Jak se rodí talent - Pauline Frau...

30. ledna 2013

Další z našich rozhovorů se bude věnovat 18-leté Pauline Frau...

Pauline studuje střední školu s oborem architektura a design interiéru a nábytku. Zeptali jsme se jí na pár otázek, které by Vás mohli zajímat :-)


Kdy to všechno vlastně začalo?
Začalo to velkým rozhodováním kam na střední školu. Vybrala jsem si tvůrčí obory : design interiéru, fashion design. Po úspěšně absolvovaných talentovkách jsem si už přihlášky na jiné školy ani nedávala. Měla jsem jasno :-)

Máš poměrně rozmanité portfolio činností, jak to stíháš?
Spíš nestíhám :D Přijedu ze školy, začnu rýsovat, najím se a jdu pozdě spát. Další dny je to to samé jen se místo rýsování učím nebo kreslím, navrhuji...Ale i mezi nedostatek času se přeci jen vejde nějaká zábava, bohužel na úkor studijních výsledků :D

Jaký okamžik, věc nebo osoba Tě naposledy inspirovaly a v čem / k čemu? Kde ty sama čerpáš inspiraci ke své tvorbě ?
Často koukám po novinkách v oboru na internetu nebo mě inspirují obyčejné věci,které každý z nás běžně každý den používá. Když už mě něco napadne, tak se přiznám, že myšlenka obvykle zůstane jen v hlavě nebo jako náčrt na papíře, který už jen málokdy najdu :D Poučení pro mě tedy je, že po nápadu musím začít okamžitě tvořit.

Byla jsi na loňském Designbloku?
Byla a musím říct, že mě to trochu zklamalo. Minulé ročníky byly lepší, kvalitnější. Myslím, že to začíná trochu upadat...

Máš nějaký pracovní sen?
Mám. Ráda bych s kamarádkou založila obyčejný ateliér, který by se zabýval navrhováním interiéru či nábytku. Rády bychom lidem vytvářeli funkční interiéry, ve kterých by se dobře cítili a měli z naší práce radost. To je můj sen.

Co plánuješ v blízké budoucnosti ?
Momentálně se připravuji na vysokou školu, tak uvidíme jestli se dostanu. Pokud ne, nejraději bych odcestovala za prací a za jazykem.

Můžeme někde Tvou tvorbu vidět?
Momentálně ne. Před letními prázdninami 2012 jsem měla vystavenou svou první realizaci. Bylo to veřejné sezení, které jsem navrhla, vypracovala konstrukční dokumentaci a se svými spolužáky ze třídy vyrobila.

Posloucháš při své tvorbě hudbu, nebo upřednostňuješ klid?
Jak kdy. Když se potřebuji soustředit, tak neposlouchám hudbu. Ale když už jen ,,dodělávám,, tak si hudbu pustím ráda.

Rada pro začínající úmělce?
Těžko říct :D Velmi abstraktní otázka.









Pauline můžete v případě zájmu kontaktovat na emailu: pauline.frau@gmail.com

2 komentáře

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.