PRO DĚTI | DŘEVĚNÁ STAVEBNICE KAPLA

26. března 2018

Tento víkend byl nabitý skvělými zážitky. Začali jsme návstěvou svíčkárny, kde jsem nafotila kolem 300 fotek. Nejen pro Richarda to byl parádní zážitek, vyhráli jsme si i my s Patrikem. Já jsem pak s kamarádkou pokračovala na Dyzajn market, kde jsem nafotila dalších 200. No jo no, když ono se na obou místech tak krásně fotilo.

Neděli jsem tak namísto na výletě, strávila editací fotek, protože jsem některé musela v pondělí odevzdat. A jestli taky milujete dřevené hračky jako my, mrkněte se na dnešní recenzi, ve které vám ukážu dřevenou stavebnici Kapla


Stavebnice Kapla vznikla už před 25 lety a stojí za ní vlastně takový pohádkový příběh a jeden splněný klučičí sen. Její tvůrce Tom van der Bruggen se totiž rozhodl prodat svůj obchod se starožitnostmi a postavit si vlastní středověký hrad. Přesídlil tak z rodného Holandska do Francie, kde koupil polorozpadlou farmu u řeky Tarn a začal spřádat plány.








Hodně rychle však zjistil, že klasické kostky mají špatný tvar a nedostatečnou přesnost. Vymyslel tak poměr dřívek 1:3:5.V krabicích jsou tak všechny dřívka naprosto stejná, což jsem do poslední chvíle sama nevěděla. Díky tomu můžete s kostek postavit opravdová mistrovská díla s neskutečnými možnostmi. Richard si rád staví domečky a garáže, s Patrikem se pak pouštějí do větších staveb (třeba do té níže).



Stavebnice se vyrábí z francouzského borového dřeva, které jsou sušeny a násladně řezány do přesných tvarů. Vše se pečlivě třídí a hobluje, destičky jsou tak dokonalé přesné a hladké. Neobsahují žádné spoje ani lepidlo, jen čisté dřevo... asi si dokážete představit tu nádhernou vůni? 



My jsme pro Richarda vybrali krabici s 280 destičkami s červenou knihou, ve které jsou nápady pro středně pokročilé. Předpokládali jsme, že Richard zatím podle knížky moc stavět nebude, proto jsme vybrali jednu z těch složitějších, aby jí mohl využívat i později. Destičky jsou naskládané uvnitř krabice, což považuju (hlavně já) za velkou výhodu. Asi všichni známe dětské uklízení a taky problém - kam s tím? Tady to řešit nemusíte, všechny kostky prostě hodíte zpátky do dřevené krabice a zakryjete knížkou, která slouží i jako víko. A máte uklizeno! Richard jí má v pokoji vedle postele, kde se nám tak akorát vlezla. Když si s ní chce hrát, jednoduše jí vytáhne na koberec a staví :-).



Richard je dítě tvořivé a kreativní, takže ho stavení hodně baví. Kaplu kombinuje s legem, vlaky, auty... Během pár minut z ní dokáže vytvořit promyšlenou garáž se střechou, okny i dveřmi. Kolikrát se až sama divím, co všechno dětský mozek v tomhle věku vymyslí. Fantazii se meze nekladou a vyhrají si sní malí i velcí, ono to totiž baví celou rodinu.





Stavebnice Kapla je navíc držitelem ocenění "Správná hračka" a koupit jí můžete v přírodním provedení nebo si k ní dokoupit i barevné destičky. Pokud by vás zajímalo více tipů na aktivity, podívejte se TADY

KAPLU MŮŽETE KOUPIT TADY



Okomentovat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.