WORKSHOP S WELEDOU & 10 ZAJÍMAVOSTÍ, KTERÉ JSTE NEVĚDĚLI O ZNAČCE WELEDA

31. října 2017

Občas jsou dny, kdy se nic zajímavého neděje. Den plyne tak nějak normálně, jak jste zvyklí. A pak jsou dny, kdy příjdou třeba i 4 parádní akce. A vy si prostě musíte vybrat, na kterou vyrazíte. Jsem vděčná za všechny možnosti, které se mi v poslední době nabízejí. A tak je mi i líto, když musím některé odmítnout. 

Člověk se bohužel nemůže rozkrájet a tak si vždycky vybere to, co je pro něj to nejlepší. Nebo to co má nejraději. No a tak nějak proto jsem se ocitla na Workshopu s Weledou v nádherných prostorách The Senses. Jestli je nějaká značka, kterou Vám nejraději doporučuju a za kterou bych fakt dala i tu ruku do ohně, je to Weleda. Já vím, že jí máte rádi a vím, že Vám jejich produkty i sedí. Doporučila jsem je už nespočetkrát a vždycky jste mi potvrdili, že Vám sedla nebo i pomohla. Tahle značka si prostě tuhle mojí chválu a neustále spamování v istastories zaslouží. A na konci článku najdete malé překvapení 😉

A co jste o Weledě nevěděli?






1. Weleda vznikla v tehdejším Československu už v roce 1926. Tehdy se ještě psala s jednoduchým V na začátku a vznikla zde z lokální iniciativy. Sídlila na pražském Smíchově kousek od svého nynějšího sídla. Minulý rok tak Weleda v Čechách oslavila již 90 let své existence (založena zde byla pouhých 5 let od vzniku firmy roku 1921).

2. Kosmetické produkty Weleda jsou certifikovány NATRUE. Tato certifikace zaručuje, že produkt splňuje přísná kritéria pro přírodní kosmetiku. Produkty s touto certifikací neobsahují žádnou syntetickou parfemaci, barviva či konzervační látky, neobsahují žádné produkty vyrobené z ropy, silikonové oleje a jejich deriváty či geneticky modifikované složky. 

NA WORKSHOPU JSME TESTOVALY A HÁDALY OLEJÍČKY

3. Weleda kromě kosmetiky vyrábí také léčiva. Dnes je jich víc než 1000. V ČR je můžete získat na základě receptu od lékaře objednáním v lékárně. 

4. Více než 80 % rostlinných složek, které Weleda využívá, je vypěstováno v ekologickém zemědělství nebo z ekologicky kontrolovaných zdrojů ve volné přírodě. 

NAŠE DOKONALÉ OBČERSTVENÍ A ČERSTVÉ KVĚTINY NA WORKSHOPU

5. Fair trade je jeden ze základních principů Weledy, který pomáhala rozvíjet dávno předtím, než tento termín přišel do módy. Weleda velké množství přírodních složek, které používá, získává z fair trade projektů po celém světě. Tak si nejen zajištuje nejvyšší kvalitu daných ingrediencí, ale také podporuje místní farmáře. Granátové jablko do svých produktů získává od drobných farmářů v Turecku. 


6. V Čechách Weleda získává za férových podmínek z kontrolovaného sběru ve volné přírodě elixír z mladého březového listí. Břízy pro Weledu obhospodařuje rodinná firma LL spol. ze Soběslavi. 

JAK VYPADÁ V REÁLU GRANATOVÉ JABLKO ASI VÍTE :-)

A TAKHLE HO VIDÍM JÁ :-)

7. Nejznámější produkt Weledy, Skin Food, si oblíbily celebrity, make-up artisti a zákazníci po celém světě. Tento univerzální výživný krém vyrábí Weleda již od roku 1926. 


8. Největší zahrady Weledy se nachází poblíž sídla firmy v německém Schwäbisch Gmündu. Na 20 hektarech půdy zde roste téměř 250 různých druhů rostlin. 

9. Rostliny ve vlastních zahradách Weleda pěstuje podle zásad biodynamického zemědělství. Biodynamické zemědělství je v podstatě druhem kontrolovaného ekologického zemědělství, které v sobě zahrnuje další prvky vycházející z antroposofie podle Rudolfa Steinera, zakladatele Weledy.



10. Weleda již od svého vzniku odmítá testy na zvířatech.



A pár dalších fotek z worshopu...



TYHLE TEDY STÁLY ZA TO ❤️





A pokud chcete ušetřit zadejte při nákupu - DEERMEADOW10. 

Tak si utíkejte udělat radost ❤️


Okomentovat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.