MARKETING| KAM PRO FOTKY ZDARMA

16. ledna 2018

Měl by vůbec "fotograf" dělat takový článek? Já sama se snažím sobě i svým klientům tvořit vždy autentický obsah. Raději si sama všechno vyfotím než bych použila fotky z fotobank. Zvlášť u sociálních sítí si myslím, že je to jedna z nejdůležitějších věcí. Ale... Jsou i případy, kdy nám prostě okolnosti nepřejí. A tak i já sama po nich občas musím sáhnout.

Ne, všichni umí fotit. Ani to dokonalé a předražené vybavení, které jste si koupili Vám nezaručí, že Vaše fotky budou takové jako v časopise. Jsou věci, které nemůžou umět všichni. Nikdo z nás nemůže být profík na všechno. A proto je lepší si někdy trošku pomoct. V případě focení si najít někoho kdo na to má "oko" a nebo si fotky prostě pořídit jinde. Tak se pojďme mrknout na databáze, po kterých občas využívám i já :-).


fotograf

Negative Space

Všechny možné žánry a kompozice - každé pondělí 20 nových fotek. Skvělá je kategorie černobílých fotek 😉

Zdroj: Negative Space

ISO Republic

Tady najdete originální a trošku netradičnější fotky. Najdete tady fotky ze světových metropolí - jako je třeba tohle graffity z Londýna. U každé fotky máte navíc informace jak byla pořízena a co na ní vlastně je.

Zdroj: ISO Republic

Picjumbo

Fotky různých kategorií, kterou jsou perfektně roztříděné. Velkou výhodou je, že tam najdete i fotky z České republiky!

Zdroj: Picjumbo

Unsplash

Hodně kvalitní fotky s nádhernou atmosférou. Každých 10 dní přibydou nové a můžete si je nechat posílat i do e-mailu. Ideál!

Zdroj: Unsplash

Canva

Canva je ideální pomocník, pokud potřebuje tvořit i grafiku a koláže. Má v záloze i slušnou zásobu fotek zdarma, já občas využívám i ty placené (většinou kolem 1 dolaru). Doporučuju stahovat v PNG, zvlášť pokud budete fotku používat na sociální sítě.

Koláž vytvořená v Canvě (fotky zdarma)

Vím, že hodně z nás taky bojuje s tím, kde fotky vyvolávat, aby byla zachována jak skvělá kvalita tak i originalita barev. Já jsem dříve fotky vyvolávala častěji (hlavně když jsem fotila rodiny), dneska už nechávám dělat spíše produkty nebo velké plakáty/obrazy. Nejspokojenější jsem s Empik Foto, které jsem objevila někdy před Vánoci (pamatujete na puzzle?). Vyhovuje mi jak kvalita tak i rychlost doručení. Jestli s tím taky bojujete, doporučuju je vyzkoušet.


Využíváte někdy téhle možnosti nebo si vše fotíte sami? 
..........................................

fotím na Nikon D5600 a objektiv AF-S 35mm/1.8 a AF-S 50mm/1.8



6 komentářů

  1. Díky, super. Ukládám!

    OdpovědětVymazat
  2. No to je super blog toto :-D Hned dávám sledování. Taky bych potřebovala takové super fotky, ale můj telefon je absolutně nepoužitelný :-/ Úžasný design, kéž by moje šablona více spolupracovala, aby taky vypadal takto :-(
    https://janinatvoriskvosty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Super tipy! O některých stránkách jsem vůbec nevěděla a i když se snažím spoustu fotek fotit sama. Tak přece jen nejsem úplně profi fotograf a občas se mi k článku nehodí to, co mám nafoceno. Takže za mě bezva článek! Jo a už se jdu registrovat do Vašeho super projektu. :) Děkuji :)

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.