MARKETING/ MĚSÍC NA VOLNÉ NOZE - MOJE OBLÍBENÉ NÁSTROJE

13. října 2017

Ráda bych Vám napsalo něco moudrého o tom, jaké to je na té "volné noze", ale vlastně nemám co. Je to těžké, nebudu Vám nic nalhávat. Hlavně ten čas, ten režim... A to jsem si skromně myslela, že jsem na time management fakt dobrá. Za ten měsíc mám ale pocit, že jsem vlastně nic nestihla, a když se ohlídnu vidím jen spoustu nedodělaných věcí. 

A taky je prej už podzim. A já pořád fotím jaro! Ne, nebojte se, pro svoje klienty už jedu dlouho podzimní barvy. A u některých už dokonce fotím zimu! Jen na blogu jsem tak nějak uvízla na jarních barvách. A protože se mě teď hodně lidí ptá na to, bez čeho se při práci neobejdu, řekla jsem si, že by to mohlo zajímat i Vás. Nově tak na blogu najdete i kategorii "Marketing", kde Vám budu předávat svoje tipy a zkušenosti. A budu moc ráda, když mi napíšete ty svoje.


A jaké jsou nástroje, které ke své práci potřebuji?





MacBook - No, jo no... Už i já! :-). Hledala jsem něco rychlého, lehkého, malého s dokonalým monitorem. Nakonec to vyhrál tenhle a jsem vážně nadšená. Vybrala jsem si "13", a i když jsem měla původně strach z velikosti, kvůli úpravě fotek je to naprosto v pohodě. Jedinou malou nevýhodou je, že si k němu musíte koupit přídavnou čtečku na karty, databanku apod. Je to klišé, ale Apple má opravdu něco do sebe. 

Trello - pokud pracujete v týmu, externě z různých míst repoubliky nebo světa, je tenhle nástroj ideální k plánování a řízení úkolu v celém týmu. Můžete si v něm vytvořit nástěnky, naplánovat úkoly, přidávat soubory. Na všechno si můžete nastavit upozornění a také si určovat v jaké fázi je. 




Slackje nástroj pro komunikaci v týmu, ať už jste 3 nebo je Vás 50. Přehledně si v něm můžete vykomunikovat co potřebujete, můžete v něm vytvořit skupiny, posílat soubory.  Je to vlastně takový "WhatsApp", ale o hodně přehlednější. A to ať už sedíte v jedné budově nebo na druhé straně světa. Já jsem se s ním seznámila právě při práci s klientem, který má zaměstnance po celém světě. Virtuální kafe si tak pravidelně dávám s markeťákem z Floridy nebo z ijtákem z Londýna :-).





Kontentino - je podle mě jeden z nepoužívanějších nástrojů mezi Social media managery. I já sama jsem si ho z všemožných aplikací oblíbila nejvíce. Využijete ho na plánování a schvalování obsahu na sociální sítě. Zvlášť pokud máte více klientů a potřebujete statusy naplánovat dopředu, je to skvělá volba.




Google Drive - v google drive si můžete sdílet prakticky cokoliv. My ho používáme ke sdílení publikačních plánů, marketingových aktivit, tabulek, fotek... Prostě všeho co Vás napadne. Můžete ho sdílet mezi více uživateli, kteří dokumenty můžou sami upravovat. 

Square Lovin - Vám pomůže s plánováním příspěvků na instagramu. Ano, i instagram má po přepnutí na firemní účet statistiky, mě ale připadají o moc přehlednější tady. Najdete tam i počet komentářů, nejoblíbenější posty, Vaše nejúspěšnější hashtagy apod. Klientů si můžete přidat i více a je zdarma.




MailChimp-  pokud pro klienty tvořím i newslettery využím k nim právě MailChimp. U mě jde spíše o zvyk, protože v něm pracuji už několik let, ale předpokládám, že existují i lepší varianty. Registrace je snadná a do 2000 kontaktů je zdarma.



Toggl - je skvělý pokud máte více klientů a hodinovou sazbu. S přehledem tak víte, kolik jste nad kterým úkolem strávili času. Jednoduše si v něm vytvoříte klienty a můžete si je dokonce i barevně rozlišit. Pokud by pak sám klient chtěl vidět detaily, můžete si stáhnout velmi přehledné grafy a statistiky. Já Toggl používám jak v počítači, tak v mobilu.



Znáte některý z těchto nástrojů? Budu ráda, když se mi napíšete, čím si práci ulehčujte Vy.



12 komentářů

  1. Ahoj, já mám moc ráda Kontentino, ale třeba ten Squre lovin jsem neznala a je super. O hodně přehlednější než statistiky na IG. Díky Kamila

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuju, skvělý článek!

    OdpovědětVymazat
  3. My máme místo Trella, Slacku a Togglu jen jednu appku ... www.freelo.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Velmi podobné článku gallymadness - http://gallymadness.cz/nastroje-ktere-ke-sve-praci-potrebuji/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ráda se podívám :-) Ono už asi nikdo z nás nic moc nového nevymyslí :/

      Vymazat
  5. Super článek. GallyMadness taky čtu, ale měla tam trošku odlišné ty nástroje. Já prakticky používám taky všechny tyhle, ono se to bude opakovat no, protože jsou fakt nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na tvůj tip jsem vyzkoušela Square Lovin a super! Jen mi tam nejde přidat víc IG účtů, poradíš jak na to? Díky, Jana

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj ja používám teda Trello dost Google drive pro komunikaci telegram, a pak různé menší programy na analýzy webu a pak Google ads na klíčová slova a hledanost na plánování PR článků. Ale věřím že je ještě spousta dalších vychytávek a aplikací a programů které usnadní práci v marketingu já se zajímám o takový marketing. Jinak moc díky za tipy a článek.

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.