(Váš) Známý lékař

20. dubna 2013

Možná se ještě najde někdo, kdo server ZnamyLekar.cz nezná. Jedná se o "databázi" lékařů, kde každý může přidat hodnocení dle svého výběru, ke každému lékaři.. Lékaři se dají vyhledávat klasicky dle jména, města či odbornosti. 

zdroj: znamylekar.cz

No dostávám se k tomu, proč o tom píšu. Nemám obecně nic proti veřejným názorům. Každý si může vyjádřit co chce, když tím samozřejmě nepoškozuje někoho dalšího atd. atd. atd. 

Server jsem nikdy nijak nesledovala, nedávno mi však kamarádka ukázala hodnocení mé, skvělé a úžasné lékařky. Jsem s ní opravdu nadmíru spokojená a potom co jsem si přečetla její hodnocení jsem se nestačila divit. 63 hodnocení, z toho polovina negativních?? 

Samozřejmě jak jinak než anonymních, protože hodnocení může udělit kdokoliv! Samozřejmě si můžeme vymyslet i falešné příjmení či jméno. 

 Musím říct, že mě to překvapilo a několikrát jsem se musela ujišťovat zda je to opravdu ten stejný lékař.

No byl to on, a tak jsem si našla další "mé" doktory. A bylo to podobné. Ve většině případů negativní hodnocení od anonymů. 

A tak si říkám, má někdo anonymně právo takto " špinit"  či lépe řečeno "hodnotit" doktory? Samozřejmě vždy může daný lékař sednou pacientovi, ale  sprosté hodnocení, které jsou plné urážek podle mě nemá na této stránce co dělat! Názor máme každý nějaký, ale mělo by to být v rámci slušného chování. 


Znáte tento server? A co si o něm myslíte?


6 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Koukat jo, ale podle mě moc nevěřit. Lepší si udělat vždy svůj názor. ;)

      Vymazat
  2. Jednou jsem googlila svou zubní lékařku, a mestačila se divit, kolik špíny na ní lidi naházeli... Takže já takové weby pro jistotu vůbec nepoužívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se taky fakt hodně divila, a docela dost tam psali o špatném chování. Já jsem nikdy nic takového nezaznamenala. Je to asi o lidech ;)

      Vymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.