Aby člověk začal dělat něco, co by dříve nedělal ( je to zbytečné, můžu si to koupit ) tak potřebuje vyhecovat. To je aspoň můj případ.
Před časem jsem se zapojila do jedné skupiny o vaření na FB, která se specializuje na malé děti.
Od té doby jsem doma vytvořila takové věci, o kterých by se mi dříve ani nesnilo. Proč? Protože jsme se tam s holkama jednoduše vyhecovaly :-)
Kdo udělá nejlepší polévku z medvědího česneku? Kdo se přidá k výrobě pampeliškového medu a jitrocelového sirupu? A znáte Quinou? Ne?! Tak si z ní pojďme uvařit 50 receptů pro děti.
Nikdo se tady za ničím nežene, tady nejdete jen milé a obětavé holky. A mámy, mámy, kterým není jedno co jí jejich děti.
No a na čem jsme ujížděly poslední týdny už je jasné.
*********************
Potřebujeme
300 pampeliškových květů
0,8 litrů vody
2 citrony
1 kg cukru ( já jsem dala třtinový )
*********************
Nasbíráme si 300 pampeliškových květů ( nejlépe tam kde nejezdí auta a nechodí se venčit psi :-). Sbíráme jen květy, ty nejvíce otevřené ( nejlépe v poledne ).
Květy jemně propláchneme pod vodou ( zbavíme je tak hmyzu a nečistot ). Šoupneme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme šťávu s citronu a i slupky ( ty spaříme horkou vodou aby se zbavili chemie nebo použijeme bio citróny ).
Krátce povaříme. Poté odstavíme, přikryjeme pokličkou a dáme na tmavé a chladné místo na cca 24 hodin louhovat.
Před časem jsem se zapojila do jedné skupiny o vaření na FB, která se specializuje na malé děti.
Od té doby jsem doma vytvořila takové věci, o kterých by se mi dříve ani nesnilo. Proč? Protože jsme se tam s holkama jednoduše vyhecovaly :-)
Kdo udělá nejlepší polévku z medvědího česneku? Kdo se přidá k výrobě pampeliškového medu a jitrocelového sirupu? A znáte Quinou? Ne?! Tak si z ní pojďme uvařit 50 receptů pro děti.
Nikdo se tady za ničím nežene, tady nejdete jen milé a obětavé holky. A mámy, mámy, kterým není jedno co jí jejich děti.
No a na čem jsme ujížděly poslední týdny už je jasné.
*********************
Potřebujeme
300 pampeliškových květů
0,8 litrů vody
2 citrony
1 kg cukru ( já jsem dala třtinový )
*********************
Nasbíráme si 300 pampeliškových květů ( nejlépe tam kde nejezdí auta a nechodí se venčit psi :-). Sbíráme jen květy, ty nejvíce otevřené ( nejlépe v poledne ).
Květy jemně propláchneme pod vodou ( zbavíme je tak hmyzu a nečistot ). Šoupneme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme šťávu s citronu a i slupky ( ty spaříme horkou vodou aby se zbavili chemie nebo použijeme bio citróny ).
Krátce povaříme. Poté odstavíme, přikryjeme pokličkou a dáme na tmavé a chladné místo na cca 24 hodin louhovat.
Následující den, přes plátno ( já používám plínu ) nebo sítko přecedíme a zůstane nám jen štáva. Přidejte cukr. A mícháme.
Až se cukr rozpustí, vaříme cca 1,5 hodiny. Občas zamícháme. Pokud si chcete zkusit hustotu, odeberte lžičkou na talířek a dejte zchladit do lednice. Pokud by se Vám zdál málo hustý, vařte déle :-).
A pak dáme do skleniček, otočíme je víčkem dolů. Vydrží prý až rok tak uvidíme :-)
*********************
Vypadá to zajímavě, jak chutná?
OdpovědětVymazat