KRÁSA | NEJOBLÍBENĚJŠÍ PRODUKTY OD WELEDY

12. července 2018


Jsme už pár dní na chalupě. Za okny bubnuje déšť a já dopisuju dlouho rozepsaný článek. Dneska už balíme, doma ale strávíme jen 2 dny a pak vyrážíme směr Morava. Já na Kryštof kempy a Riki na hlídání k babičce a dědovi.

Konečně jsem tady dala dokupy dlouho slibované oblíbence od Weledy. Většinu z nich už mám po několikáté a používám je pořád dokola. Jen si dobře vyberte, každá z nás máme jinou pleť, proto doporučuju zajít přímo za holkama do Weledy na Lidické (na Andělu) ať už do nového salónu nebo na prodejnu, kde vám vyberou produkty přímo pro vaší pleť. Svěřit se holkám je totiž ta nejlepší věc jakou můžete udělat. 


Čím jsem starší tím méně zkouším nové věci. Raději si koupím jednu pořádnou věc než 3 horší. U kosmetiky to u mě platí obzvlášť. Weleda mi sedla a vyhovuje mi a tak nemám důvod zkoušet něco nového. Samozřejmě i tady se najde pár produktů, které mi úplně nesedly, ale to je uplně běžné, každému prostě nemůže vyhovovat všechno. 

Odličování... jak je to vlastně správně?

Na odličování jsem byla vždycky hrozná... nejvíce mi vyhovovaly gely se kterým jsem ve vaně smyla všechno a tím to pro mě skončilo. Až holky z Weledy (a tím jim děkuju) mě naučili jak se mám o pleť správně starat. Velkou radost mi udělala odličovací pěna, kterou mají poměrně krátkou dobu. Mohla jsem se tak zase začít částečně odličovat ve vaně, krom očí, do kterých pěna nesmí přijít. 

Samotnou mě překvapilo, že dokáže odlíčit make-up na první dobrou. Oči si pak odličuju mandlovým olejíčkem, který si nanáším na pratelné bavlněné tampónky (ano, už i já jsem přešla na ty znovupoužitelné - kupovala jsem na Dyzajn marketu). Nezapomeňte olejíček používat v kombinaci s vodou, já to totiž drhla dříve jen tak, a hrozně jsem se divila, že mi to nejde. No, tak tolik asi k tomu jaký jsem na to lajdák! :-)


Na fotku jsem zapoměla dát olejíček z granátového jablka, který taky střídavě používám. Na noc mi pak doporučili pupalkové sérum, které si nanáším před krémem. Sérum má praktický aplikátor, kterým s vám bude dobře dávkovat. Ale je to jediný produkt od Weledy, který mi nevoní. U kosmetiky si na parfemaci vůbec nepotpím, mám ráda vůni bylinek, ale v tomhle případě je to i pro mě trošku na hraně.

Jestli se potřebujete ráno probudit, pořiďte si sérum z granátového jablka

Zatímco pupalkové sérum používám na noc, ráno si nanáším sérum z granátového jablka. Jestli máte po ránu problém s probuzením určitě si ho pořiďte. Jeho gelovitá a chladivá konzistence je po ránu naprostá pecka pro pleť. Krásně se roztírá a hned se do pleti vsákne. Pořídila jsem ho už i mamce, která do práce vstává hodně brzy. Ze začátku mi říkala, že nemá po ránu čas, protože každá minuta dobrá... No a už ho má skoro prázdné :-). 

Kosatce jsou krásné nejen ve váze

A jdeme na krémy. Jak vidíte na fotce jsem pořád věrná kosatcové řadě. Chvíli jsme měla i krémy z granátového jablka, nakonec jsem se ale vrátila zase k té osvědčené klasice. Kosatcová řada je pro mě největší objev jaký jsem kdy měla. Doporučila jsem jí už několika lidem a neznám nikoho kdo by byl nespokojený. Už jsem vám o ní říkala několikrát a myslím, že ještě několikrát budu. Jsou to pro mě nejlepší krémy jaké jsem kdy měla. Myslím, že je to tak 5 balení... a už jsem zase na konci :-). 

No a co se týče očního okolí, už se taky zlepšuju. Byli doby, kdy jsem nepoužívala vůbec nic, teď se snažím na krém nezapomínat. Každý večer používám buď ten co vidíte na fotce (tady) nebo pupalkový (tady). Vyhovují mi oba, jeden mám v koupelně a jeden u postele. Když prostě zapomenu v koupelně "namažu" se až v posteli.

Do postele si nosím nejoblíbenější produkty. Máte to taky tak?

Na večer a do postele používám vždycky ty nejoblíbenější věci. Ve vaně večer ráda používám peeling z březové řady a citrusový sprchový gel. Obden se mažu i gelem na celulitidu, měla bych denně, co vám budu povídat, ale střídám ho ještě s jiným krémem. Miluju vůni všech těchto produktů a jsou pro mě odměnou po celém dni 😍

Na rty si pak mažu můj oblíbený Skin Food. Ten mám doma ve 4 baleních, různě po kabelkách a jeden mám i u postele. Používám ho jako masku, balzám na rty i nohy nebo krém na ruce. Byl to taky jediný produkt na pleť, který jsem měla na Srí Lance.

Bezpečné opalování. Konečně!

No a když jsme u té Srí Lanky, měla jsem tam i nové opalovací krémy. Tehdy ještě nebyli v prodeji a tak jsem moc ráda, že jsem je mohla otestovat právě v době, když jsem je nejvíce potřebovala. Jsou výborné včetně krému po opalování, který obsahuje Aloe Vera (ten jsem tam mimochodem vymazala skoro celý). Podobně jako u odličovací pěny jsem moc ráda, že je Weleda konečně má. Ubyla mi totiž jedna starost, čím Richarda a sebe mazat. 

Nechci se tady rozepisovat o tom, co běžné opalovací krémy obsahují, ale jak pro děti tak ani pro dospělé to není nic, co bychom potřebovali... Já sama tápu, protože se názory na používání různí. Mám kamarádku, která se kosmetice věnuje přes 20 let, a zastává názor, že vysoké faktory jsou zbytečné, že by měli korespondovat s faktorem pleti... Sama tomu nerozumím, ale jelikož v září odlétáme i s Rikim na dovolenou, budu se po tom ještě pídit a zjišťovat více. Pokud je mezi vámi někdo, kdo tomu rozumí, ozvěte se, moc ráda bych tohle téma ještě jednou otevřela 🙂


Doporučit bych pak určitě mohla i deodoranty. Poprvé jste u mě mohli vidět deodorant v kuličce (psala jsem o něm tady), napodruhé jsem se rozhodla vyzkoušet ten ve spreji. Aktuálně hodnotím, že větší výdrž měl ten v kuličce, ten ve spreji je ale super i na osvěžení během dne. A přesně tak ho teď i používám, protože jsem deodorat vyměnila za značku Biorythme. O té vám už brzo taky napíšu, jen musíme počkat až se nám Anet vrátí z dovolené :-). 

A co děti?

Že jsem zapoměla na všechny Richardovy věci mi došlo až když jsem článek začala psát. Richard od samého začátku, kdy se tady objevili, používá jejich sprchové gely.  Miluje všechny 3 zvířátka, takže má všechny 3 i na vaně. Sám si pak každý večer vybírá svého parťáka na koupání :-). Podrobněji jsem o jejich sprchových gelech psala TADY. 

V zimě bychom se neobešli bez Cold Cremu, který mu mažu každé ráno než vyrazíme do školky. A celoročně pak doma mám měsíčkovou mast, o které jsem vám psala zrovna nedávno. Je to pro mě neocenitelný pomocník na jakékoliv škrábance, vyrážky, špípnutí a další neduhy. No a pasta na zuby, to je jasňačka. My prostě v té Weledě frčíme už od začátku do konce. 

Pasta na zuby, krémy na ruce a na co jsem zapomněla...

Zapoměla jsem na pár věcí, které vám tady ale musím určitě zmínit. První a paradoxně nejkratší dobu používaný produkt je pasta na zuby. Richard pastu používá už dlouho, já jí mám teď poprvé. Tak nějak automaticky jsem si vybrala zubní pastu se solí. Překvapila mě hnědá barvy a taky to, že je není až tak slaná jak jsem si myslela 🙂 Weleda jich má v nabídce více, tak až dodělám tuhle vyzkouším i další. 

A i když teď zrovna doma žádný nemám, můžu vám krémy na ruce vřele doporučit. Jestli máte rádi velkou hydrataci zkuste ten s granátovým jablkem, pokud se krémujete v autě a chcete, aby se rychle vstřebal je pro vás určený mandlový. A na noc je ideální Skin Food.

Děkuji, milá Weledo!

A závěrem... moc často na blogerské akce nechodím. Nemám na to moc času a tak si pečlivě vybírám kam půjde a kam ne. A  taky se některým společnostech prostě (možná i úmyslně) vyhýbám 🙈 Na Weledu, se ale snažím přijít vždycky. Tam si totiž od začátku připadáte jako doma, mezi svými, mezi přáteli (a to i když se vidíte poprvé). Je tam velká podpora a žádná přetvářka. A o tom přesně Weleda je. Podpořím jí vždycky, a když se mě někdo zeptá na jakýkoliv kosmetický produkt, moje první odpověď je 👇

A zkoušela jsi Weledu? 

Všechny produkty můžete sehnat na jejich e-shopu, v lékarně nebo v DM drogerii. 



8 komentářů

  1. Děkuji za úžasný článek. Jsem ráda, že jsi ho sepsala, já často nad Weledou uvažuji, ale ještě jse k tomu pořád nedostala... a víš co by mě zajímalo? Jeden produkt kterým bych měla začít? Je takový vůbec :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc a určtiě doporučuju začít, ono je to pak docela rychlé :)) Jeden produkt nevím - asi kosatcová řada a citrusová. Produkt pak Skin food :)

      Vymazat
  2. Ten konec je nádherný... věřím, že tomu tak je. Weledu kupuju už dlouho a taky na mě takto působí ��

    OdpovědětVymazat
  3. Tak teď jsi mě nalákala na ten kosatcový krém! Budu po něm muset kouknout ;)) Já si oblíbila jejich sprchové krémy a samozřejmě skinfood. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, určitě doporučuji, neměla jsem lepší. Mám mix na pleti - někde suché, někde mastné a tohle mi moc pomohlo. A.

      Vymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.