Příběh o naší vánoční pohodě ❤️

7. prosince 2017

Minulý rok jsem psala článek o tom, jak nemám ráda vánoční články a vlastně všechen ten shon kolem. Tak já vám něco prozradím... Mám to pořád stejně. Nestihla jsem ani vánoční úklid, ani okna jsem neumyla (styď se, Andrejko) a taky jsem moc nepekla (3 druhy a vlastně to upekla mamka). A víte co? Je mi to jedno. Kroutím hlavou nad všemi, kteří se stresují, že nemají doma naklizeno, že na stole nemají 15 druhů cukroví a všechny dárky zabalené už od léta. 

SKLENĚNÉ AUTÍČKO Z GLASSOR 

Za to jsme stihli mikuláše na horách, vydali se na Stezku v korunách stromů, Richard zvládl plavání v bazénu a taky vánoční trhy. Adventní kalendář jsem letos nedělala, on si totiž přál Kinder. A tak jsme mu ho koupili. A adventní svíčku? Tu jsem taky ještě nestihla zapálit. Ale aby jste si nemysleli, trošku jsem tu vánoční atmosféru doma udělala. 




MŮJ OBLÍBELNÝ PLÉD (NEJEN NA FOCENÍ ❤️)




A víte co, taky už máme stromeček. Na tradici jsme si nikdy nepotrpěli a už od mého dětství jsme ho zdobili s velkým předstihem. Táta ho vždycky snesl z půdy a my s bráchou jsme ho zdobili všemi těmi barevnými baňkami. Ač nejsem zcela kreativní a tvořivý typ (nenechte se zmást) měli jsme doma i plno mých pokladů se školky. Rozumějc vystřihované medvídky a další roztomilosti, které se bohužel při stěhování ztratili. No pobavili by jste se, to vám povím :-).





Letos máme stromeček živý a máme taky méně ozdob. O hodně méně... Mě se prostě líbí jednoduché doplňky a tak jich máme na stromečku jen opravdu pár. Ale nádherných ❤️.  Letos jsem totiž v rámci  "podporujeme české značky", vybírala u české firmy Glassor

Chtěla jsem něco jednoduchého, ale zároveň takového, aby se líbili Richardovi. Nakonec jsem mu  vybrala autíčko, které sklidilo obrovský úspěch. Ty jeho oči, když ho poprvé rozbalil...❤️ Než ho pověsil, objel s ním celý byt a vydával ty svoje legrační zvuky. A já v duchu čekala, kdy se to autíčko rozbije. To by bylo slz. Velkou konkurenci mu dělá i zvoneček a průhledná baňka s puntíky. Ale on byl nadšený ze všech, což mi udělalo obrovskou radost. 





Glassor má navíc dlouholetou tradici a všechny své ozdoby vyrábí ručně (včetně foukání, stříbření a smáčení). Všechny malby jsou malovány ručně, malíři, kteří v Glassoru pracují. Zní to jako pohádka, že? Ozdoby jsou skleněné, tak je potřeba při zdobení s dětmi dávat trošku větší pozor. Ale myslím, že za tu nádheru, to stojí.




A moje rada na závěr? Zapomeňte na to co kdo říká, co by se mělo jak dělat... a dělejte to tak, jak je to pro vás samostné nejlepší. Cukroví si můžete koupit a úklid počká až po Vánocích. Věřte mi! To, že se to tak dělalo dříve neznamená, že to tak musíte dělat i vy!

To je totiž vždycky ta správná cesta ❤️

Krásné a pohodové svátky!





Riki má na sobě kalhoty Mile z Proprcky.cz

..........................................

fotím na Nikon D5600 a objektiv AF-S 35mm/1.8 a AF-S 50mm/1.8

6 komentářů

  1. Nádhera! Krásné fotky a máte to fakt boží. U nás bohužel stres je, trávíme to s celou rodinou a tak nezbývá než vydržet.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky! Já teda před Vánoci nikdy stres nemívám :) A na letošní se jako těhotná obzvlášť těším, dárky mám zabalené od října, adventní svíčka hoří, doma mám uklizeno i okna - ale dělali jsme to na podzim, cukroví jsem chtěla péct asi 5 druhů a vznikli z toho klasické 2 :-D Ostatní šlo do koše... Prostě jako vždy, když zkouším nový vánoční recept.. A stromeček máme už od minulého víkendu, ale zdobit až po neděli :) Tady u nás v bytě ho chceme brzo, protože pak jedeme na Vánoce k rodičům a moc by jsme si ho neužili :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Těším se na každý článek a na ty nádherné fotky. My letos budeme slavit jak? Letíme do Thajska! Rodina se ze začátku trošku netvářila, ale už snad ok. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! No tak to je ideál. Moc si to užijte!

      Vymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.