BYDLENÍ | O TOM PROČ KONČÍ NORDIC DAY 🖤

6. června 2019

Mezitím co piju ledovou kávu z mojí oblíbené skleničky s monogramem R od dánské značky Design Letters (tu značku tedy obzvlášť miluju)🖤, dělám si test interiérního stylu, který na svém konci připravil e-shop Nordic Day. Ten totiž, po 8 letech končí, a bude pod křídly svého staršího sourozence Bella Rose. 





NORDIC DAY KONČÍ, ALE NE TAK ÚPLNĚ

Martina, která oba e-shopy založila, je pro mě velkou inspirací a neuvěřitelně milým a zapáleným člověkem. Ač jsme se osobně nikdy nesetkaly z jejích e-mailů, zpráv, videí a stories na mě působí neuvěřitelně mile a lidsky. Když před 8 lety, e-shop zakládala, severský styl nebyl v České republice nic obvyklého. Díky Bella Rose, které vzniklo před 10 lety a zaměřovalo se na severský styl inspirovaný venkovem a romantikou, vznikl i další e-shop, který znáte jako Nordic Day.

Na "nordic" byly severské značky v minimalistickém designu, postupně se však tyto styly začali prolínat. I já sama jsem kolikrát pátrala na obou e-shopech a bylo mi líto, že vše není pod jednou "střechou. A tak se to nakonec stalo...Všechny značky, které jste nakupovali na Nordic Day nyní najdete právě na Bella Rose. 


VIDEO SE ZAKLADATELKOU MARTINOU O TOM, JAK TO VŠECHNO BYLO, JE A BUDE 🖤



MOJE TIPY A OBLÍBENÉ ZNAČKY

Do kvalitních kousků se vyplatí investovat, a tak jsem pro vás vybrala pár tipů na věci, které už mám doma. Mezi mojí dlouhodobě oblíbenou značku patří Design Letters, který jsem zmiňovala už nahoře. Jejich legendární "hrnečky" máme v koupelně na pastu a kartáčky (každý se svým písmenem), v létě jsem pak od holek dostala i sklenici s monogramem R. Ty si nyní doplním i o další 2 monogramy a pokukuju i po porcelánových hrnečcích v černé verzi.

Dlouho jsem měla na wish listu ptáčka od značky Normann Copenhagen, kterého jsem od rodiny dostala k 30.narozeninám. Od té doby zdobí stůl, a věřím, že ještě dlouho bude 🙏🏻 V Rikiho pokojíčku pak najdete spoustu věcí od Bloomingville, roztomilé kalíšky s myškami nebo zajíčky, do kterých jsme si zasadili kaktusy, pokladničku nebo věšáky.

V obýváku nám hoří svíčky Skandinavisk, hned vedle opět legendárních kulatých váz od COOEE. Vázy jsou moje velká závislost, ráda bych moji menší černou, doplnila i o větší velikost od stejné značky. U Skandinavisk pak zvažuju jejich difuzér, který jsem zahlédla i u Marti na videu. 

Do nového bytu jsem se pak rozhodla změnit nádobí. Mezi moje favority patří určitě Kähler (což asi nebude žádným překvapením), sklo od ferm LIVING nebo třeba IB Laursen. Ráda bych se držela jednoduchosti, kvůli focení chci mít ale nádobí různé, takže u mě žádné sady nečekejte 😉




A JAK DOPADL MŮJ TEST?

Víte co? Docela mě překvapil! Zase je ale pravda, že doma mám ráda jednoduchost a minimalismus, ale prolínám to se dřevem (přírodní styl) a asi tam je i trošku té romantiky (i když ta mi v testu společně s Vintage vyšla nejvíce).

Do pracovny v domě, bych ale naopak chtěla starožitný nábytek a tmavší zdi. A na chalupu? Tam by se mi právě líbila kombinace vintage a skandinávského stylu.

A barvy? Hořčicová a láhvově zelená jsou barvy, které jsem naplánovala do nového bytu, takže tleskám!


Test vám zabere necelých 5 minut a já budu ráda, když se se svým výsledkem podělíte tady nebo na instagramu pod hashtagem #bellarosecz ❤️



Okomentovat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.