{ event } Pojďte s námi pomoci opuštěným a týraným zvířatům!

14. května 2013

Zdravíme všechny naše čtenáře s novým projektem na pomoc opuštěným či týraným zvířatům!

Rozhodly jsme se uspořádat sbírku na pomoc opuštěných a týraných zvířat a to společně s Moravskoslezkým spolkem na ochranu zvířat, který má pod patronátem většinu útulků v MS kraji a také depozita a pěstounskou péči. Spolek se taky zabývá případy týraných zvířat a také případy zanedbání péče. Monitoruje bezdomovecké kolonie a dohlíží na jejich zvířátka (hlavně kastrace nebo léčba, popřípadě hledání nových domovů - zvířatkům, ne lidem), také ověřují nahlášené týrání a snažíme se to řešit. Spolek funguje již od roku 1990. 

Tento nápad vznikl při stěhování, kdy jsem našla spoustu hraček od svého 4-nohého rozmazleného :-) parťáka, který uznává hračky jen v podobě plyšových krys z Ikei :-) (viz. foto)  

A tak nás napadlo, i prostřednictvím Vás ( skvělých čtenářů ♥ ) uspořádat tuto sbírku a pomoci tak psí či kočičí duši!


Kdyby někdo nevěděl o jaké krysy jde :))) ( IKEA - dětské oddělení, čivava vlastní ;)



Aktuální kauzy


Karviná - Doly 

Jednomu pánovi se na zahradě, kde bydlí přemnožil chov. Místo původně čtyř pejsků jich má najednou dvacet. Jedná se o malé kříženečky velikostně něco jako přerostlý pinč. Pán se o ně jakž takž stará, ale na dvacet jich už nestačí, proto jsme se s ním dohodli, že všechny fenky mu odebereme, necháme je vykastrovat, vyléčit (pokud to je zapotřebí) a budeme jim hledat nové domovy. O pejsky se mu pak postaráme postupně. Pán pejsky sice krmí, ale chybí tam základní veterinární péče, tudíž pejsci mají přerostlé drápky, ušní svrab a nejsou naočkováni. Takže máme momentálně sedm malých feneček, všechny už jsou po kastraci, zdravé a můžou jít do nových domovů. Jedna malá fenečka, kterou jsme odvezly, nám v autě zkolabovala a zjistily jsme, že jsme ji odvezly za minutu dvanáct. Měla silnou otravu krve, protože měla bříško plné hnisu z rozloženého štěňátka, které se nenarodilo. Byla dlouho v kritickém stavu, ale už je v pořádku a taky hledá nový domov. Jmenuje se Hope.

♥ 

Další velký případ - Také Karviná - Doly. 

Nahlásili nám, že v jedné opuštěné lokalitě v lese u rozpadlého finského domku jsou prý dva psi, které tam jejich majitelé nechali. Teď v sobotu jsme to s kolegyní jely prověřit a opravdu jsme to našly. Rozpadlou barabiznu, polorozpadlou kůlnu a u ní přivázaného krásného vlčáka. Jen byl bohužel přivázaný na ani ne půlmetrovém řetězu. Bez jídla, k pití pouze dešťová voda. Po chvilce k nám přiběhl i druhý vlčák, který tam běhal na volno. Místo obojku měl kožený pásek. A pak ještě ze sutin vylezla malá čtyřměsíční zrzavá zelenooká kočička. Protože se jednalo o zanedbání péče a týrání, zavolaly jsme státní policii, regionální Deník a TV Polar. Policie pak zavolala městskou policii, ti pak zavolali odchytovou službu a psi se odvezli do psího útulku v Karviné. Kočička skončila na veterinární klinice v Ostravě - Porubě na Ukrajinské ulici. Měla ušní svrab, bříško plné škrkavek, břišní kýlu a obrovský hlad.


Adámek už svůj domov našel! ( zdroj: FB stránka MS na ochranu zvířat)




Jak to bude probíhat?

Kdokoliv z Vás, jenž budete chtít pomoci nás prosím kontaktujte na email (ampminspiration@gmail.com) nebo zde do komentářů. Osobní předání věcí pro útulek je možné v Praze (kdekoliv) a v Bohumíně. Věci je samozřejmě také možné zaslat poštou na naší adresu ( bude sdělována do emailu) nebo se obrátit přímo na MS na ochranu zvířat.

. Po ukončení sbírky budou všechny vybrané věci osobně předány MS na ochranu zvířat. Z předání uděláme i reportáž a rozhovor se zástupci, abyste se i Vy mohli pokochat radostí, kterou zvířátkům uděláme.♥

Pokud by se pak někdo ze čtenářů chtěl na předání přidat, neváhejte nám napsat.


Čím můžete přispět ( informace od zástupců MS )

- cokoliv proti blechám (šampóny, protibleší obojky, spot-on, atd.)

- spíš než piškotky (i když ty taky, ale ne v tak velké míře) různé psí mlsky a mňamky (žužlací vepřová ucha, dentální a žvýkací kostečky a tyčinky, pásky. Pejsci se tím v kotci aspoň na nějakou dobu zabaví)

-  vodítka a obojky, misky

- pelíšky

- přepravky

- granule a konzervy pro kočičky (staráme se i o toulavé a bezdomovecké kočičky)

- masové konzervy pro psy

- hračky

- deky

- pokud by jste chtěli přispět finančně můžete zde: 60336761/0100 ( Účet MS na ochranu zvířat )




V případě jakýchkoliv dotazů a přípomínek nás neváhejte kontaktovat!


Za blog i MS spolek pro ochranu zvířat Vám děkujeme!




2 komentáře

  1. Super, super. Sdílím na FB a jdu psát email ohledně pomoci! ♥ S.

    OdpovědětVymazat
  2. Super, jdu psát, mám doma několik věcí, které bych mohla poskytnout ;)

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.