{ travel } Benátky

19. listopadu 2013

Benátky ( Venezia ) je hlavní historické město severoitalské oblasti Benátsko. Jedná se o ostrovní město, které bylo v historii považováno za obchodní velmoc.

Benátky většinou vyvolávají různorodé reakce, já osobně toto město miluju a všem ho vždy vřele doporučuju. Nejkrásnější a taky nejšílenější je v období Benátského karnevalu, kdy město zaplní nádherné masky, ale taky davy lidí :-)

Benátky rozhodně nepovažuju za špinavé město, jak někteří lidé říkají. Nikdy jsem se tady nesetkala s nějakým extrémem špinavosti. Lidé jsou tady ( jako v celé Itálii ) milí a rádi Vám pomůžou. 

Pokud se zde vydáte doporučuju určitě navštívit ostrovy Burano ( výroba krajek ) a Murano ( sklářský ostrov ) , které jsou i v období karnevalu o hodně klidnější. Najdete zde barevné domky, mnoho různých stánků se sklem a příjemné kavárny. Přejíždět můžete přívozy a když si koupíte celodenní jízdenku (což určitě doporučuji) můžete jezdit o sto 6 ;-)

S kým jet?
My jsme již dvakrát využili nabídku cestovní kanceláře České kormidlo, která v období karnevalu nabízí ceny již od 999,-Kč. Pokud pojedete po "souši" budete se muset do centra dostat z přístavu Punta Sabioni, ze kterého jezdí množství lodí. Pokud se tam vypravíte mimo karneval určitě taky neprohloupíte, počasí bude teplejší ;-) Pokud chcete letět mrkněte na nabídky od WizzAir. Hotel či penzion si pak můžete zabookovat na www.booking.com. Hostel pak na www.hostelworld.com.


stánek s maskami


ostrov Burano









masky na karnevalu ( únor )





šílenství v období Benátského festivalu

12 komentářů

  1. Benátky sú krásne:) boli sme tam cez leto,mimo karnevalu,a už aj vtedy tam bolo teda dosť ľudí :) a čo sa týka toho neporiadku,tak my sme sem tam v tých malých uličkách našli teda riadne kopy smetí :D

    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V létě jsem tam ještě nikdy nebyla :) No ono ten nepořádek je všude, mě nejvíce překvapil spíše v Paříži.

      Vymazat
  2. Benátky jsou krásný. Minulé léto jsem tam byla, lidí plno, ale i to stání front na všechno se vyplatilo, bylo to fakt super :-)

    T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím, ono se tam stojí fronty asi vždycky, ale vyplatí se to :) Já jsem spíše nepamátkový typ, tak raději jezdím po moři nebo prozkoumávám další ostrovy :-)

      Vymazat
  3. KRÁSNÝ ČLÁNEK A fotky, někdy bych se tam chtěla podívat.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Až jednou budeš mít tu možnost určitě se tam vyprav. Nebudeš litovat ;)

      Vymazat
  4. Všichni tvrdí, že to tam smrdí, když jsem přijela poprvé tak mi každý říkal "Tak co zklamaná, že? Smrdí to tam co?" Moje odpověď byla, že ne. Smrdí to tam jen v létě nebo na rybím trhu a když je tam karneval, tak to má kouzelnou atmosféru. Tak dlouho jsem o tom vykládala a nalákala i další lidi a letos jsem si zajela znovu. Opět to bylo kouzelné. Takže vím, že v létě tam asi nepojedu, ale takový karnevalový výlet si dám ještě opotřetí...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, další takový nesmyslný výrok. Nejlepší je se zajet podívat a přesvědčit osobně o opaku :-)

      Vymazat
  5. Benátky sú nádherné, rada by som ich navštívila ;)

    OdpovědětVymazat
  6. V Benátkách jsem strávila krásný týden. Letěli jsme s WizzAirem za 900 Kč (zpáteční letenka), ubytování za 25 EUR/osoba/noc na ostrově Lido s dlouhými pískovými plážemi, málokdo ví, že do 26 let jsou obrovské slevy na hromadnou dopravu. Fajn místo :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Já Benátky taky miluju!

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.