VERO KETO DIETA | MOJE PRVNÍ 2 MĚSÍCE

19. června 2019

Tak a je to! 18.6. to byly 2 měsíce, co jsem se dala na cestu s VERO keto dietou. Pro ty, kteří mě sledují na instagramu a vlastně i facebooku to nebude žádné překvapení, i přesto bych vám dneska ráda řekla pár věcí o tom, proč jsem se takto rozhodla a taky se s vámi podělila i o své první výsledky.

Na dietu mi od vás chodí hodně dotazů, vlastně mě překvapilo (v pozitivním slova smyslu) kolik z vás dieta zaujala, a na co vše jste se mě ptali. Než se pustíme do otázek, řeknu vám pár věcí o vero keto dietě, kterou držím.


A proč jsis vybrala zrovna VERO keto dietu?

A proč ne? Protože to není zdravé, protože je lepší hubnou pomalu a přirozeně za pomoci zdravé stravy a dalších milion odpovědí. Já to vím, ale mě nic z toho nikdy k mému vysněnému výsledku nepomohlo. A přesně proto jsem se po několika neúspěšných pokusech rozhodla vyzkoušet keto dietu. Po 2 měsících už můžu objektivně říct, že se to vyplatilo. Nejen, že se cítím lépe, dostavili se i první výsledky. A to krásných - 13kg! 

"A co až tohle skončí, říkáte si?" Já vím, že tato moje "berlička" za měsíc skončí, a já budu muset jít dál, věřím, že mi ale pomůže k tomu, abych se už stravovala správně a výsledky si udržím. 

Keto dieta není nic složitého, hned na začátku vám vše spočítá jednoduchá kalkulačka, kterou najdete na webu. U každého balíčku pak najdete velmi přehlednou brožůrku, ve které jsou všechny fáze rozepsány. Dozvíte se jak dlouho budete jednotlivou fázi držet, co v ní můžete a nemůžete, recepty, tipy na úpravu a spoustu dalších zajímavých tipů.

I takto vypadá jídlo, když držíte keto dietu

O KETO DIETĚ VERO

Alena a Aleš, dva úžasňáci, kteří stojí za VERO keto dietou. Oba dva pomocí keto diety zhubli a tak se rozhodli, že své zkušenosti předají dál. Ája mi byla od začátku velkou oporou... Pamatuju si, když jsem jí volala, abych jí řekla svojí startovací váhu.

Já: "Áji, já to číslo ani nechci říct, je to šílené."

Ona (šeptem): "Neboj, jsme tady sami, můžeš". 

Tehdy, po tom telefonu, jsem se ujistila, že se nemám čeho bát a taky, že se nemusím stydět. Dodala mi odvahu, že je tady pro mě, že to všechno prostě a jednoduše zvládneme! A taky, že jo! ❤️Pokud by vás zajímal i jejich příběh, můžete si ho přečíst u nich na webu

2 šejkry jsou součástí balení VERO

majitelka Alena ❤️


OTÁZKY A ODPOVĚDI, KTERÉ VÁS NEJVÍCE ZAJÍMALI


Jo-jo efekt? Hrozí a proč k němu nedojde

Ve zkratce je to dáno tím, že se při dietě nehubnou svaly a ty pak spalují přijímanou energii (jako před hubnutím). Pokud naopak během diety člověk zhubne i svaly, pak začne jíst sice vyváženě, ale bude-li příjem vyšší, než jeho tělo potřebuje, tak začne nabírat. Protože má méně svalů - méně spalovačů. Snad to dává smysl 🙂


Co až to skončí? Jak budeme pokračovat? 


Vyváženou stravou. Není nutné přecházet na low carb, nebo se celý život omezovat. Stačí vice přemýšlet o tom, co jíst, přidat na zelenině a omezit pečivo a přílohy. Omezit, nikoli je úplně vynechat. To znamená k obědu nesníst řádek brambor, ale množství odpovídající zhruba jedné hrsti. 

Zvyknout si snídat, svačit a večeřet něco jiného, než rohlíky a chleba. Hranolky a jinou nezdravou stravu si dávat jednou za čas, nikoli několikrát týdně. Podrobnější rady a návod je i na konci brožury (je přílohou každého programu VERO keto). Je tam rozepsán i pohyb, spánek a relaxace.

Ale tohle je pravda, už se postupně během diety učíš přemýšlet nad složením jídla, sacharidy, tuky. Do budoucna se pak všichni vice dívají na složení potravin, umí si zhodnotit co je ještě v pořádku a co je zbytečně sladké/tučné. Pak už si jen vybrat. Naším cílem je toto klienty naučit, vice o čtení v etiketách najdou na VERO blogu 🙂

Andrea: Já osobně moc doporučuji jak blog, kde najdete recepty, tak hlavně Facebookovou skupinu, kde si všichni sdílíme tipy, recepty, inspiraci a hlavně se tam v hubnutí podporujeme. Mě osobně tato skupina velmi pomáhá, nemám totiž pocit, že jsem v tom sama.

1. fáze - květákové placičky 



Je to zdravé? (vzhledem k velkému úbytknu to není přece možné)


Ano, tento způsob hubnutí doporučují i lékaři. Pokud je dieta nastavená správně, zhubnete pouze tuk, z velké části viscerální (vnitřní), který je nebezpečný. Pomocí keto diety ale mohou hubnout pouze lidé, kteří nemají onemocnění jater a ledvin. U osob s cukrovkou 2. typu a dalších léčených dlouhodobých onemocnění doporučujeme konzultaci s lékařem. 

Nikdy nenecháváme klienty hubnout více než 3 měsíce v kuse, pokud hubnou třeba 60 kg. Rozdělíme hubnutí na dvě části s dvouměsíční pauzou, aby si zvykli na novou váhu a pak pokračujeme dál.

Proč se nemůže v první fázi maso?

Maso se může. Jen doporučujeme v první fázi spíš šunky před steaky, protože jsou (díky zpracování) méně tučné. Navíc steaky mají více kalorií, takže Vaše tělo energie čerpá ze steaku namísto z uložených zásob tuku.

Andrea: Já jsem maso v 1. fázi nejedla vůbec. Vyjímkou byla jedna večeře, jinak jsem ho úplně vynechala.

1.fáze - ideální svačina 


Můžu při tom i běhat, cvičit?


Ano, pohyb dietě rozhodně pomůže. Pokud děláte fyzicky náročné sporty, můžete už od první faze před sportem jíst proteinové tyčinky. Pokud děláte méně náročné sporty, VERO může nabídnout méně sacharidouvou náhradu - Polomáčené čokosušenky.

Andrea: Polomáčené sušenky naprosto miluju, ty budu jíst i po skončení, na milion procent. A k pohybu - já osobně denně ujdu cca 8-12 tisíc kroků, snažím se chodit opravdu hodně. No a taky s Rikim rádi tančíme, to už z instagramu taky víte 😄


Jak poznám, kterou zeleninu mohu?


Seznam povolené zeleniny je uveden v brožuře, kterou dostanete v balíčku. Dále je tato zelenina uvedena i na webu. Pokud si některou nebudete jistá, stačí napsat VERO poradci přes chat, nebo na FB poradnu. Pomoci mohou i kalorické tabulky - obecně zelenina do 5g sacharidů na 100g je v pořádku. Ale čím jich má méně, tím lépe.


Pomůže mi to zlepšit stav pleti?


Ano, řadě klientek to opravdu pomohlo. Ale jak to bude působit právě na Vás nemůžeme zaručit. Zhoršený stav pleti je často spojován s vyšší konzumací sacharidů. Jelikož ty se při VERO dietě vysazují, mělo by Vám to pomoci.

Andrea: Mě se zlepšila jak pleť tak i vlasy. Co se týče vlasů má v tom možná trošku prsty i Biotin, který beru. Kombinace keto diety a vitamínu je za mě na pleť i vlasy ideální.


A CO NAKONEC?

JÁ! Nevím, jak dlouho tady tu fotku nechám, tak si jí rychle prohlédněte. Po 2 měsících 🙏🏻









8 komentářů

  1. Andrej tak to me mazec!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Andrej vypadas luxusne paradni zmena :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně moc děkuji ❤️ Ještě je na čem pracovat, ale chtěla bych se teď zaměřit na cvičení tak uvidíme jak to vše půjde 🙏🏻

      Vymazat
  3. Moc gratuluji, vypadáš super. A závidím :) Klára /promin na anonym/

    OdpovědětVymazat
  4. Wau za 2 měsíce taková proměna to teda smekám :) A je dobré vidět že některá dieta opravdu funguje, já jsem teď začla s tímhle tak uvidím snad to bude mít stejný výsledek ještě do toho bych chtěla začít cvičit, ale to je zatím jen v hlavě. Mám nadváhu nějakých 8kg tak doufám že za aspoň 3 měsíce těch 8kg dám.

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.