10 zajímavostí, které jste nevěděli o značce HiPP

14. září 2017

Četli jste můj první článek o výletu na farmu p. Hippa? O jednom press tripu na krásném zámečku v polském Podagi? V minulém článku jsem Vám ukázala naše ubytování a řekla, co jsme tam vlastně všichni dělali. Dneska se podíváme na věci, které mě ve spojitosti se značkou Hipp nejvíce zaujaly.



1. Firma Hipp má více jak 100-letou tradici. V čele stojí Stefan Hipp, se svým tatínkem (znáte je z reklamy :-) a bratry.


2. Suroviny, které najdete v Hipp příkrmech, pochází od různých bio zemědělců z celého světa. Největší zastoupení mají v Německu, Rakousku, a cca 8% jde z polského Pogadi, přímo z bio farmy pana Hippa (to je tma kde, jsme byli my). 

3. Na farmě najdete velké množstí ptáků, kteří se každý rok monitorují. Aktuálně jich tam najdete okolo 150-160 druhů. Hipp je "využívá" jako požírače hmyzu, který by jinak škodil rostlinám.



4. Na polích je díky zdravé půde velké množství kytek. Najdete tam také hodně včel, které jsou nejaktivnější v poledne. Hipp proto trávu zarovnává buď brzy ráno nebo pozdě odpoledne.

5. Hipp má svou vlastní odrudu mrkve, kterou kultivoval 8 let. Největším problém při pěstování mrkve je plevel, který se na farmách pleje ručně. Proti škůdci (pochmurnatka mrkvová)  se bojuje cibulí, jejíž vůni tento škůdce nesnáší.



6. Hipp nepoužívá žádné pesticidy, hnojiva ani jiné chemikálie. O půdu se stará šetrně a nechává volnou ruku různým zvířatům, která na pole chodí a vyskytují se tam (trávu sečou jen do určité výšky, právě kvůli zvířatům). Na farmě jsou však i škůdci, jako mandelinky na bramborách atd. Ty stříkají olejem z Neemu (přírodní varianta).

7. Krávy žijí od dubna do prosince venku. Spásají 40-50 druhů travin (na běžných polích pouze 7). Inseminace probíhá přirozenou cestou - 1 býk na cca 35 krav. Telátka zůstávají s mámou až do 8 měsíce věku, prodávají se až od 1 roku.



8. Ovce žijí také venku od dubna do prosince. Hlídá je však pasák se psem. Jehňátka zůstávají s mámou do 6 měsíce věku.

9. Hipp má svou vlastní BIO pečeť. Ta vychází především z dlouholeté tradice. Před lety kdy začali totiž stanovili nové standarty kvality pro kojeneckou výživu. Do skleniček Hipp se plní jen dokonalé BIO suroviny, které pak následně dostanou BIO pečeť. Vše prochází důkladnou kontrolou - až 260 x - od rozboru půdy, analýzy surovin a kontroly konečného produktu (skleničky).



10. p. Hipp by rád našel vhodný prostor pro surové materiály i u nás v České republice. To by bylo skvělé, co myslíte?



Máte rádi Hipp nebo dáváte přednost jiné značce, popřípadě vaříte doma? 




4 komentáře

  1. Já Hipp kupuju od malička a jsem moc spokojená! Díky za zajímavý článek. Potěšilo mě hlavně, že uvažuje i o České republice. :)

    OdpovědětVymazat
  2. já mám značku hipp moc ráda, dříve jsem dávala víc, teď se snažím spíše připravovat s domácích surovin a hipíky máme spíš na cestování :) jsou určitě moc kvalitní ale levné taky zrovna ne:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, měli jsme to podobně a dodneš pokud nemám po ruce čerstvé ovoce tak sahám po kapsičkách nebo tyčinkách od Hippu :-)

      Vymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.