KOSMETICKÉ NOVINKY - NOVINKA Z WELEDY, LUSHE, ZÁZRAK NA ŘASY A ŠLEHAČKA NA VLASY

12. března 2018

Dovolená je za námi. Několika měsíční plánování se rozplynulo ve 2 krásných týdnech. O všechny ty úžasné zážitky a fotky se s vámi brzo podělím. Richard to zvládl skvěle, smutno mu během dovolené nebylo, když jsem ale přijela byl samozřejmě rád. Nechala jsem si ho celý týden doma, abych si ho pořádně užila. Po 3 dnech už mi ale bylo jasné, že je ta školka vážně potřeba. No, co vám budu říkat, tohle zná asi každá máma :-).

Po delší době jsem si pro vás připravila kosmetiku, kterou v poslední době používám. A když jsem se nad tím pak zpětně zamyslela, zjistila jsem, že prakticky všechny je buď BIO, nebo alespoň neobsahuje silikony, parabeny a další. Což je hlavně u mojí vlasové poličky docela pokrok. 

(produkty označené hvězdičkou * mi byly zaslány na testování)


NOVINKA Čistící pěna od Weledy * (KOUPÍTE ZDE)

Když mi Pavla na naší schůzku donesla "žhavou" novinku, čistící pěnu, zaradovala jsem se. Byla to jedna z věcí, které mi u Weledy pořád chyběla. Ještě jsem měla pár dalších, těch se ale taky brzo dočkáme (a jsou boží!). Na obličej už nepoužívám nic jiného než právě Weledu, něco na odlíčení do sprchy nebo vany, mi teda vážně chybělo!

Pěna je v BIO kvalitě s výtažkem z vilínu virginského, který má zklidňující a pěstící účinky. Je vhodná na normální až smíšenou pleť, pokud tedy máte pleť sušší nedoporučuje se jí používat denně. Make-up odstraní opravdu skvěle, nesmí se však používat na oči (ty si odličuju pořád mandlovým olejíčkem taky od Weledy). Mě na ní baví i skvělé dávkování, díky pumpičce a příjemná osvěžující vůně citrónu, levandule a pomerančů. Z toho všeho je asi jasné, že jsem absolutně nadšená, doporučuju moc a těším se až vám ukážu i zbývající novinky!

ČÍSTÍCÍ PĚNA OD WELEDY - MŮJ SPLNĚNÝ SEN


Lush *  (KOUPÍTE ZDE)



Nedávno jsem četla zajímavý článek o tom, co by ženy vzkázali svému mladšímu já, ohledně kosmetiky. Většina z nich se shodla na jedné věci - "mazala bych se více tělovým mlékem". Sama jsem se nad tím musela zamyslet a zjistila jsem, že to vlastně zanedbávám taky. Co Vy, jak jste na tom? 

O produktech z Lushe bychom mohli diskutovat hodně dlouho, většina z nich je totiž podle mě naprosto dokonalá. Mám ráda filozofii značky a jejich produkty mi skoro všechny sedí. Největším favoritem na tělo je rozhodně krém Karma, o kterém jsem psala tady. Jeho vůně je něco tak božského, že si ho nakoupili už všichni kolem mě. Abych vyzkoušela i něco dalšího vybrala jsem si tentokrát krém Charity Pot. Oproti Karmě má krém trošku tužší konzistenci a není tolik "navoňěný". Ve svém kelímků však skrývá více než si myslíte. Jeho koupí totiž podpoříte drobné organizace - z každého prodaného kelímku totiž 100% ceny putuje právě jim. Koho všeho už Lush podpořil se můžete podívat tady. A to je hodně super, nemyslíte? 

A pak je tady moje oblíbená roládka Aqua Marina. Roládky z Lushe, to byl jeden z mých prvních článků na blogu (podívejte se, ale na vlastní nebezpečí). Čisticí roláda na obličej obsahuje mořské řasy, které jsou bohaté na minerály. Najdete v ní i kaolín a kalamín, které jsou skvělé na vyčištění pleti a odstranění mastnoty. Jen pozor na vůni, které je hodně specifická. Zajděte si jí prvně raději očichat, myslím, že ne všem bude vyhovovat.


KOUPÍ TOHOTO CHARITY POTU BYL PODPOŘEN PROJEKT - ZVÍŘATA JSOU TAKY LIDI 


Solný kámen * (KOUPÍTE ZDE)

Do ruky se mi dostalo i tohle ručně vyráběné mýdlo Solný kámen. Je vhodné i pro alergiky, jelikož neobsahuje žádné vonné složky. Mýdlo obsahuje vysoký obsah mořské soli a je opravdu extrémně tvrdé (oproti běžnému mýdlu na které jsme zvyklí). Má pomáhat k rychlejšímu hojení ranek a působí detoxikačně. Je vhodné jak pro citlivou, problematickou nebo aknózní pokožku obličeje (to mě zaujalo v boji s akné), tak pro hrubší a tvrdší pokožku chodidel. Prostě skvělá varianta pro milovníky mýdel. 












Krém na ruce Manufaktura  (KOUPÍTE ZDE)

Od české značky Manufaktura si občas něco pořídím. Na Vánoce jsem tam kupovala mýdlo (jsou skvělé) a jeho vůně se mi zalíbila tolik, že jsem pátrala co všechno v ní ještě mají. Měli toho více, já jsem si nakonec na zkoušku vybrala krém na ruce. No řeknu vám, nevím proč jsem tak dlouho chodila jen okolo. Krém má nejen nádhernou vůni, ale i krásně a rychle se vstřebává. Obsahuje vřídelnou sůl, meduňku a hroznový olej, díky kterému je pokožka krásně hydratovaná. Od té doby mi přibyly ještě další 2 věci, ale o těch zase příště. A tenhle krém si pořídím určitě znovu. 


UŽ JE SKORO U KONCE, KOUPÍM SI HO URČITĚ ZNOVU!

Refresh na vlasy

Dovolená v tropech a oceán dali vlasům zabrat. Hodně mi vybledly a taky se vysušily. Sice jsem si vezla slušnou výbavu (třeba i tuhle sluneční řadu), moc jsem tam tomu ale nedala. Po návratu do reality, kdy je potřeba aby ty vlasy nějak vypadaly jsem si je už několikrát umyla detoxikačním šamponem od Alterny. Měla jsem ho doma už dříve, až teď jsem ho ale otestovala pořádně. Je vhodný k odstranění nečistot a mazu (a doufám že i písku, soli a chlóru) a můžete ho používat i denně.  Zároveň snižuje hladinu DHT, hormonu, který je jednou z hlavních příčin vypadávání vlasů. 

O CC krému od Alterny jste už ode mě párkrát slyšeli. Pořád na něj nedám dopustit, je skvělý jak na suché tak i mokré vlasy. Je bezoplachový, má skvělé dávkování díky pumpičce a obsahuje celkem 10 benefitů na vlasy (hydratace, lesk, hebkost, měkkost, ochrana před UV zářením, ovladatelnost, síla, ochrana před teplem, odolnost proti poškození a lehká fixace). Já ho krom noční regenerace používám i po žehlení na uhlazení. A taky pro jeho boží vůni 😉

Doma na mě ještě čekala noční péče ve formě pěny od Lorealu z řady Nutrifier. Docela zajímavá věc, neznám jinou značku, které by něco podobného měla (vy jo?). Řada Nutrifier je vhodná pro poškozené a suché vlasy, což se mi teď extrémně hodí. Pěnu si jednoduše nastříkáte do suchých vlasů a přes noc jí necháte působit (neoplachujete). Na výsledky je ještě brzo, používám jí teď obden, tak uvidíme. Zatím mě na ní baví hlavně to vtipné dávkování. Prostě a jednoduše, taková šlehačka na vlasy.

KDO SI DÁ ŠLEHAČKU NA VLASY?

Ricinový olej Nobilis Tilia (KOUPÍTE ZDE)

No, tak úmělé řasy pořád nemám a ani se na ně (raději píšu zatím) nechystám. Na trvalou už taky nechodím, tak zkouším něco dalšího. Už jste o něm určitě slyšeli, je to prý hotový zázrak na růst řas a i dalších chlupů všude po těle (tak bacha :-). Krom toho působí i na pigmentové skvrny a jizvy a je 100% čistý v BIO kvalitě. Dočetla jsem se, že je skvělý i na suchou a náročnou pokožku, ve zkratce si tak můžeme říct, že je skvělý téměř na všechno. 

Já ho zatím používám jen na ty řasy - kápnu trošku na vatovou tyčinku a nanáším každý večer ke kořínkům řas. Stačí ho dát opravdu jen kapka, jinak budete mít všechno v očích! Vzhledem k pauze během dovolené, zatím nemůžu říct, jestli to má nebo nemá vliv. Přeci jen by se to mělo používá v kuse aspoň měsíc. Doufám, že jo, ale uvidíme! 


OLEJÍČEK MÁ PRAKTICKÉ KAPÁTKO 


Co máte Vy nejraději z Lushe a Weledy? 

Nezapomeňte, že jsem změnila název blogu - nově mě najdete pod jménem Andrea Tengler ❤️

1 komentář

  1. O solném kameni čtu poprvé a hodně mě zaujal :-) moc pěkná recenze!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.