Srovnání opalovacích přípravků pro děti - Clarins, Bioderma, Klorane a další

25. srpna 2017

Léto ještě nekončí a i když to vypadá, že už nás žádné tropy nečekají naše malé miláčky je potřeba pořád chránit. My navíc ještě v lednu vyrážíme do Thajska, tak je určitě využijeme i tam. A jak dopadlo naše testování opalovacích krému pro děti a miminka?

Co je SPF faktor?

Tohle číslo najdete na každém opalovacím krému. Já jsem pro testování vybrala 4 - 50+ a 1 - 30+. Číslo určuje jak dlouho můžete Vaší pokožku "bezpečně" vystavit slunci.

Pokud si vezmeme jako příklad SPF 50 znamená to 10x50 minut (samozřejmě v určitých podmínkách). Tento vzorec se však týká jen UVB záření. U UVA je to ještě trošku komplikovanější, ale i tahle ochrana se dá u lepších krému najít. Nezapomínejte děti mazat po každém koupání. I když je krém voděodolný, nevydrží věčně.

Velmi důležité je nezapomínat na ochranu kůže i po opalování. 


RICHARDŮV OBLÍBENEC  Bioderma opalovací krém pro děti 50+ (KOUPÍTE ZDE)

Jeden z nejoblíbenější opalovacích krému, který vídám nejčastěji i na istagramu. Maximální ochrana před UVB zářením a hlavně také ochrana před UVA. Bezpečně předchází spálení a předčasnému stárnutí pokožky. Má hyporalergenní složení, takže je vhodný i pro citlivou pokožku. Musím říct, že se i skvěle roztírá a nezanechává žádné stopy.

Krém má navíc jasně modrou barvu - pro děti největší zábava, pro nás rodiče skvělý pomocník k rovnoměrnému natření celého těla. Modrá barva po rozetření samozřejmě zmizí ;-). Dá se koupit ve více variantách a nově taky v pěně, která by mě osobně moc zajímala.



SKVĚLÝ JAKO DOPLNĚK NA CESTOVÁNÍ   Nivea Sun Kids 50+ (KOUPÍTE ZDE)

Kapesní velikost voděodolného dětského opalovacího krému s klasickou niveovskou vůni (kdo by jí nemiloval). Díky jeho menší velikosti (50 ml) je skvělý jako doplněk na cestování. Richard ho má např. připravený pořád v batůžku. Zajišťuje ochranu jak před UVB tak i před UVA (a to i přes nízkou pořizovací cenu).

Krém má klasickou bílou barvu, ale i přes vysoký ochranný faktor se hodně dobře roztírá a nezanechává bílé stopy. Plus ta božská vůně!



BIO VERZE  Klorane Enfant opalovací krém pro děti 50+ (KOUPÍTE ZDE)

Jediná bio verze opalovacího krému s minimálním obsahem chemických filtrů v našem testování. Je fotostabilní s širokou ochranou proti UVA i UVB záření. Krém je hustší konzistence a oproti ostatním se malinko hůře roztírá. Po rozetření, ale žádné bílé stopy nenechá (to nemám fakt ráda). Pro mě je nevýhoda absence rozprašovače, přeci jen se mi to s ním lépe nanáší.

Značka Klorane navíc klade velký důraz na ekologický přístup, což je mi moc sympatické. Byla založena ve Francii v roce 1966 a jako první produkty byl jejich oblíbený heřmánkový šampon (ten jsem kdysi taky zkoušela).



VÍTĚZ TESTU  Clarins Sun Protection 50+ (KOUPÍTE ZDE)

Clarins je francouzká luxusní značka jejíž produkty milují lidi po celém světě. Má skvělou dekorativku i péči o pleť. Pro mě se stal vítězem i jejich opalovací krém (rozumějc Richardovi záleží jen na barvě - modrá je prostě dobrá :-). Filozofie značky Clarins je také založena na odpovědném přístupu k životnímu prostředí. Proto taky upřednostňuje rostlinné složení produktů

Je vhodný i pro ty nejmenší - od kojenců až po větší prcky. Chrání jak před UVB, tak i před UVA zářením. Má potu a vodě odolné složení. Konzistence je trošku tekutější oproti ostatním, možná i díky tomu se skvěle nanáší (má rozprašovač) a následně i roztírá. 

Pokud vyrážíme ven, používáme prioritně tenhle. Jako doplněk pak do batohu házím ještě ten od Nivey. A vlastně někdy použijeme i ty modré, ať má Riki radost ♥.



NEJLEVNĚJŠÍ VARIANTA  Avon Sun Kids 30+ (KOUPÍTE ZDE)

Taky jsem na něm kdysi ujížděla a měla jsem doma plné poličky i taštičku. Postupně jsem od něj odešla, možná i proto, že jsem si našla více přírodnější značky. A to co jsem dříve milovala (přeslazené vůně) jsem začala nenávidět.

Do testu jsem, ale jejich opalovací krém pro děti vybrala, abychom vyzkoušeli i nižší ochranný faktor. Richarda baví moc, má totiž modrou barvu. Mě nebaví hlavně proto, že má strašně špatné dávkování. I přes to, že má pumpičku stříká hrozně divně a pokaždé se mi stane, že je postříkané všechno okolo (včetně zdi, a ta modrá jde fakt špatně dolů)!

Konzistence je tekutější, což by bylo fajn, hlavně v tom, že se dobře roztírá. Jako jediný má faktor ochrany jen 30+. Je voděodolný a obsahuje například výtěžky z aloe vera a heřmánku. Mě zklamalo hlavně to dávkování, Richardovi se líbí barva.



Prozradíte mi, jaké jsou Vaše oblíbené přípravky na opalování pro děti a miminka?


2 komentáře

  1. Petra Hvízdalová25. srpna 2017 v 11:11

    Ahoj Andrej, my používám tu pěnu z Biodermy a jsme spokojení. ;) Odkud je prosím ten králík? Je nádherný ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peťo, to ráda slyším, že ti vyhovuje. Bude asi fajn hlavně na roztírání. Ten králík je z https://pixers.cz/ ;-) Ještě jsem ho nestihla pověsit, tak jsem ho aspoň využila na focení :-D

      Vymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.