Péče o dětské zoubky

1. června 2015

Se zubama je věčné trápení, od narození až do stáří. Když rostou, když bolí. R. si na zuby počkal poměrně dlouho. První mu začal růst až v 8. měsících a dneska jich má už plnou pusu.

Neminula nás roční prohlídka a tak jsme začali s čištěním. Zoubky mu čistíme dvakrát denně a na doporučení zubaře jsme mu koupili zubní pastu Elmex.Trošku mě překvapilo, že je mentolová? Možná jsem byla zvyklá se svého dětství, že jsme měli jahodové a podobně ochucené zubní pasty.






Pastu můžete používat už od prvního zoubku až do 6 let. Když jsem pastu kupovala, všimla jsem si, že je jich hodně až od jednoho roku. Většina dětí už má zoubky dříve, takže myslím, že Elmex je ideální volba. Nehledě na to, že tu pro dospělé používáme i my.


Elmex má ve své nabídce i zubní kartáček pro děti ( a dokonce i soft) a taky ústní vodu. Co se týče kartáčků, používáme už dlouho značku Curaprox. Ten má v nabídce i kartáčky pro děti. My jsme z počátku používali sadu kartáčku z DM, které nám doporučovali známí okolo. Byla to sada dvou "gumových" kartáčků a je pravda, že když mu zuby rostly rád si tím nechal masírovat dásně.

U Curaproxu je velká výhoda, že dětské kartáčky vypadají stejně jak ty dospělácké ( sami asi víte, že děti rádi dělají to, co Vy ).

Máte nějaký jiný tip na dětský kartáček či zubní pastu? 


****************************

Krásný začátek týdne ♥


Okomentovat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.