{ vlasová kosmetika } Mythic Oil vs. Elixir Ultime

7. května 2013

O vlasech jsem toho napsala už hodně, dneska bych Vám chtěla ukázat výrobek, který považuju za největší top. Kdybych si totiž měla vybrat pouze jediný výrobek na vlasy byl by to Mythic Oil. Vlastně si říkám, že možná vůbec nezáleží na šamponu, když si pak dám do vlasů mythic a pokračuju v úpravě. 

Abychom měli nějaké porovnání a nebylo to tak nudné, rozhodla jsem se srovnat dva olejíčky, které pravidelně používám. A to Mythic Oil ( Loreal Professionel ) a Elixir Ultime ( Kérastase ). Někteří lidé tvrdí, že EU je jen dražší verze MO. Já s tím souhlasit nemůžu, podle mě mají přeci jen odlišné vlastnosti.



Elixir Ultime
Elixir Ultime voní jinak a také má jinou konzistenci. Voní hezky, ale na Mythic Oil prostě nemá. Já mám ten klasický, ještě v malé velikosti. Dneska se prodává již jen ve větším balení ( např. zde ) a jsou také nové "odlehčené" varianty a také další výrobky z této řady ( zde ). Elixir používám pouze do suchých vlasů, protože mě připadá, že do mokrých nemá takový účinek. Vyhovuje mi také jeho velikost, protože ho můžu nosit pohodlně v kabelce a kdykoliv, kdy se mi vlasy zdají vysušené můžu jej použít. Trošku mě tedy mrzí, že se již prodává jen ve velké velikosti, protože tahat další olejíček, to se mi opravdu nechce. Zatím ho mám ještě dost, ale v budoucnu si ho asi už kupovat nebudu.

Mythic Oil
Mythic Oil je věc, bez které bych se neobešla. Existuje několik variant, já mám ten klasický. Používám ho každý den po umytí vlasů. Vlasy si umyju a poté do lehce ručníkem vysušených vlasů dávám právě MO. Vlasy si pak nechám buď klasicky uschnout nebo vysuším fénem. A výsledkem jsou neskutečně voňavé, vzdušné, lehké a lesklé vlasy. Rozhodně si nemyslete, že Vám olej vlasy nějak zatíží nebo umastí. To opravdu ne! 
Co mi u něj vadí, nebo to mám aspoň tak zafixováno, že si jej nedávám do suchých vlasů. Připadá mi totiž tekutější než Elixir Ultime a tak používám jen po umytí. Vím, že hodně lidí ho používá i do suchých, ale já jsem si na to zatím nezvykla. Na to je rozhodně lepší ( podle mě ) Elixir Ultime. 

Závěrem
Pokud by jste si měli vybrat pouze jeden, rozhodně bych volila Mythic Oil. Já mám klasickou verzi, dneska už můžete koupit asi 3 další varianty. Elixir Ultime má také nové varianty, a tak občas uvažuji, že nějaký z nich vyzkouším.





Olejíčku na vlasy existuje opravdu hodně. Brzy Vám představím ještě další dva od jiných značek.


**************************************************

Mějte krásný týden 

Okomentovat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.