ZE ŽIVOTA | SOUTĚŽ O KOLAGEN & JAK POSILUJEME IMUNITU

17. července 2020

Máváme vám z Moravy, kde ještě na některých místech nosíme roušky. Řekla bych, že jsme si na ně i zvykli, pak jsme s Richardem zmizeli na prázdniny do Čech (kde už se nenosí), ale my jsme je pří první návštěvě obchodu měli - nikdo ostatní ne, no prostě zvyk. 

A tak jak jsme si na ně zvykli, jsme si rychle i odvykli. No a pak zpátky tady... tak si zase zvykáme. No ještě musíme vydržet, věřím, že brzy toto období překonáme. 

A když to všechno vypuklo, tak jsme trošku více zintenzivnili braní vitamínů. O lactobacilech jsem vám psala už v roce 2018, takže je to už pěkná doba. Od té doby jsme společnou spolupráci ještě více rozvinuli a tak vám dneska můžu ukázat celou škálu produktů. O jejich novinku - Kollagen,  si navíc budete moci i zasoutěžit. 


NA CO JE KOLAGEN VŮBEC DOBRÝ?

Můj ranní "koktejl" jste už párkrát viděli ve stories... Tak dneska se o novince - Biotin Collagenu, rozepíšu více. Před časem jsem vám již doporučovala Biotin Strong (na vlasy, nehty..) a dneska vám mohu s přesvědčením doporučit i tuto novinku. 

Kolagen totiž v těle s přibývajícím věkem klesá, proto bychom ho měli pravidelně doplňovat. Vliv na to může mít i strava, kouření a celkový životní styl. Postupné ubývání kolagenu ovlivňuje především vzhled a kvalitu pokožky - pružnost, pevnost a z toho pak samozřejmě vznikají první vrásky. Také je skvělý jako podpora kloubů a kostí.

A protože mě už 30 bylo (od 30 let let úbývá 1-2 % kolagenu ročně) beru od dubna každé ráno 3 tyto Collageny. Až dokončím 3-měsíční kúru vystřídám ho s Biotinem Strong a po půl roce zopakuji. V poslední době hodně sportuji a právě tady pozoruji největší účinek. Výhodou oproti jiným je, že je to tableta a také cena, která je velmi příznivá. 

Seženete jej v lékarně, ale pozor - na konci článku si o něj můžete také zasoutěžit. 


DÉČKO JE POTŘEBA DOPLŇOVAT 

Před časem jsem poslouchala moc zajímavý podcast o vitamínech u Janči z Cukrfree. Dám vám na něj odkaz, protože si myslím, že by mohl být zajímavý i pro vás. Jedním z témat bylo i déčko. Richard ho užívá už delší dobu, takže mě to, že ho máme velký nedostatek - a jaký má vliv na naše zdraví velmi zaujalo. Já jsem ho začala s mužem užívat někdy v začátku koronaviru. Přes léto jsem ho pak nachvíli vysadila, od září ho pak začnu užívat znovu.



A CO U NÁS DOMA JEŠTĚ UŽÍVÁME?

Když už jsme u těch vitamínů vyfotila jsem vám i zbytek toho, co doma používáme. Střídáme to podle ročního období - na podzim toho jíme více, protože školka, respektive teď už to bude škola, vždy přinese něco co nás skolí. Hlavně teda mě, jakmile je nemocný Riki vím, že budu taky. Teď jsme už od března zdraví (klepu) tak doufám, že nám to ještě dlouho vydrží. Většina vitamínů od Vitabalans je navíc bez cukru, lepku a laktózy, takže jsou vhodné i pro celiaky. 


Magnesium - horčík jako šumák a i v tabletách. Šumák je super, když vyrážíme na kolo, tablety zase běžně na den, kdy jsme doma. Horčík je důležitý pro svaly a srdce, tak ho nezapomeňte doplňovat. Možná si ho budete pamatovat i z těhotenství, kdy jsem ho také užívala. 😉


Vitamín C & Zinek - kombinace, která se hodí právě na podzim/zimu k posílení imunity. Má příchuť jahod a neobsahuje laktózu ani lepek. My máme doma dětskou i dospěláckou variantu. 


Lacto Seven - probiotika, které užívám při každé cestě do zahraničí (v Asii se mi velmi osvědčili) a také když nás skolí střevní chřipka nebo máme antibiotika. Jsou vhodné pro pro každodenní užívání, speciálně pak při cestování, při změně stravy nebo pokud berete právě zmiňované antibiotika.

Biotin Strong - Krásné vlasy a nehty - moje nejoblíbenější stálice. Jen pozor, zaručuju častější návštěvu kadeřnice, což se zase nebude líbit vaší peněžence. 😀 Nyní jsem ho vysadila kvůli Collagenu (nedoporučuje se užívat zároveň). Obsahuje účinnou kombinaci biotinu, zinku a aminokyseliny methionin. Neobsahuje sacharózu, laktózu ani lepek, je tedy vhodný i pro vegany a celiaky. Vlasy po něm rostou opravdu velmi rychle, zlepšila se mi i jejich kvalita. Vím, že vlasy trápí opravdu hodně žen, tak se na tento Biotin zkuste mrknout a vyzkoušet ho. 


Vyhrajte 3-měsíční balení Biotin Collagenu


1. Soutěžit můžete tady (zanechte komentář pod článkem) nebo na mém Facebooku, kde najdete také tuto soutěž.

2. Napište mi do komentářů svůj email, na který Vás budu v případě výhry kontaktovat.

S Richardem pak 1 výherce náhodně vylosujeme. Pokud se výherce do 5 dnů neozve, vylosujeme náhradnice. Soutěž poběží do 7.9.2020.




2 komentáře

  1. Sleduji na FB, kde soutěžím :) martina.cech@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. U nás doma se posiluje imunita přírodně :-) Dětem a sobě vařím čas ze zázvoru a užíváme šťávu z rakytníku. Když cítím, že na mě nebo na děti něco leze, tak to zachrání echinacea . Takto přečkáváme zimu už dva roky, tak snad i letošní zimu zvládneme ve zdraví :-) .

    OdpovědětVymazat

jsme na instagramu 🖤

© Andrea Tengler. Design by FCD.