Bojujeme proti bacilům!

12. března 2016

Od nového roku se plácáme od jedné nemoci k druhé. Jak kovboj, tak já. Nikdy v životě jsem nebyla tak nemocná jako poslední dva měsíce. Museli jsme kvůli tomu zrušit i hory a spoustu dalších aktivit :-(. No a když teď píšu tenhle článek tak jsme teda zrovna zdraví ( kovboj jen maličko kašle ).

Při jedné z mých posledních objednávek jsem si uvědomila, že vždycky když se rozhodnu něco koupit začnu projíždět e-shopy. Prostě už tak automaticky. Vůbec nepřemýšlím nad tím, že lékárnu, papírnictví nebo třeba knihkupectví mám vedle práce ( nebo ho minimálně potkám když do práce jdu). Prostě je to pro mě pohodlnější vybrat si v klidu doma. 

Hodně jsem si oblíbila portál Plná peněženka, díky kterému se Vám vracejí peníze z nákupů zpět. S podobnými portály se teď trošku roztrhl pytel ( tak to připadá mě ). Princip je jednoduchý, Zaregistrujete se ( jde to i skrz FB, což mám osobně nejraději ). Pak už si jen vyberete obchod a skrz stránku do něj najedete. Po nákupu se Vám odměna automaticky načte na Váš účet. Peníze si navíc už můžete nechat poslat od 1,-Kč :-).

Já nakupuju online i větší a dražší věci, takže se mi vrátilo už poměrně dost ( něco kolem 300,- ).


Pokud Vás to zaujalo, zkuste se podívat na video :-).



No a naše lékárnička ta praská ve švech..už jsme toho vyzkoušeli za tu dobu dost. Tak tady je pár tipů co na kovboje zabírá.


Kovbojovi vařím čaj od Lerosu na kašel a průdušky. No, že by to byla nějaká extra dobrota to se říct nedá. Je mi jasné, že ne všem dětem tyhle čaje chutnají ( ale u nás to zatím prochází ). Jako prevence či doplněk je určitě super. 

Na rýmu se nám osvědčil Sinupret, který je ve formě kapek. Díky tomu je skvělý i pro děti, které nespolupracují s podáváním léku ( a někdy to prostě bez léků nejde :-( ). Ráno kovbojovi nakapu do pití a hotovo. Nemá žádnou příchuť takže to děti ani nepoznají. Uvolňuje hleny a proto se nesmí používat na noc ( to ale znáte i u jiných léků ).

Pokud už je to opravdu akutní a nezabírá ani mořská voda, kterou jsem zapomněla do článku nafotit ( používáme tuto ), osvědčil se nám Nasivin. Ten ale nastupuje až při akutní rýmě, jinak spíše proplachujeme mořskou vodou a vysáváme.


No a protože těch nemocí bylo už až až, rozhodla jsem se koupit Imunoglukan. Přiznám se, že jsem docela dlouhou váhala, protože jsem nechtěla kovbojovi dávat žádné vitamíny navíc ( denně sní hodně ovoce i zeleniny ). Nakonec po tom všem marodění jsem to pořádně pročetla a koupila. Je vhodný k dlouhodobému užívání ( doporučuje se užívat min. 2-3 měsíce ). My ho zatím máme cca měsíc, tak uvidíme. Do budoucna se k němu určitě vrátím a zhodnotím jeho výsledek. 


A když příjde i kašel tak mažeme Prodůškovým balzámem od Biomedicy. Obsahuje éterické oleje a pomáhá při dýchání. Oblíbili jsme si ho s kovbojem oba! 

Sirupů na kašel jsme už pár vyzkoušeli, nejvíce se nám ale osvědčil Robitussin. Není sladký, ale není ani extra hořký. K. nemá problém s ničím, takže ho sní bez problémů. U dětí, které mají rády jen sladké sirupy by ale nemusel projít. 



***********

Co zabírá u Vás? Máte nějakou zkušenost s tímto nebo jiným portálem? 






6 komentářů

  1. Ten sinupret je fajn tip :) Přeju hodně zdraví ;)

    OdpovědětVymazat
  2. U nás je to taky pořád, jsem zvědavá zda ten Imuno zabere. U nás nezabral teda vůbec :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zkoušela jsi ještě i něco jiného? Já jsem koupila ještě jitrocelový sirup.

      Vymazat
  3. Taky bych ráda našla něco osvědčeného na posílení imunity, loni v září náš malej začal chodit do školky a od té doby stále střídáme: 3 týdny nemoc, 1 týden školka, 3 týdny nemoc ... už je to k zbláznění.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je mi líto, my ho zatím máme chvíli tak nemůžu ještě uplně posoudit. Ale chápu, že je to šílené, u nás to probíhalo podobně. Chodí do školky zatím třikrát týdně, ale nezažila jsem vlastně měsíc kdy by tam byl nějak pravidelně..:( Přeju ať se to brzo zlepší!

      Vymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.