Dětská kosmetická taštička

13. ledna 2014

Rok 2014 je tady a je načase i u nás na blogu něco změnit a posunout dál. První novinkou bude nová rubriky "maternity", která bude určená maminkám. Najdete zde recenzce, zkušenosti, tipy a mnoho dalších věcí, která nás během mateřství potkají.

Hlavním hrdinou v této rubrice bude můj syn Richard. Richard se narodil 30.8.2013 v pražské nemocnici u Apolináře. A ač jsem nikdy nechápala statusy matek o tom jak je jejich dítě krásné a jak ho milují, jsem na tom teď stejně. Mateřství je zvláštní věc, hrozně Vás změní. K lepšímu!



******************************************************
Když se Richard narodil měla jsem doma tři věci - olejíček, mycí gel a krém na opruzeniny. Přišlo mi zbytečné nakupovat do zásoby ( v dnešní době ), kdy vše co potřebujete seženete do hodiny ( možná i dříve ). Jak můžete vědět, že zrovna vaše dítě nebude alergické na určitou značku kosmetiky?

Nepatřím k typům matek, co sedí a čtou diskuze a dohadují se nad tím, zda je nutné mít doma dvoje paralen čípky. A tak jsem vše dokupovala postupně, postupně jsem zjišťovala co mu sedí, a postupně jsem doplňovala zásoby. Hodně věcí jsme taky dostali a toto je aktuální výsledek mých oblíbených ( Richardovi je to myslím jedno ) a potřebných ( podle mě ) věcí.

******************************************************

Péče + něco málo z lékarničky



Koupání



******************************************************
 Krémy na opruzeniny

Rikouš nikdy na opruzeniny netrpěl, myslím, že snad nikdy ani žádnou opruzeninu neměl. Všeobecně by se dalo říct, že mám nejraději Niveu, ale tyhle tři krémy jedu víceméně pořád dokola. Nivea v ložnici, Hipp v koupelně a Sebamed ( je menší ) v přebalovací tašce. Jsou trošku hutnější, což by mohlo někomu vadit. ( hlavně ta Nivea ). Hipp pak obsahuje zinek, což minulý neměl, takže asi nějaké vylepšení ( za mě byl ten starší lepší ). Na opruzeniny jsem měla i krém od Mixy a taky byl super. 



Mix na tělo a obličej 

Olejíček ( bez etikety) Nivea a tělové mléko Nivea. Když má rýmu používám nosní balzám od Saloosu, který se mi osvědčil i na červený nos. Na obličej pak používám krém od SebaMedu ( je od narození ) + krém od Mixy ( hlavně teď v zimě). Richardovi mažu obličej před každým pobytem venku. 

Druhý olejíček je od značky Johnson & Johnson, což nepatří k mým oblíbeným značkám, ale tenhle naprosto perfektně voní po levandulích a tak sním Richarda mažu na noc ( aby se mu lépe spalo ). Četla jsem že miminka vůni vnímají hodně, doporučuje se i nastříkat mantinel levandulovým olejem ( já stříkala levandulí od Saloosu). Jestli to má nějaký účinek? Nevím :-)

Ta malá osvícená lahvička je olejíček Aviril ( přesně ten co používaly naše mamky ). Moc ho nepoužívám, ale doma jej mám.

No a poslední nezbytný pomocník je krém na břísko Pupík. Skvělý k masáží bříška, zvlášť u dětské koliky. 





Něco málo z lékarničky

Glycerinové čípky na zácpu, mořská voda na rýmu Physiomer ( moc nám pomohla ), teploměr ( kupujte rapid, je o dost rychlejší ), kapky do očí Ophthalmo-Septonex, sprej do nosu, Calgel na zuby ( u nás nic moc efekt ) , kalciová mast a Bepanthen ( jsou fajn i na bradavky ) a desinfekce Betadine

Bílá krabička s oranžovou nálepkou je pak Ondřejová mast. Tu si můžete nechat udělat v lékarně a je skvělá právě na opruzeniny, ale i škrábance a prostě jakékoliv "vady" na kráse. Používala jí už moje mamka, takže jsem si ráda nechala poradit.






Koupání

Do koupele dávám cca dvě pumpičky pěny nebo gelu a pak jím myju celé tělo. Mýdlo od Nivey sice doma máme, ale ještě jsme jej nepoužili. Nerada bych zbytečně pokožku vysušovala. Vlasy pak buď myjeme taky jen pěnovou vodou nebo šamponem od Nivey. Nic víc nepoužívám. Koupeme cca co druhý den, ale brzo chci začít koupat denně. 

Po koupeli pak naolejíčkuju celé tělo i hlavu a obličej ( i vlasy ), namažu nosík a šup do postýlky :-)




Vlhčené ubrousky

Ubrousků jsme vyzkoušeli už milion, ale tohle jsou moji TOP favorité. Mám je nejraději. Ale pozor, vím o dvou kamarádkách co je nesnášejí, takže je potřeba vyzkoušet. Mě zase třeba vůbec nevyhovují ubrousky od Baley, i když vím, že je hodně lidí kupuje.



*****************************************


Tak čauuu příště! A příště Vám řeknu kde nakupuju oblečení, doplňky a prostě všechny ty věci, které nutně potřebuju :-) 

Riki ♥



3 komentáře

  1. To je krasavec úžasnej! Těším se na další článek!

    OdpovědětVymazat
  2. Víc takových článků!

    OdpovědětVymazat
  3. Jééééé moc krásnej prcek :))) A má teda větší zásobu kosmetiky než jáá :D , to se musí mít jak v nebi, musíš být asi super máma, ale zas to s tím rozmazlováním nepřeháněj :DD ale dokonalost sama

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.