OBRÁCENÝ ADVENTNÍ KALENDÁŘ - POJĎTE S NÁMI POMÁHAT

5. listopadu 2017

Co si představíte, když se řeknou Vánoce? Je to rodina, cukroví, pohádky nebo svařák? U nás doma to je především pohoda, čas kdy jsme spolu a užíváme si pohádky a cukroví z pod vyhřáté peřiny. Pro někoho běžná věc, pro někoho však jen sen.

Je nás tady hodně, pojďme se spojit a letošní Vánoce udělat radost i někomu jinému. Ano vím, že jste zvyklí že se před Vánocemi dělají na blozích soutěže pro Vás (a já jich pro Vás taky pár mám). Ale... Letos to u mě na blogu bude o něčem trošku jiném. 

DĚTI Z AZYLOVÉHO DOMU ❤️

O co tedy vlastně jde?

Každá z nás má doma něco co nepotřebuje, co nám leží hlubokovo ve skříni a my marně doufáme, že to buď samo odejde nebo se to prostě vypaří. A napadlo Vás, že by ty věci, které už nepotřebujeme mohli pomoct? A hodně! 

Koho podpoříme?

Vybrat jednu organizici bylo těžké. Nakonec jsem se ale po osobní návštěvě rozhodla, že to bude lepší než směřovat pomoc na více míst (alespoň pro tentokrát). Chtěla jsem vybrat místo, kde žijí děti a maminky, protože mi to vzhledem k mému blogu přišlo nejlepší. Podporovat tedy tentokrát budeme Azylový dům v Horních Počernicíchkterý poskytujeme přechodné ubytování, podporu a zázemí lidem ohroženým ztrátou bydlení. 

V azylovém domě je 20 pokojů a 84 lůžek. Žijí v něm maminky samoživitelky, těhotné ženy (8. a 9. měsíc), ale i celé rodiny (což je velmi ojedinělé). Azylový dům pracuje s programem komunitního bydlení a maximální doba ubytování je 1 rok. Lidé, kteří v domově žijí si sami vaří, nakupují... Mají společné sociální zařízení a kuchyň.  Patronkou Azylového domu je herečka Vilma Cibulková. 

Všechny informace o Azylovém domě najdete ZDE.

Jdete do toho s námi?


Takže, od teď už nic nevyhazujte, proberte všechny skříně a pokud najdete něco z toho, co je napsáno níže zpozorněte. 

- dětské oblečení 0-12 let 
- dámské oblečení
- pánské oblečení
- těhotenské oblečení
-povlečení
- chrániče na matrace


Našli jste něco z toho doma? Co dál?


- věci můžete poslat poštou na adresu Středisko křesťanské pomoci Horní Počernice, Křovinovo náměstí 11/16, 19300, Praha 9 – Horní Počernice

- můžete je tam osobně dovézt (je tam 24 hodinnový provoz)

- můžeme se sejít v Praze a já si od Vás věci vyzvednu a poté je tam osobě odvezu (a moc ráda Vás poznám!)

Ony pak totiž vykouzlí úsměv dalším lidem, kteří nemají takové štěstí jako my a nemůžou si je prostě a jednoduše zajít koupit. 

ZA TEN ÚSMĚV TO STOJÍ, NEMYSLÍTE? ❤️


Nejsme v tom sami!

My budeme vybírat věci, které jsem napsala výše. A firmy se kterými spolupracuji nám zase pomůžou jinak - třeba knížkami nebo kosmetikou. Přednostně jsem oslovila partnery blogu, firmy, se kterými spolupracuji dlouhodobě. Pokud máte nějaký tip nebo Vy sami vlastníte firmu a chtěli by jste pomoc, ozvěte se! 

Já sama pak na začátku prosince pojedu věci osobně předat. Z předávání pak uvidíte fotky a i video! Pokud by jste chtěli vyrazit s námi, napište. Moc rádi Vás vezmeme sebou, můžete se tak osobně podívat kam věci putují a setkat se s dětmi.


Kontaktovat mě můžete na andrea@deermeadow.cz


Sdílejte, komentujte, pište! A věřte, že i zdánlivě pro nás banální věci, udělájí dětem a maminkám neskutečnou radost!


Budu se moc těšit na Vás všechny!

Děkuji Andrea & Richard ❤️



12 komentářů

  1. Moc ráda pomůžu. Zítra proberu věci a dáme kafe! Těším se a sdílím! Aneta

    OdpovědětVymazat
  2. Andrejko, krásně napsáno. Já určitě něco najdu. Můžu nabídnout ještě nějaké své služby, písnu e-mail. Kamila

    OdpovědětVymazat
  3. Napadlo me, ze by maminkam určitě udělalo radost i to, ze by i nim v rámci předávání dárku dorazila i nějaká šikovna kadernice a kosmeticka…misto veci zážitek, který si uz vubec nemůžou dovolit. Držím palce se skvělým nápadem 👍

    OdpovědětVymazat
  4. Parádní, jdu do toho taky, Najde se tu spousta dětského oblečení, škoda že tam nejsou i hračky, máme tu přetlak plyšáků, všechny téměř nové, jen nehrané a také stavebnici navíc, co musíme vyřadit, protože se nevejdeme.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem už nachystala bednu na zaslání. Jen je škoda, že se nejde domluvit s nějakou přepravní službou, určitě by se zapojilo víc lidí z daleka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skvělý nápad, jen si nejsem jistá jak bychom to udělali :/

      Vymazat
  6. Dobrý den. Mám dost oblečení od narození do Cca roka. Pľus nějaké panské. Je možné stále darovat. Děkuji moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Jitko, ano určitě, ozvěte se mi na email - andrea@deermeadow.cz. Děkuji moc. Andrea

      Vymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.