Kosmetika theBalm - recenze a zkušenosti

10. listopadu 2017

V minulém článku jsem rozebírala bio kosmetiku. A taky jsem tam nakousla téma dekorativní kosmetiky. V poslední době si v podstatě vystačím s pár produkty. Kde jsou ty časy, kdy jsem se malovala 30 minut a "potřebovala" k tomu desítky produktů. Asi se pomalu začínám na minimalismus orientovat ve všech směrech.

Přesto jsem kosmetickou taštičku nedávno doplnila o proudukty od kosmetiky theBalm. Spolupráce s touhle značkou je pro mě velkým potěšením, protože jejich produkty ráda používám a 2 z nich jsem dokonce zařadila do Top produktů za rok 2016 (článek tady). Mě kromě kvality produktů, baví i nápadité názvy a krabičky. No uznejte, kdo by nechtěl být "Sexy mama" ? :-)

(produkty mi byli zaslány k recenzi značkou the Balm)




Zakladatelkou značky theBalm je Marissa Shipman. Marissa si v roce 2004 uvědomila, že k tomu, aby vypadala a cítila se skvěle, potřebuje pár produktů. A když je potřebuje ona, tak ostatní ženy určitě taky. Jejich produkty jsou postaveny na filozofii "krásná během 5 minut", protože většina z nich je opravdu multifunkční. A ač kosmetika není zcela bio, je bez parabenů a není testována na zvířatech. 

A co se tedy zabydlelo v mojí kosmetické taštičce?



Mad Lash - černá řasenka (KOUPÍTE ZDE)

Vypadá to, že jsem konečně našla řasenku, která stojí za to. Najít správnou řasenku je asi jedna z nejsložitějších věcí, jelikož každému sedí naprosto něco jiného. A tak i když jsem si kupovala řasenky na doporučení, žádná mi nic moc nedělala. Tuhle jsem si nechala taky doporučit a tentokrát to vypadá jako trefa do černého. Velkou výhodou je skvěle tvarovaný plastový kartáček, který se hezky přizpůsobí, když ho potřebujete natočit do stran a dostat se i k "bejby" řasám. 

Řasy jsou po nanesení (nanáším 2 vrsty) krásně prodloužené, oddělené a zahuštěné. U jiných řasenek mě po celodenním nošení trápí lehké rozmazání nebo "opadání" řasenky pod víčkem (hlavně u pravého oka, proč?). Ani tohle jsem u ní nezaznamenala. Za mě tedy můžu rozhodně doporučit!


Hot Mama - tvářenka a oční stíny (KOUPÍTE ZDE)

Jeden z nejikoničtějších produktů od the Balm je určitě tvářenka Hot Mama. Já osobně oční stíny používám minimálně (a pokud ano tak jedině rozjasňovač Mary Lou), takže jí používám jen jako tvářenku. Má nádherný broskvový odstín s jemným zlatým nádechem. Nemusíte se ale bát, zlaté částečky pouze odráží světlo, lesknout se rozhodně nebudete.

Vydrží s přehledem celý den a vůbec, ale vůbec nepráší. Navíc jí stačí dát opravdu trošku, jelikož je skvěle pigmentovaná. Tvářenka je bez parabenů a není testovaná na zvířatech. Doporučuju všema 10!



Sexy Mama - neviditelný matující pudr (KOUPÍTE ZDE)

Co se týče pudrů mám poměrně velkou spotřebu, jelikož je používám celoročně k zafixování make-upu. K favoritům u mě patří rozhodně Silk Edition od Bourjois, o kterém jsem psala tady. Transparentní pudr od the Balm je o trošku více matující, protože obsahuje částečky, které absorbují mastnotu. 

Narozdíl od Silk Edition méně kryje, za to je ale prakticky neviditelný. Velkým plusem je samozřejmě nádherná krabičky se zrcátkem. Je vhodný pro všechny odstíny a typy pleti. Navíc opět bez sulfátů, parabenů, ftalátů a netestován na zvířatech


Meet Matt(e) Hughes - dlouhotrvající matná rtěnka (odstín Sincere)  (KOUPÍTE ZDE)

Dlouho, hodně dlouho jsem jí chtěla vyzkoušet. Dříve jsem byla hodně lesková, rtěnky jsem používala minimálně. Dneska je to naopak úplně obráceně. Lesk už bych doma nejspíše nenašla, za to rtěnek mám opravdu hodně. Rtěnky Meet Matt(e) Hughes jsou poměrně proslulé. Chválí se hlavně jejich dlouhá vydrž, což můžu jen potvrdit. S přehledem zvládne jídlo i pití a to bez jakékoliv opravy. 

Má lehkou mátovou vůni a hezky kryje. Já jsem si pro začátek vybrala odstín Sincere, který na rtech vypadá naprosto přirozeně. Oproti jiných matným rtěnkám navíc nezalézá do "vrásek" a na rtech jí prakticky necítíte (což se mi u jiných matných rtěnek stává). Už si brousím zuby na další odstíny :-)


Znáte značku the Balm? Napište mi, jaký je Váš oblíbený produkty?


.............................









8 komentářů

  1. túto značku poznám iba z článkov a recenzií, ale už dlhšie chcem nejaký produkt the Balm vyskúšať :) z týchto tvojich ma zaujala lícenka :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, určitě doporučuju vyzkoušet. Budeš moc spokojená :)

      Vymazat
  2. Od značky theBalm mám pouze rozjasňovač a ten opravdu zbožňuji. Díky němu jsem si značku natolik oblíbila, že chci od ní vyzkoušet další produkt, ale zatím jsem se nerozhodla jaký :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Mary Lou je nejlepší na světě :) Mě už došel, ale chystám se ho znovu pořídit :-)

      Vymazat
  3. Mají naprosto dokonalé produkty. Škoda občas ta cena ale s tím se dá počítat :D mám vyhlidnutych pár věcí a moc se na ně těším :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona ta cena není nijak vysoká, protože ty produkty vydrží hrozně moc dlouho, tak určitě neváhej. Ta investice se vyplatí :-)

      Vymazat
  4. Patří k mým oblíbeným značkám. Hodně by mě zajímal set na obočí, neměla jsi? Kamila

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.