DIY / Velikonoce ve skandinávském stylu

27. března 2017

Ve vzduchu už je cítit jaro. Sluníčko už nám odpoledne svítí na balkon a tak nás kromě tvoření jarní výzdoby čeká i renovace balkónu a s tím spojené sázení květin a bylinek.

Velikonoce moc nemusím, ale to jsem Vám už říkala. Nakonec jsem i přesto pár dekorací vytvořila, ať nám to trošku navodí tu správnou jarní atmosféru. A taky... Je to poprvé v novém, v našem, tak si to chci trošku užít.
Skandinávský styl je hlavně o jednoduchosti a harmonii tvarů a barev. A DIY dekorace v severském stylu jsou navíc jednoduché. Na jejich výrobu nepotřebujete žádné zvláštní materiály, stačí se zamyslet nad tím, co máte doma. 



Mramorová vajíčka 

Na jídelním stole máme mramorové prostírání, takže jsem ohledně vajíček měla jasno. Vajíčka na špejli jsem koupila v drogerii Teta (za 8,-Kč). Dejte si do misky vlažnou vodu a kápněte do ní modrý lak na nehty. Já jsem neměla tmavší odstín, takže jsem namíchala modrou a šedou. Potom jen vajíčkem jezděte ve vodě. Nechte uschnout a je hotovo. Přiznám se, že inspirace byla povedenější, ale napoprvé ;-)



Skořápky od vajíček

Do skořápek od vajíček si můžete zasadit květiny, naaranžovat kamínky nebo dát jen čajovou svíčku. Vajíčka pak můžete dát zpět do kartonového nebo průhledného obalu a dekorace je hotová. Já jsem si do skořápek zasadila pažitku. 





Inspirace z pinterestu

Pokud chcete udělat vajíčka jednoduše zkuste je ozdobit jen pírkem nebo lněným provázkem. Vznikne tak krásně čistá kombinace.











Zdobíte/nezdobíte? :-)

6 komentářů

  1. Inspirativní změna tradičních velikonočních ozdob! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, však víš, že ty Velikonoce nejsou moje oblíbené, tak aspoň trošku... ;-)

      Vymazat
  2. Já myslím, že se vajíčka povedly. Díky za tip, já to vyzkouším s červenou ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné Velikonoce jste měli. Vajíčka se super povedly. A máš krásný to mramorovaný prostírání ! Odkuuuud, prosím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ Prostírání je z Primarku, jsou k tomu i podtácky. Kupovala jsem ho tam na podzim, ale ještě ho tam mají (viděla jsem na IG ;)

      Vymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.