Kokosový olej

17. února 2016

Jsem asi tak poslední člověk, který ještě nenapsal o kokosovém oleji. No a co, že? Načetla a slyšela jsem o něm už tolik, že ani nevím kde vlastně začít. Dlouho jsem kolem něj jen tak chodila, okukovala a pořád si říkala, že ne, že ho kupovat nebudu ( vždyť mám doma tolik věcí co je potřeba dopotřebovat ). A pak jedna z mých oblíbených instagramových krásek zveřejnila její oblíbené produkty. A mezi nimi byl právě i tenhle krasavec.

A tak jsem šla a koupila ho. A upřímně, tak jako nechápu, že jsem mohla existovat bez čtečky knih, nechápu, že jsem mohla existovat bez kokosového oleje!


Můj výběr padl na na ten od Alnatury. Celkově nakupuju v DM ráda a mám ráda i jejich privátní značky. 

Něco malé o kokosovém oleji

Kokosový olej se lisuje za studena a je nutné ho uchovávat v chladu ( mám ho v ledničce ). Pokud ho necháte ležet při pokojové teplotě začne olej kapalnět. Nemusíte se ale bát, jakmile ho přiložíte na tělo okamžitě začne krásně tát. Kokosový olej je bio bez "éček".

A na co je vlastně dobrý?

Na všechno. Na vlasy, na vaření, na tělo, po holení, po opalování, na masáže, pro děti...je to prostě univerzální věc ! Já ho nejčastěji používám jako zábal na vlasy ( nechávám ho cca 2 hodiny ), po depilaci a nebo se sním prostě jen celá namažu. 

Olej nádherně voní a vlasy i tělo jsou po použití opravdu luxusní. Jen je to olej, takže pokud nemáte rádi mastný pocit, nedoporučuju ho ;-)

Na vaření jsem ho zatím nepoužila ( používám pouze kokosové mléko ), protože je hodně aromatický. Dá se ale koupit i kokosový olej bez vůně, takže pak při vaření nejde nic cítit.




Kokosový olej určitě doporučuju vyzkoušet. Pořizovací ceny je okolo 150,-Kč. 

Máte nějakou zkušenost i s jinou značkou?






4 komentáře

  1. Simona Blanarová18. února 2016 v 8:48

    Děkuji za tip, taky kolem něj pořád chodím tak zítra kupuju :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mne nepríde až taký extra aromatický, na však znesiem dosť výrazné vône, takže to bude asi tým. Je to však fakt zázrak, okrem vlasov, na ktoré u mňa nejako totálne nefunguje je skvelý - ako krém na ruky, na telo, po holení aj priamo na holenie, ako telový olej je priam úžasný, no skrátka ho fakt milujem.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  3. Kokosový olej jsem teda zatím ještě nějak při vší té kosmetice nestihla vyzkoušet, na druhou stranu už se na to docela dlouhou dobu chystám a určitě se taky někdy dostane na řadu, ještě když má tolik využití nejen v kosmetice :) Kokosovou vůni nemám na seznamu oblíbenosti sice úplně mezi prvními, ale mám ji docela ráda, jen není prostě ta top :) Myslíte si, že lze použít nejen po holení, ale třeba i na zklidnění pokožky po tomto? Nebo byste do toho radši nešly? Díky za názory :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to super věc, doma ho používáme docela často. A nejvíc asi jako krém na ruce, dobře hydratuje. No a myslím že se dá použít i třeba na takové olejové masáže. Je super že je šetrný k pokožce a vlastně takový ekobio přípravek a hlavně má skvělé účinky ať už se jedná o jakoukoliv značku. Prostě kokosový olej ano :)

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.