cestujeme / hry a knížky na cesty

26. června 2017

Před necelými třemi týdny jsem s Richardem absolvovala jízdu vlakem na Moravu. Richard se těšil moc, dalo by se říct, že se nemohl dospat. Ptal se mě na to už týden před, kdy že už to pojedeme :-). Já jsem měla trošku obavy... Přeci jen, 4 hodiny ve vlaku bývají i pro dospěláka dlouhé. 


Nakonec jsme ráno nasadili indiánskou čelenku, nabalili hry a svačinku a vyrazili. Richard byl hodný (ostatně jako vždycky) a díky všem těm dnešním vymoženostem, které jsem měla připravené nám cesta utekla strašně rychle. A teď už se oba těšíme, až si to za 3 týdny zase zopakujeme ♥.


Mrkněte se na naše tipy, které nám zpříjemňují cestu nejen vlakem, ale i autem. 


Magnety Things That Go (Magna Play) KOUPÍTE ZDE


Ideální kombinace - magnety, kufřík a dopravní prostředky. Tak nějak si představuji skvělou cestovní hračku. V kufříku najdete 30 magnetů ze kterých můžete dle přiložených předloh poskládat 20 obrázků. Já jsem Richardovi vybrala dopravní prostředky, protože jak víte, vlaky a letadla, to je jeho. Trefila jsem se přesně, Richard kufřík využívá denně. Skládá a skládá... pořád dokola. 


Navíc nemusíte skládat jen podle šablon, můžete si vytvořit i své vlastní kreativní obrázky. Vše je krásně barevné, magnety jsou měkké a perfektně drží. Další plus dávám šablonám, které jsou spojené kroužkem (můžete vidět i na fotce). Díky tomu se tak šablony neztratí a děti v nich můžou lehce listovat. 







Obrázkové hry - stíratelné kartičky i s fixem (Svojtka) KOUPÍTE ZDE


V krabičce najdete 50 oboustranných kartiček s různými hry a úkoly a fix k tomu. Kartičky mají velké množství interaktivních činností, které zvládnou děti od 3 let výše. Některé jsou složitější (spíše pro předškoláky) a některé zvládnou hravě i zmiňovaní čerství tříleťáci.

Úkoly dětí plní přiloženým fixem. A když mají hotovo, stačí ho jen lehce setřít. My používáme nejčastěji klasické vlhčené ubrousky, ale jde to i klasickým ubrouskem. Jen doporučuji setřít bezprostředně po (tzn. ten den a ne až za dva dny). Pak to jde totiž trošku hůře. Fixu se jinak děsit nemusíte, jde hravě vyprat i s oblečení. A pokud se Vám "povede" fix ztratit, kupte si ten na tabuli. 




Kouzelná čtení (Albi) KOUPÍTE ZDE


Albi tužku Vám dneska ukážu jen trošku (bude velká recenze s nafocením všech knih a taky video). Na cesty jí ale využíváme hojně, takže by bylo škoda jí tady nezmínit. Richard jí dostal na Vánoce a byl to opravdu jeden z nejlepších dárků, který jsme mohli vybrat. Od Vánoc se nám knížky rozrostli o další dvě a ještě jedno puzzle. To jsem Vám nefotila, protože na cesty se opravdu použít nedá. Knížky, ale rozhodně ano. 


Základem je koupit si tužku, kterou pak doplňujete o knížky. Tužka je v praktickém kufříku, ve kterém je i nabíječka a stojánek Richard má nejraději zpívánky a pak knížky o zvířatech. Výdrž baterie v tužce je dlouhá, stačí jí před cestou nabít a můžete jí používat. 

Knížka má několik možných variant používání. Jako příklad uvedu zvířata: děti můžou poslouchat jaké zvuky zvířata vydávají nebo si zahrát několik variant kvízů (od nejlehčího až po těžší). A pokud jsou děti menší, můžete jim pouštět naučné texty o všech zvířatech, stromech a rostlinách.






Svačinka a jedem!

Svačinku balím Rikimu do lego krabičky. Nevýhodou je, že je menší, takže se mu tam vlezou jen "mlsky". Ovoce a zeleninu mu tak musím dávat zvlášť. Ale za tu jeho radost, to rozhodně stojím 
♥.



A ještě jeden poslední tip - krasohled! Richard si ho vyzkoušel na Dyzajn marketu, moc se mu líbil a tak jsem mu ho později donesla. Byl nadšený a dodneška je. A krasohled je skvělý i na cestování ;-).


Máte Vy nějakou oblíbenou hru na cestu? Budu moc ráda za Vaše tipy ♥.

------------------------------------------------

Nezapomeňte na soutěž o narozeninový balíček zde.

6 komentářů

  1. Ty magnety vypadají super! A ty kartičky máme a malá je taky nadšená. ;) Ještě doporučím od Svojtky dokreslovací od Montessori ;) Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamilo, moc děkuji. Už jsem na ně koukala, a vypadají vážně super :-) Co se týče magnetů je to opraavdu moc povedené, mají i více variant ;). Ještě o tom napíšu samostatný článek s videem. A.

      Vymazat
  2. Já doporučuji - https://www.knihydobrovsky.cz/hra-do-auta-663163, myslím, že by se Rikimu líbila ;) (pokud jí už nemáte)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáme :) Chtěli jsme jí, ale nakonec mu naši vybrali hravé učení, které je taky super. Každopádně moc děkuji za doporučení ♥ A.

      Vymazat
  3. Natal Sirkovská26. června 2017 v 17:46

    Krásný souhrn! Natal S.

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.