Knihy z mojí čtečky - Kepler, Švadlena z Dachau a první Nesbo

18. dubna 2016

Na Vánoce jsem dostala čtečku. Nakonec po vybírání a taky po poradě s Kájou ( DĚKUJI! ) jsem si vybrala PocketBook. Se čtečkou jsem spokojená. Moc! Ještě trošku nemůžu sesynchronizovat nastavení pdf, ale většinu knížek si kupuju ve formátu ePUB a nebo si je do ePUBu převádím. 

Vlastně si dneska říkám, jak jsem jen bez toho mohla být. Teď už mi to příjde jako otrava tahat těžké knížky. Možná i díky tomu jsem přestala číst. A navíc je můžete začít číst hned. Prostě si jí koupíte, stáhnete a čtete. Perfektní! Od Vánoc jsem tak stihla přečíst už 6 knížek. 




Ve stejnou dobu, kdy se Rocky Kyrklund znovu vrací do společnosti, někdo policii pošle video ženy v okně. Následujícího dne je žena nalezena mrtvá. Brutalita vrahova útoku vyšetřovatele dovede k Rockymu Kyrklundovi. Policii přijde další videonahrávka. Nikdo nerozumí tomu, co se to děje. A Joona Linna více než před rokem zmizel. Skoro všichni si myslí, že je mrtvý. Skoro všichni.)


Nastoupíte do vlaku a začnete číst, najedou jste na místě ( sakra proč to nemůže jet dýl ),  pak sednete do tramvaje ( už jsem v práci, ach jo! ). Než dojdete do práce tak stihnete ještě aspoň dvě stránky. Sice vás mezitím málem přejedou dvě auta, ale co! Tak přesně takhle bych popsala knížku Stalker. Nemohla jsem se od ní odtrhnout a kdybych měla doporučit jen jednu, byla by to tahle! Perfektní příběh, perfektně napsaný. Knížka mě dostala tak, že už mám ve čtečce další dvě ( od tohoto autora ).


Lovci hlav ( koupit můžete tady )


( Roger Brown je podle svého vlastního názoru nejlepší a nejhůře placený lovec hlav (headhunter) v Norsku, má příliš krásnou ženu a příliš drahou vilu, a proto si musí přivydělávat krádežemi uměleckých děl. K tomu využívá kontaktů, které získává při své práci. Clas Greve je dokonalý kandidát na jakoukoli vrcholnou pozici. Dokáže-li Roger Brown tento obraz získat, vyřeší se tím jeho ekonomické potíže a navždy získá svou ženu Dianu. Když se však Brown dostane do Greveho bytu, zjistí něco, co vědět ani nechtěl. Roztáčí se nečekaný kolotoč událostí. Náhle se lovcem hlav stává někdo jiný, Brownovi jde o život a mění se ve štvanou zvěř. Začíná zběsilý hon a boj o přežití, ve kterém může zvítězit jen jeden...)

Moje první knížka od Nesba. To to trvalo!. Zpočátku jsem byla trošku skeptická, protože se mi zdál začátek příliš protáhly. Ale po dočtení můžu říct jen jedno - super a těším se na další!




Švadlena z Dachau ( koupit můžete tady )

Strhující román historičky Mary Chamberlainové ukazuje, že válečná zvěrstva se zdaleka neodehrávala jen na frontě a dokázala semlít i úplně obyčejný ženský život ).



Slyšela jsem na ní upoutávku v autě v rádiu. Zaujalo mě to natolik, že jsem si jí musela koupit. A zaujala mě i knížka sama. Příběh o velkém snu, který se můžu splnit, jen jak už to tak bývá musí člověk překonat hodně překážek. Přečteno jedním dechem!



*******

Máte nějaké tipy na Vaše oblíbené knihy? 



Okomentovat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.