{ food } Kavárna Pod Lipami

21. března 2013

Ach ta Letná!

Jestli v Praze existuje nějaké místo, kde je nejlepší koncentrace skvělých míst je to Letná. Nebydlím tady, ale pracuju a jelikož tady už brzo pracovat nebudu budu asi ronit slzy :-/ Všichni víte, jak hrozně miluju Bistro 8 ( článek zde ), které ano stále miluju stejně a pořád se do něj hrozně ráda vracím. Nedávno jsem zde objevila další úžasné místo, o kterém píšu dneska a příště se můžete těšit ještě na jednu vegetariánskou restauraci a jak jinak než z Letné! 

Kavárna Pod Lipami

Ač by se to z názvu kavárna mohlo zdát, kvůli kávě tam rozhodně nechodím. Vsadím se, že kávu tam mají tedy určitě skvělou, jelikož je od Mamma Coffe (všechny kávy si navíc můžete zakoupit a připravit doma). Ale já nejsem kávová, spíše čajová. Tuhle kavárnu jsem si, ale oblíbila kvůli jiným věcem. Já jsem totiž ještě polívková! A polívky to tady teda umí! S domácím chlebem za 45 Kč? No to je pohádka! Bramboračka, cizrnová nebo třeba zeleninová..mňam.  Další lahůdkou je pak višňový mošt a to nejlepší nakonec! Dort..Mrkvový!

Mrkvový dort je moje další láska, kterou jsem se naučila jíst v Londýně. Sehnat v ČR dobrý, ne skvělý mrkvový dort je nadlidský výkon. Minulý týden jsem měla jeden v Ollies ( článek zde), který byl super, ale na tento teda rozhodně neměl!

Ale to rozhodně není všechno, co si tam můžete dát. Co třeba sypaný čaj, domácí zákusy, zapečené bagetky, hummus, quiche a mnoho dalšího?!

Není víc co k tomu říct, je to skvělé místo, které na Vás už při vstupu dýchne domací a přátelskou atmosférou. Super milá obsluha a příjemný interiér je jen třešnička na dortu. Kavárna je celá nekuřácká ( kromě zahrádky) a otevřena je každý den.


interiér 
interiér (foto Jan Faukner)


z venku


mrkvový dortík 
domácí boršč s domácím chlebem



A něco navíc! Od Od 18. do 24. března zde můžete podpořit projekt Voda pro Kamerun!

4 komentáře

  1. tak to je krásne prostredie :) určite sa tam človek dobre cíti :)

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  2. Jednou jsem tam byla. A je to optavdu prijemne prostredi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je naprosto dokonalý podnik! :-) Od října snad budu v Praze, tak se tam alespoň jednou vydám! :)

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.