SLADKÁ ODMĚNA| RIKI VAŘÍ ČOKOLÁDU

5. června 2018



Krásný týden včetně Dne dětí je za námi. O víkendu jsme měli s Richardem důležité akce, které byli nabité emocemi. Já jsem měla v sobotu premiéru na FotoŠkoda festu, kde jsem se poprvé postavila na lektorskou stranu. Richard si pak v neděli užíval na jeho druhé vernisáži.  Obrazy jsme s Patrikem viděli poprvé až na místě, a jako vždycky pro nás byli velkým překvapením. Co všechno jsou děti schopné nakreslit a zvládnout je prostě neuvěřitelné. Z vernisážě jsme pak ještě vyrazili na procházku do lesa a taky na zaslouženou zmrzku. 

Vítejte na nejsladším místě na světe

A aby toho tvoření a kreativity nebylo málo, vyrazili jsme během týdne otestovat Chocolate Monkey, které pořádá kurzy výroby a zdobení čokolády. To se Richardovi líbilo už při naší návštěvě svíčkárny, a tak jsme si sladkou odměnu nadělili znovu. Cestou tam jsme se ještě stavili pro bombóny a chilli pastu pro naše nejmilejší kamarády (obchod s chilli najdete hned pod Chocolate Monkey) a pak hurááá tam!

Úmýt ruce, nasadit zástěru a jdeme se na věc!

Přivítala nás milá slečna, čokolatiérka, které si Richarda okamžitě získala. A já díky tomu rychle zapomněla na to, že jsem přemýšlela, jestli ho to hodinu a půl bude vlastně bavit. Vybrali jsme si místo, Riki s Patrikem nasadili zástěry a napsali si jména na čepice. Ty zástěry jsou mimochodem skvělý nápad, protože já jí neměla a nemusím vám říkat jak jsem dopadla :-). 
A ty čepice? To je za mě už jen krásná třešnička na dortu 🖤

Lízátko nebo čokoládu?

Po krátkém úvodu, kde všechno zkoušíme a ochutnáváme (mňam) začínáme lízátky. Richard se na ně těší nejvíce a tak jdeme na to. Kluci už připravují čokoládu a jelikož si Riki vybral mléčnou trvá to dýl než ostatním. A tak mícháme a mícháme, pomalu, nic se nesmí uspěchat. A když teploměr konečně ukáže tu správnou teplotu, můžeme jít na to. Vybíráme si vzor na lízátka a naléváme. Není to nic těžkého, ale Richardovi trošku pomáhá Patrik.


Čokoláda nám jde líp, už jsme přeci zkušení čokolatiéři :-). Spoustu ingrediencí na zdobení, ale náš Richard razí minimalismus a vybírá si jen decentně. Jediné, kde se trošku odváže je písmenko. Vybírá si R, jako Riki a taky strejda Radek. Brácho těš se, tohle je totiž jediná čokoláda, kterou jsme doma nesnědli, protože je pro Tebe. To by nám totiž Riki neodpustil. 

Šup s tím do lednice

Mezitím, co se čokoláda s lízátky chladí, dozvídáme se spoustu věcí ohledně výroby a taky něco málo z historie. A taky hrajeme kvíz, které je ale skvělý i pro děti. Ono to bylo totiž celkově naprosto skvělé pro děti. Richard byl moc nadšený a celou dobu mu zářili oči. Už dlouho jsem nezažila tak krásný a milý přístup k dětem. Dokážu si tady představit celou partu dětí, třeba takovou narozeninovou oslavu! 


Spousta fotek a hromada zážitků... po hodině a půl se s úsměvem a plní nových informací loučíme. Richard, Patrik i já jsme moc nadšení nejen z krásného prostředí s dokonalým výhledem na starou Prahu, ale hlavně z milého a usměvavého přístupu. Na děti jsou tam skvěle připraveni a hlavně je mají moc rádi.


Pár praktických na závěr

Čokoládovnu najdete v centru Prahy, hned naproti Havelského tržiště. Doporučuju tak vyrazit spíše tramvají nebo metrem. My jsme jeli z jiné akce autem, a tak jsme tam asi 20 minut kroužili než se nám podařilo zaparkovat. Workshop je vhodný pro děti od 5 let, ale myslím, že to s přehledem zvládnou i o fous menší děti. Oblečení moc řešit nemusíte, dostanete totiž zástěry i čepice. Sebou si tak vezměte jen dobrou náladu, milou společnost, a taky voucher, který můžete koupit TADY.

Jo, a moc nejezte ať máte hodně místa na zkoušení všech těch dobrot! 

----------------------------------

fotím na Nikon D5600 - AF-S 50mm/1.8



Okomentovat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.