pro děti | Jak jsme Richardovi vybírali batoh

6. října 2017

Ahoj, podzime! Konečně trošku toho babího léta. Všude samé krásné barvy, šípky, kaštany. Ten čas, kdy se chcete zachumlat do deky s teplým čajem. No, i když teď právě venku řádí pořádný vichr, tak se alespoň prostřednictvím fotek přeneseme do léta. 

Dneska jsem si pro Vás připravila článek o výběru dětského batohu, protože to bylo nejen u nás velké téma.  Richard měl batoh už z dřívějška, ale ten jsme mu nejčastěji nosili my. Balil si do něj hračky a další podobné "nezbytnosti" (rozuměj 5 autíček a další nepostradatelné věci :-), které si chtěl na výlety vzít. Jakmile, ale přišlo období, že chce batoh nosit na zádech, bylo rozhodnuto o tom, že je potřeba mu pořídit nový, kvalitnější. 

Podle čeho jsme vybírali a jaký jsme nakonec vybrali? 






Jak vybrat správný batoh?


Ani na tuhle otázku zřejmě neexistuje univerzální a správná odpověď. Je ale pár věcí, kterých bychom se měli držet. 

1. Velikost - vybrat správnou velikost je jedna z nejdůležitějších věcí. Batoh nesmí přesahovat záda - ani nahoře ani na stranách. Důležité je i anatomické provedení batohu. Většina outdorových batohů tyto požadavky splňuje, i přesto si to raději ověřte. Samozřejmostí je pak, aby dítěti správně seděl, nikde jen netlačil a ze zad mu nepadal.

2. Popruhy - popruhy by měli být nastavitelné, obzvláště ramenní, aby batoh mohl růst s dítětem. Skvělý je taky popruh bederní a prsí, batůžek pak dítěti lépe sedí a nesesouvá se. My máme na batůžku pouze bederní, který se dá také nastavit.

3. Objem a hmotnost - jasně, že batoh budete vybírat podle využití, jiný bude na outdoor a jiný do školky. Váha by ale neměla překročit 12-15% jejich tělesné hmotnosti. I proto se vyplatí vybírat batoh lehký, aby se vše potřebné do batohu vešlo (a byli jste pořád v hmotnostním limitu).

4. Vychytávky - skvělá je boční kapsa na pití, aby měli děti rychlý přístup. Další vychytávkou jsou pak reflexní prvky, vnitřní kapsy nebo třeba jmenovka. Některé batohy mají v kapse i pláštěnku, což mi příjde na výlet mega praktické.



Batoh jsem Richardovi vybírala já, Vy jste mi radili a já jsem pak některé vybrané značky probrala s kamarádkou, která má už větší zkušenosti (hodně s dětmi cestuje po horách). S Richardem jsem už pak jen doladila design batohu. Měla jsem trošku jiného favorita, ale Richard měl jasno v delfínechTrošku jsem spěchala na dodání, protože jsme ho chtěli použít na víkendový výlet. Při nákupu jsem i tentokrát využila plnou peněženku, která se u takových větších částek rozhodně vyplatí. Myslím, že jsem Vám jí už zmiňovala dříve v některém z mých dalších "shopaholických" článků :-). 

Stačí se zaregistrovat a z jejich webu se proklikem dostat na některý z partnerských eshopů (Mallem začínaje, přes Bonami nebo třeba Dámejídlo). Po nákupu Vám pak vrátí procenta z nákupu, která si pak buď necháte zpětně vyplatit nebo je použijete na další nákup. Prostě ideál pro všechny shopaholiky :-). Mě se už na účet za nákupy přičetlo už přes 1.000,-Kč, takže se dá říct, že mám tenhle batoh vlastně zadarmo :-).

 Batoh najdete přímo tady




BEDERNÍ POPRUH


JMENOVKA, KTEROU U NÁS UŽ ZDOBÍ ŠTÍTKY OD HAPPY LABEL

SVAČINKA MUSÍ BÝT :-)

BATŮŽEK MÁ PRAKTICKÉ ZAVÍRÁNÍ, KTERÉ ZVLÁDNOU ZAVŘÍT I MENŠÍ DĚTI


POPRUHY V DETAILU

KAPSIČKY NA STRANÁCH I VEPŘEDU. A ZMIŇOVANÝ REFLEXNÍ PRVEK

mikina CA, kalhoty Garden Carrier, boty Keen


Máte nějakou zkušenost s výběrem batůžku? Dejte mi vědět jaký jste vybrali Vy :-)

Okomentovat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.