Aktuální vlasová polička - CC krém, Maria Nila, Kérastase, Olaplex a další

21. dubna 2017

Když jsem v lednu psala článek o mých top produktech za rok 2016 záměrně jsem vynechala vlasovou poličku. Jako správný vlasový maniak zkouším ráda nové věci, pravdou ale je, že se k hodně z nich stále vracím. A co používám právě teď?

maria nila

1. Elixir Ultime od Kérastase (koupit)

Co se týče olejíčku jsem stále věrná tomu stejnému. Vyzkoušela jsem jich už hodně, od různých značek, žádný se ale nevyrovná tomu od Kérastase. Olejíček je vhodný pro normální vlasy, je hodně "lehký", vlasy nezatěžuje. Ráda ho používám i na suché vlasy, pro uhlazení a výživu. A taky trošku pro jeho krásnou vůni, protože jakmile si ho dáte provoní Vám celé vlasy. Olejíček navíc chrání vlasy před teplem, zaceluje roztřepené konečky, chrání před vlhkoustí a usnadňuje schnutí vlasů.

Cena je vyšší, ale jelikož stačí dát malou kapičku vydrží Vám hodně dlouho (velká lahvička i přes rok). Pokud nad olejíčkem na vlasy dlouho přemýšlíte, sáhněte po tomhle, je to sázka na jistotu. Jedinou nevýhodou je těžká lahvička, v kabelce ho nosit opravdu nemůžete.


2. Olaplex - kúra pro domácí použití (koupit)

Za poslední rok jedna z nejdiskutovanějších věcí na vlasy. Olaplex má tři fáze - první a druhou Vám dá kadeřnice při a po barvení nebo melírování. Třetí fáze pak slouží jako domácí kúra. Funguje na stejném principu jako maska, dáváte si ho jednou týdně na šamponem umyté vlasy. Necháte působit (čím dýl, tím líp), potom znovu umyjete šamponem a dáte kondicionér popřípadě ještě klasickou masku. 

Olaplex vlasy zceluje, obnovuje a prodlužuje trvanlivost barvy. Je založený na obnovení disulfidových vazeb ve vlasech, což ve zkratce znamená, že vlasy zcelí i uvnitř (narozdíl od ostatních přípravků). Já Olaplex používám ve všech třech fázích a můžu upřímně říct, že jsem z něj nadšená. Už po barvení jsou vlasy zcelené, hlavně co se týče konečků a hodně hebké. Taky mi vlasy začaly hodně růst. Olaplex je navíc bez parabenů, silikonů a sulfátů.


3. a 4. Absolut Repair Lipidum od Lóreal (koupit)

 Pořád dokola si kupuju řadu na poškozené vlasy od Lórealu. Možná si řadu pamatujete jen jako Absolut Repair, ta už byla ale zrušena a namísto ní je vylepšená verze Absolut Repair Lipidium. 

Řada je vhodná pro poškozené vlasy, ať už mechanicky např.v důsledků žehlení nebo častého barvení. Vlasy zceluje, regeneruje a usnadňuje rozčesávání. Pokud nemáte vlasy tolik poškozené, nekupujte si šampon, který může vlasy nadměrně zatěžovat a mastit. Naopak maska, je podle mě ideální na barvené nebo melírované vlasy i s menším poškozením. 



5. CC krém od Alterny (koupit)

 CC krém na vlasy? To existuje? Ano, existuje a je to jeden z mých největších objevů na vlasy. CC krém je bezoplachový produkt, který má 10 benefitů v jednom (hydratace, lesk, hebkost, měkkost, ochrana před UV zářením, ovladatelnost, síla, ochrana před teplem, odolnost proti poškození a lehká fixace). 

Můžete ho používat samostatně na suché i mokré vlasy nebo jako podklad pro další stylingové přípravky. Balení je skvělé i do kabelky a díky pumpičce se Vám nemůže stát, že si ho dáte moc. Má nádhernou vůni, ráda si ho dávám i přes den, pro uhlazení a dodání lesků. Oproti Elixiru se Vám lehce vleze do kabelky, takže ho můžete mít pořád u sebe. Alterna je navíc zase bez parabenů, silikonů a sulfátů.


6. Maria Nila (vanilka) - maska na vlasy (koupit)

Masky s barevnými pigmenty, které obletěly celý blogerský a youtuberský svět. 13 odstínů, která Vám buď vlasy změní, dotónují nebo vyživí. Veganské, vyrobené ve Švédsku a bez parabenů, sultáfátů a silikonů.

Já sama jsem si oblíbila odstín Vanilla a Pink Pop. Ráda si je míchám i dohromady, aby růžová nebyla tolik intenzivní a docílila jsem pastelově růžové. Vanilkovou pak používám jako vyživující masku. Masky se doporučuje nechávat na vlasech cca 10 minut, já si je tam nechávám klidně i dýl. 

Při prvním použití doporučuju nechat opravdu chvíli, zvlášť pokud máte nějaký intenzivnější odstín. Berte však v potaz, že masky jsou určené především na výživu, pigmenty jsou spíše takový vedlejší bonus. Celkově masky hodnotím pozitivně, vlasy jsou po použití měkké jako peřinka :-). A navíc masky krásně voní. 
Maria Nila - Pink Pop před/po


7. Ciment Anti-Usure od Kérastase (koupit)

Lehká intenzivní péče s posilujícími účinky pro oslabené, poškozené vlasy a roztřepené konečky. Tak se dá ve zkratce popsat krém pro obnovu vlasového vlákna. Používám ho ráda místo masky, nanáší se totiž také na umyté vlasy a nechává se pár minut působit. Po opláchnutí máte vlasy hrozně hebké, měkoučké a uhlazené. Mám ho doma teprve měsíc, ale už teď vím, že je to produkt, ke kterému se budu ráda vracet.

Jedinou nevýhodou je šroubovací uzávěr, který je nepraktický, zvlášť když máte mokré ruce. Na to si člověk ale časem zvykne, většina produktů od Kérastase (včetně šamponu) to má totiž právě takhle. 



Jaký je Váš oblíbený produkt na vlasy?

10 komentářů

  1. O té Maria Nile jsem už toho slyšela hodně, jen nevím jaký odstín vybrat :( Kérastase je sázka na jistotu, já miluju řadu Nutritive :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na youtube je i vzorník, tak třeba to pomůže s výběrem ;-) Nutritive je perfektní ♥

      Vymazat
  2. Ta maska od Lorealu je skvělá a Olaplex mi taky hodně pomohl :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  3. A nemáš fotku před a po u té růžové? Děkuji moc. Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamčo, přidala jsem fotku ke článku. Teď mám nově melír tak mi to chytá ještě líp, záleží na tom, jak dlouho to tam necháš. Na první použití doporučuju vyzkoušet na pramínku ;)

      Vymazat
  4. No oblíbený produkt úplně nemám, já se snažím používat dost věcí co zabraňuje padání vlasů. Jinak ty odstíny jsou super, a hlavně máš krásné vlasy. Taky bych takové chtěla ale co jsem se bavila s trichologem mám padání vlasů v genech, tak spíš uvažuji o něčem takovém abych tomu aspoň trochu zabránila, jinak díky za recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, přečetla jsem si Vámi napsaný článek, zaujal mě. Poslední dobou se potýkám z problémem vypadáváním vlasů. Dokonce jsem začala uvažovat o tomto , ale nejdřív bych ráda vyzkoušela Olaplex , doufám, že mým vlasům to pomůže. Přeji překrásný den.

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavý článek

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, zajímavé články

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.