Zima je tu..

29. října 2012

Dneska u nás napadl první sníh. Miluju sníh a taky miluju vše okolo zimy.

Zimní kozačky, jen to ne

Co, ale opravdu nesnáším je koupě zimních kozaček. Nevím, čím to je, ale nikdy se mi žádné nelíbí. A když už se mi nějaké líbí, tak stojí i 5.000,-Kč. A to se mi tedy opravdu dávat nechce.

Tento článek se, ale bude věnovat kosmetice. Kosmetiku si vybírám a měním jak na zimu, tak na léto. V létě se snažím volít kosmetiku s ochranným faktorem, v zimě pak hledám na něco hutnějšího, abych se chránila před mrazem.

Letos jsem si vybrala

Ráda zkouším něco nového a tak jsem se rozhodla letos vybrat pár novinek, které vyzkouším. Vybírala jsem podle recenzí, složení a zkušeností, které jsem se dočetla na různých diskuzích.

Kosmetika La Roche Posay mi vyhovuje již delší dobu. Letos jsem se rozhodla pro krém La Roche Posay- Nutritic. Četla jsem o něm dobré recenze, tak uvidíme. Jako další se mi pak líbí krém od Alcina, který je na zimu taky vhodný. Přednost dám v tomto případě Nutriticu, ale někoho z Vás by možná zaujal i ten od Alciny.

Moje rty si taky zaslouží novou péči. Vsadím na klasiku a koupím si něco od Korres. Mám doma pár kousků máslíček na rty a teď asi vsadím na klasický balzám v tyčince. S největší pravděpodobností si koupím tento. V poslední době čtu hodně pozitivních recenzí na kosmetiku Bioderma. I u nich jsem našla něco na rty.

Co na ruce?
Krémy na ruce, to je moje velká záliba. Nedávno jsem četla článek " Jak si správně krémovat ruce". To už mi připadá trošku mimo. Ale nepopírám, že by se to někomu mohlo zamlouvat. Tak jsem nakonec nebo konečně i já rozhodla zabrousila k Ryoru a objednala si krém na ruce s grepovým extraktem. V tomto případě si nejsem úplně jistá, zda je tento krém určený přímo na "zimu", ale jdu do toho. 

Jako další jsem si na seznam připsala 2v1 krém na ruce+ balzám na rty od L´OCCITANE. S vůni manga. No mňam :-) A když už jsme u L´OCCITANE, tak se mi líbí i trojice krémů na ruce v jedné krásné krabičce. Inspirací k těmto obalům byla Afrika, což má u mě také velké plus.

A dokonce i Essence má krém na ruce speciálně na zimu. Některé věci se mi od Essence zamlouvají, takže to asi taky zkusím. Za to cenu to určitě stojí.

A zase ty vlasy 

Vlasy, to je věčné téma. Dočetla jsem se, že vlasové vlákno se vlivem nízkých teplot oslabuje, vlas se začíná třepit, lámat a vypadávat. Proto teď vybírám vhodný šampón. Už dlouho používám kosmetiku Redken ( řadu All Soft), takže uvidíme. Tuto volbu zatím nechávám otevřenou. Svěřím se do péče Andy, která se teď vlasovou kosmetikou dost zabývá. Uvidíme ;-)

Recenze bude

Tak jsme u konce. O recenzi kosmetiky se budu snažit co nejdříve. Až dorazí, to co si nakonec vyberu a koupím tak napíšu jak jsem spokojená.

Těšíme se na lyžování :-) ( Ještěd 2012)

Máte nějaké tipy na zimu i Vy? 




4 komentáře

  1. Jojo, změna počasí je skvělý důvod,proč nakupovat další kosmetiku. :-) Ale balzámovou i krémovou výbavu kupodivu už mám, takže toho letos nebudu pořizovat tolik. Brousím si zuby jen na ty krémy na ruce od Essence, slyšela jsem na ně jen samou chválu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi mě odhalila :-D Asi je to fakt jen další důvod. :-)) S tím Essence jsi mě potěšila, tak je určitě vyzkouším. Díky;)

      Vymazat
  2. Hmmmmmmmm...zase zasněženej kopec. Lyže a lyžáky už se v koutě třesou nedočkavostí.

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.