v židli nebo střílením do postele. Chlapi... 😉


A DÁTE TAM OKNO
ZÁMEK ZEZADU

Koupit můžete TADY. A my jdeme na to! ❤️



A jestli chcete sledujte nás i na youtube. Brzy se tam totiž objeví nové video :-).




4 komentáře

  1. Zdravím díky za článek uvažuji o stromu. Škoda že nepasuje na duplo :( Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co :) Hani, ono zase je to možná lepší, přece jen duplo nevydrží tak dlouho :)

      Vymazat
  2. Tak to je boží tip!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný tip, ale zatím jsme taky ještě na Duplu :)

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.