MALÝ STAVITEL | ČESKÁ STAVEBNICE PONY & SOUTĚŽ

5. května 2019

Když jsme na Vánoce dostali tuhle úžasnou dřevěnou stavebnici Pony, měla jsem přesnou představu jak bude vypadat článek. Postavíme z ní koloběžku, robota nebo čtyřkolku a Riki na ní bude jezdit po našem bytě! A já ho přitom budu fotit, samozřejmě 🙃

Ale víte co?... Nakonec jsem si řekla, že bude lepší, když vám ukážu, jak si s ní hraje náš malý stavitel sám. Abyste věděli, že s touhle stavebnicí se děti v pohodě zabaví samy. Ne, že by se mu ta koloběžka nelíbila, stavění ohrad pro zvířata nebo jeřáb či věž, však vedou pořád více.


ČESKÉ ZNAČKY RÁDI PODPORUJEME

Než vám ukážu všechny ty krásné stavby, které Richard postavil, povím vám něco málo o historii stavebnice. Tentokrát je mi normálně líto, že nemám youtube, natočila jsem totiž video jak Riki postavil ze stavebnice zoo a velmi vážně vypráví o tom, koho jde zrovna krmit (dám ho aspoň na instagram). 

Historie sahá až do roku 1991, kdy byla z bukového dřeva vyrobena první stavebnice. Od roku 2015 se pak výroba přesunula na Valašsko, kde se každičký kousek vyrábí dodnes. Z dílny v krásných Beskydech tak stavebnice frčí rovnou ke svým majitelům. Stavebnice je vyráběna z bukového dřeva a všechny kousky jsou dokonale hladké a díky důkladnému vysušení dřeva je tvarově stálá a prakticky nezničitelná. 


NECHTE JE, AŤ SI STAVÍ SAMI 🖤

Jestli vás trápí zda stavebnici zvládnete postavit, tak se nebojte. Zvládnete to, nejlépe to ale zvládnou vaše můžské protějšky. O zábavu tak budou mít s dětmi postaráno klidně i na pár hodin (a to se hodí, ne? 😀) U nás staví Richard s Patrikem, nejraději má, ale stavění dle své vlastní fantazie.

Sám se zavře v pokoji a staví... Ohrady, věže, silnice, píše písmena... vždycky mě něčím krásným překvapí. Dětská fantazie je prostě kouzelná.

A tak je nechte, ať si staví sami, oni toho dokáží mnohem více, než si sami myslíme 🖤

RICHARDOVA OBLÍBENÁ STAVBA 🖤


STAVĚNÍ, KTERÉ POMŮŽE JEJICH ROZVOJI

Ať už budou spojovat dřevěné díly, skládat na sebe kolečka, provlékat dírkami provázky (to u nás frčí hodně), zatloukat kolíčky... budou se rozvíjet.

Stavebnice je skvělá na podporu zručnosti, trpělivosti (na tom je potřeba u Richarda ještěho hodně zapracovat 😁), trénujete samostatnost, soustředění a spoustu dalších věcí. A ta fantazie, ta se rozvíjí naprosto úžasně. Pamatuji si na první stavění o Vánocích a na stavění dnes... U nás doma už má své místo a prakticky vždy z ní v pokoji něco stojí.


LOUČÍME SE A DOPORUČUJEME 🖤

Jestli hledáte krásný tip na dárek, máte ho tady. U nás doma doporučuje 30 z 30 prstů, a moc rádi jí doporučíme i vám. Velkou výhodou stavebnice je, že vám vydrží několik generací, předpokládám tak, že si s ní budou jednou hrát i Richardovy děti.

A když k nám někdo příjde na návštěvu, uhodnete co je první co vytáhnout? Ano, přesně tak 🙃, a to jak kluci tak i holky.



CO VÁS BUDE ZAJÍMAT?

Naše stavebnice: TADY
Návod na montáž: TADY
Fotky dalších krásných výtvorů pro inspiraci: TADY


A POZOR O STAVEBNICI SI NYNÍ MŮŽETE ZASOUTĚŽIT NA INSTAGRAMU!






4 komentáře

  1. To vypadá naprosto skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky, moc hezky článek. Moje děti si velmi rády hrály dřevěnými hračkami. Proto bych chtěla si založit vlastní e-shop s těmito hračkami. Shaněla informace se všude možně. Až na internetu na těchto webových stránkách jsem se dozvěděla, co potřebovala. Tak teď podnikám v prodeji dětských hraček . Přeji hezký den.

    Odpověď

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, zajímavý článek, tuto stavebnici neznám. Já jsem před časem svým dětem koupila stavebníci na internetu na této webové stránce, mají tam velké výběr hraček jak kluky, tak holky. Pěkný den

    OdpovědětVymazat
  4. Hledáte originální hračky pro děti? Najdete zde skvělou inspiraci pro dárek. Tyto hračky jsou prostě jedinečné a plné kreativity. Jejich originální design a inovativní koncepty poskytnou dětem nezapomenutelné zážitky plné zábavy a učení. Každá hračka je pečlivě navržena s ohledem na bezpečnost a rozvoj dětských dovedností. Překvapte děti těmito originálními hračkami a podpořte jejich fantazii a objevování nových světů. Jsou to skvělé prostředky pro rozvoj motorických dovedností, logického myšlení a sociální interakce. Buďte kreativní a vyberte hračky, které se stane jejich nejoblíbenějšími společníky. Přineste jim nové zážitky a radost těmito originálními hračkami, které rozvíjejí jejich představivost a kreativitu. Nechte je objevovat svět hrou a smysluplným zábavným způsobem. Originální hračky pro děti jsou prostě to nejlepší, co můžete darovat.






    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.