PRO DĚTI | RECENZE ČERVENÁ KARKULKA - SMARTGAMES

17. února 2018

Richardův nejoblíbenější vánoční dárek? Seznamte se s Červenou karkulkou od SmartGames. Ta totiž s přehledem převálcovala ostatní vánoční dárky. A to nebyl zdaleka náš největší favorit. Zkrátka, děti jsou prostě nevyzpytatelné :-).

Hlavolamová hra Červená Karkulka je z řady Smart Games (výrobce je MindOk, který je dle mého hodně známý) a je vhodná pro děti od 4 let. Richard hru vyzkoušel už dříve na Kreativním festivalu, o které jsem vám už dříve psala. Ten bych určitě doporučila úplně všem, je totiž skvělý právě na vyzkoušení všemožných her a aktivit. Pokud vás nějaké hry zaujmou, můžete si je tam pak rovnou i koupit. 

My už se moc těšíme na ten letošní, který bude v Praze i Brně (v květnu). Mrkněte se tady pro více informací :-)


























A právě na tom zmiňovaném festivalu si Richard vyzkoušel i tyhle skvělé hry. Nejvíce se mu líbila právě Červená karkulka a Tučňáci na ledu. Znát možná budete taky ještě Dinosaury nebo Stavitele. Já jsem při výběru směřovala spíše k tučnákům, i když jsou od 6 let, i tak jsem si říkala, že to určitě dá, že jo?! (všechny mamky si prostě myslí, že děti zvládnou více). Holky z Agátina světa, mě ale "přemluvily" na Červenou karkulku, které je už od 4 let a je podle všeho prostě trošku "jednodušší". 




Tohle bych taky moc ráda vyzdvihla, protože ne všude vám dokáži takhle skvěle poradit. Už po první návštěvě, kdy jsme spolupráci domlouvaly, jsem měla opravdu pocit, že Richardovi vždy vyberou přesně to, co bude milovat. A zatím se jim to podařilo opravdu na 100%. Pokud tedy potřebujete poradit nebojte se tam dorazit, je to opravdu balzám na duši, když se vám někdo takto věnuje a rozumí tomu, co prodává! 


Tím jednodušší se ale nenechte zmást. V krabici totiž krom velké zelené herní plochy, 5 různě tvarovaných cest s barevnými kytkami, figurky vlka a karkulky, 3 stromů a chaloupky najdete i 2 knížky. Jedna je s krásnou ilustrací pohádky, kterou si Richard nechává s radostí vyprávět (nejlepší je v Patrikově podání :-D), druhá je pak se zadáními. 

























Těch je dohromady 48, z toho 24 jednodušších (bez vlka) a 24 těžších (ty už jsou s vlkem). U první, jednodušší varianty jsme začínali i my. U této "verze" stavíte cestu do domečku pouze Karkulce, u druhé (složitější verze) musíte postavit cesty 2. Jednu pro Karkulku a druhou pro vlka. 

Pro děti je připravena i malá nápověda včetně správného řešení. Nápovědu najdete ve spodní části zadání, kde jsou zobrazeny barevné kytičky, ty ukazují, jaké pěšinky máte v daném rébusu použít. Richard si jich nevšiml vůbec, skládal sám, přišel na ně až můj táta. Z druhé strany pak vždy najdete i správné řešení, které je skvělé pro kontrolu. 


Hra je vhodná pro děti od 4-7 let, tzn. že si s ní vyhraje i dítě ve věku Richarda (4 roky a 6 měsíců) ale i jeho starší kamarádi/sourozenci. U nás doma tyhle hry jednoduše frčí a já vám brzo ukážu náš další přírustek.


Hru nám k recenzi věnoval Agátin svět. Koupit jí můžete TADY.

Tak co, kdo se do chalupky dostane dříve? Vlk nebo Karkulka? 









Okomentovat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.