Jak se rodí talent - Barbora Havlíková ( Balubunny )

20. ledna 2013

Dalším z našich talentů je  Barbora Havlíková. Báře je mi 22 let a bydlá ve Slavonicích/Jihlava. Tento rok  odpromovala na Vyšší odborné škole grafické v Jihlave. Je to škola se zaměřenim na grafiku, animaci a video. V současné chvíli se snaží rozjet vlastní firmu se šperky



Co nám o sobě ve zkratce řekneš? :-)
"Mám kočku a kluka :D Nemám moc přátel. Porad makám, když mám čas tak jdu do kina. Miluju filmy, miluju Dextra :D ( pozn. autorky: My taky!!) A taky serial The Walking dead. Celkově miluju zombiky. Jednou bych chtěla žít v Americe, ale jak se tam dostat? "

Vystupuješ pod přezdívkou „ balu bunny “, kde to vzniklo?
Balu Bunny vzniklo částečně z mojí přezdívky na škole, která byla "balu" a "bunny" asi proto, že jsem na střední měla 6 králíků. Byla jsem taková králičí máme. Navíc je to takové krásně zvučné.

Kdy tě poprvé napadlo začít tvořit?
Tvořila jsem už od základky, ale prvně to byly webovky, pak na střední plakáty a až po VOŠ jsem si jako abolutorium zvolila módní značku. Navrhla jsem nějaké hadříky a napadlo mě k tomu udělat nějaké doplňky ze dřeva. A takto to vzniklo :-)

Co všechno můžeme ve Tvé tvorbě nalézt?
No tak šperky :-). Náhrdelníky, náušnice, prstýnky, náramky, brože. Všechno ze dřeva. Každý týden vymýšlím nové věci. V budoucnu snad i nějaké oblečení a doplňky.

Tvoříš i šperky na zakázku?
Jasně, tvořím i na zakázku. Kohokoliv co napadne zhotovím. A návrhy jsou zdarma! :-)

Jaký okamžik, věc nebo osoba Tě naposledy inspirovaly a v čem / k čemu?
Teď se mi vybaví asi zlost. Tudíž náhrdelníky s vulgárními nápisy :-D 

Jaký si myslíš, že je v tomto oboru v současné době konkurence?
No upřímně si myslím, že v ČR je tvorba nic moc. Všude jsou samí zlatnický věci pro starý babky a bižuterie, kterou já upřímně nemám ráda. Vůbec. Někdy narazím i na pěkný věci, ale těch je fakt málo. Ve světe je to už o něčem jiném. Více lidí, více nápadů. 

Máš nějaký pracovní sen?
Jasně, chtěla bych mít větší firmu se šperkami, ale i s oblečením a jinými doplňky. A kde jinde, než v Americe :-D



Jak často a jak intenzivně se věnuješ své tvorbě?
Pořááád! Vlastně nemám ani na nic jiného čas. Jsem po škole, žádná práce grafika není. Ani bych na ní pořádně neměla čas. Jelikož zatím všechno dělám sama. Od návrhu až přes realizaci a vyřizování objednávek, grafika reklamy atd. Takže žádnej volnej čas nemám. Ale aspoň se nenudím.:-D

Musíme se zastavit nad Tvým vzhledem, jsi krásná a extravagantní osoba, myslíš že má vzhled co dočinění s vyjádřením Tvé osobnosti?
Krásná? Haha, myslím, že s krásou to nemá nic spolčeného :-D Spíše s charakterem asi. Ráda tvořím nové věci po svém, nenechám se nikým "buzerovat". Jsem asi po tátovi, ten taky podniká a mám k tomu asi sklony.

Co plánuješ do budoucna?
Makat, makat a makat! Ze začátku bych to chtěla rozjet aspoň tak abych měla na nájem a na jídlo. V budoucnu bych chtěla mít větší firmu, která vydělává a má zaměstnance. Můj sen je podnikat v Americe. Nevím no, každej se mi směje :-)

Tvé životní motto?
Makat :-D :-D

Rada pro začínající talenty?
Když něco chceš, nesmíš se se jen tak vzdát. I když ostatní říkají, že to nemá cenu. I když jsi jediný, kdo vidí, že by to mohlo fungovat. Nevzdat se a jít dál a pomalu se dopracovat k tomu, o čem sníte.


brože




prstýnky

Celou ukázku tvorby si můžete prohlédnout na www.balubunny.com. Napsat Báře můžete i na email: info@balubunny.com.
A pokud si sní chcete raději promluvit osobně můžete jí i zavolat :-) ( 774483003) 





4 komentáře

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.