Z RICHARDOVY KNIHOVNY | 6 DĚTSKÝCH KNIH, KTERÉ MUSÍTE MÍT

2. dubna 2019

Jestli máme něco rádi, tak jsou to knížky. Čteme opravdu rádi a čtemě téměř každý den. A jestli mi něco dělá ještě větší radost, tak to, že Richard knížky opravdu miluje. 

V našem malém bytě je to ale s knihami velký problém. Chybí nám totiž knihovna. V pokoji jí má jen Richard, a tak s pokorou, na úkor ostatních hraček vyklízí poličky pro nové knížky. V novém bytě/domě si tohle určitě pohlídáme, rádi bychom v něm měli opravdu velkou knihovnu pro nás všechny 🙂Poslední dobou jsme Richardovi pořídili a také dostali pár knížek, o které se s vámi musím podělit. Tak jdeme na to? 

 6 DĚTSKÝCH KNIH, KTERÉ MUSÍTE MÍT

ZVÍŘATA VE SKUTEČNÉ VELIKOSTI, ALBATROS

Začínám největší peckou, kterou si Riki rozbalil pod stromečkem. Jedna z nejzajímavějších knížek o zvířatech, jaká se nám v poslední době dostala do ruky. Detailní ilustrace zvířat v měřítku, které odpovídá realitě. Díky tomu zjistíte, jak vypadá největší pavouk světa, jak velké jsou žraločí zuby nebo jak vypadají vajíčka jednotlivých ptáků. Knížka je nabitá informacemi a obrázky, které zaujmou opravdu každé dítě. 

Knížka je v pevné vazbě a je ve stejné velikosti jako jsou naše oblíbené Mapy a spol. Doporučený věk je od 7 let, s klidem bych jí ale koupila i mladším dětem 🙂


 6 DĚTSKÝCH KNIH, KTERÉ MUSÍTE MÍT
Pavouk větší než moje dlaň? Ano, existuje.

žraločí oko / žraločí zuby

PŘÍBĚH ŽIVOTA - EVOLUCE, ALBATROS

Pokračování série Animalium, Botanicum, Dinosaurium jsme museli mít. Richardovi se knížka líbí, i když jsem si to při prvním prolistování uplně nemyslela, je totiž oproti ostatním přeci jen trošku složitější. Na rozdíl od předchozích "sourozenců" je menší (A4), což mi příjde škoda.

V knize najdete velké množství živočichů, kteří žili v jednotlivých obdobích. Řasy, savci a také prvního člověka. Pokud máte předchozí díly, doporučuji dokoupit i tuto. Pokud ne, nákup bych zvážila 😉

Najdete jí tady

 6 DĚTSKÝCH KNIH, KTERÉ MUSÍTE MÍT

ATLAS SPORTU - KNIHY DOBROVSKÝ

Na atlas jsem narazila úplnou náhodou při focení. Richard tehdy pořád básnil o fotbalu, tak jsem si říkala, že to bude ideální dárek pro něj a skvělý pomocník pro mě. Najdete v něm totiž rozepsány nejen pravidla, ale i nejlepší hráče, počty hráčů na hřišti, poločasy a další užitečné informace. Jako jedinou nevýhodu bych uvedla, že v něm nenajdete hokej 😉 Jinak doporučuji všemi 10, jak pro děti tak i pro nás jako velkého pomocníka 😊

 6 DĚTSKÝCH KNIH, KTERÉ MUSÍTE MÍT

TRADIČNÍ ČESKÝ ROK - GRADA

Naprosto dokonalá kniha s popisem českých pověr, tradic, spoustu básniček, říkadel, koledy... MUST HAVE do každé domácnosti! Je rozdělena podle ročních období, takže si můžete v klidu nalistovat zrovna to, co děti zajímá. 

Je doplněna tradičními ilustracemi Josefa Lady a Richarda baví moc! Pokud doma máte klasickou a oblíbenou sérii Jaro, Léto... bude se vám líbit, je totiž ještě o dost lepší! (a navíc jsou všechny roční období pohromadě)



 


ČERVENÁ KARKULKA - ALBATROS

Tradiční česká pohádka Červená karkulka v originálním pojetí - s laserem vyřezanými stránkami. Moc se mi líbí celkové pojetí i krásně propracované ilustrace. Krásný a originální tip na dárek pro všechny milovníky klasických pohádek 😉


MĚSTO V NOCI - ALBATROS


Zábava pod peřinu nebo do bunkru 😊Stačí nasvítit baterkou nebo nechat na denním světla (cca 10 minut) - potom si už jen prohlížíte jak vypadá osvětlená loď, letiště nebo lampy v parku. Ve stejné sérii najdete ještě knihu - Přiroda v noci. 
Knihu si můžete prohlížet i bez nasvícení, ilustrace jsou totiž velmi pěkné a poučené. Oficiálně je určena od 6 let, myslím, ale myslím, že se bude líbit i o dost mladším "čtenárům".

Koupíte tady



Dáte nám tip na nějakou vaši oblíbenou knihu? 





1 komentář

  1. Děti sice ještě nemám, ale vždy, když jsem v knihkupectví, tak obdivuju, jaká hromada dětských knih existuje...a co víc, jsou neskutečně krásné, spousta z nich je fakt nádherně ilustrovaná.. Sama bych si v tom klidně ped spaním listovala:D

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.