Jak jsem byla na návštěvě Lushe

28. února 2017

Byl to čtvrtek. Takový ten den, kdy už víte, že zítra je pátek, ale ještě je to pořád ten jeden den navíc.  Čtvrtek je navíc u nás v práci ve znamení porady, takže celé dopoledne dělám resty. 

A pak mi napsala Bára. Bára z Lushe. Takový ten email, který když otevřete poskočí Vám srdce radostí. Spolupráce... Spolupráce s Lushem, prostě sen ♥



Jako první mě čekala hrozně milá prohlídka obchodu. Perfektně vyškolený personál se o mě dokonale postaral. A i když jsem si myslela, že vím o Lushi hodně, spletla jsem se.

Lush,Lush baby
Lush pochází z Velké Británie, kde se od roku 1994 stává jedničkou ve výrobě ručně dělané kosmetiky. V České republice funguje něco málo přes 10 let. Jediný obchůdek najdete v pražském Paladiu, kde Vás jeho vůně bude lákat už od vchodu. Pokud se nechystáte do Prahy můžete využít i oficiálních stránek Lush.cz, kde najdete všechny produkty, informace o nich a můžete si je tam samozřejme i objednat.

Veškeré produkty nejsou testovány na zvířatech a jsou 100% vegetariánské. 80% produktů je navíc označeno také jako "vegan", což znamená se v nich nenacházejí žádné složky živočišného původu. Produkty jsou fresh, v recyklovatelných obalech s datem výroby i spotřebování. A taky jménem s ilustrací člověka, který daný produkt vyrobil.

Věděli jste, že se ve vodě rychle množí bakterie? Tuhé výrobky, jako jsou balistiky, mýdla nebo ale třeba i maska na vlasy, neobsahují žádné konzervanty. Produkty "bez obalu" se balí do celulózy nebo do 100% receklovatelného papíru. Mě moc zaujal i japonský zvyk "furoshiki", kdy se výrobky balí do šátků (pamatujete si šátky z obchodu?), jako dárek. Člověk pak do šátků zabalí další dárek a pošle ho dál =  daruje ho. Za mě nádherný nápad



Souhrnně se dá říct, že si Lush hodně zakládá na ruční výrobě a dodnes jsou veškeré produkty značky Lush vyráběny manufakturním procesem, takže dle slov Lush: „zaměstnáváme více lidí, než strojů.“ A pokud v Lushi pravidelně nakupujete sbírejte obaly. Za pět totiž dostanete čerstvou masku zdarma. A to se vyplatí, ne? Kelímky se pak pošlou zpátky do Londýna, kde se znovu zpracují.

Děkuju, drahý Lushi, je a bude to pro mě nezapomenutelný zážitek ♥ A děkuji i Vám všem, protože bez Vás by to nebylo
 




















6 komentářů

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.